162

Балама

преди 5 години

Дайте първо държавата да си плати това, което би трябвало да внася на хартия, след което или едновременно с това можем да поговорим за контрол върху разходната част на всички държавни болници. Защото на деца, ученици, администрация, военни и полиция се говори, че се внася реално 1/3 от това, което трябва. Защото не е нормално по цял ден да подминавам табели на проекти, по които държавата съфинансира, а като отида да си получа здравната услуга да трябва да доплащам.

161

анонимен

преди 5 години

До АнонименИли може би, защото никой няма да я плаща, ако не е задължителна.

160

Анонимен

преди 5 години

задължителна е защото някои дрогари пак искат да опаткат некви пари . трябва и за внуците да живеят .

159

анонимен

преди 5 години

И още нещо. Какво става, ако не внасям задължителната здравна застраховка?

158

анонимен

преди 5 години

Никой обаче не иска да поясни, защо тази застраховка трябва да е задължителна?

157

Анонимен

преди 5 години

така и не разбрах като плащам повече къде ми е гаранцията, че няма да плащам под масата пак толкова, колкото и до сега?...

156

Аз

преди 5 години

А Нинова какво ще прави в този твой свят?Според мен ще и бъде много скучно и сигурно ще се оглежда да приватизира нещо....

155

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 148Нали ревахте против комунизма, бе, тогава здравеопазването беше 100 % безплатно и хич не беше лошо. Не, въобще не беше лошо.Докато на запад се развиваше инвазивната хирургия и японците вдигаха на крака пострадали от инфаркт тук лечението беше лежане на легло един месец в болница и после колкото изкара пациента толкова.За другарите имаше лекарства от Франция, за нас аналгин хинин независимо от какво си болен.

154

допълнение към 157

преди 5 години

Със сопа и пълното съзнание ,че може да не се върнеш ! А не със цветя и изявление ,че ще бъдеш послушен .

153

Анонимен

преди 5 години

До МислещаАко е така няма бюджета за здравеопазване да е 4,7 милиарда лева.Фалирала ти е мисловната дейност.

152

Анонимен

преди 5 години

То и сега парното може да ти е 15 лв. месечно, ама ще трябва да идеш пред парламента.

151

тато ди тути тати

преди 5 години

Аз съм го наел да свърши мръсната работа да опере пешкира и да замете след себе си !

150

Мислеща

преди 5 години

С толкова много думи и увъртания искат да ни кажат едно- НЗОК е фалирала и няма никакви пари, затова дай сега да доиздоим когото можем. То май цялата държава е фалирала, ама карай , нали сме +СТАБИЛНИ"!

149

Бегай от тука бе...

преди 5 години

Евентуално ,ако го изгонят от работата спокойно може да стане телефонен из..мам-н--и-к.Какъв човек трябва да си за някой лев да лъжеш всички хора и на черното бяло да викаш и за какви ид......оти трябва да ни мисли ,та и по телевизиите обикаля и водещия въобще не му вярва и тоз пак си ги говори иги дипли едни такива неадекватни знам ,че се цензурира иначе такива ще ги напиша ,че и дърветата ще ги хване срам ,такъв нищо друго не заслужава ,прод..аж..н..ици колко искаш тука бе.

148

За

преди 5 години

Месечно по 12 левачки в гумените глави на кирчовците за да се оправим.

147

Анонимен

преди 5 години

До 151Соца ли описваш?

146

Анонимен

преди 5 години

Представете си свят, в който Доган е в затвора, Бойко е обикновен пожарникар в Банкя, Цветанов член на селсъвета в село Шума, Фандъкова учителка по руски в родното си село Белчин баня, работят 6 реактора в Козлодуй, а парното е 15 лв. месечно

145

Анонимен

преди 5 години

При капитализма има закон за реализиране на максималната печалба - ако може да ви вземат 100 лв. повече, ще ви ги вземат, независимо дали здравната каса покрива 100 % от лечението. Целият проблем е в терминът "недофинансиране", който позволява да ви поискат каквото си пожелаят допълнително към платеното от здравната каса. Трябва да се раздели категорично това, което плаща касата, от частното лечение. Което се плаща от касата - 100 %. Частното платено лечение - отделно.

144

Анонимен

преди 5 години

Не ми се вижда много адекватен.

143

Анонимен

преди 5 години

Нали ревахте против комунизма, бе, тогава здравеопазването беше 100 % безплатно и хич не беше лошо.