105

ДЕМОКРАТ

преди 6 години

Пред фактите дори и боговете мълчат! при демокрацията можеш или тотално да обеднееш или да забогатееш зависи изцяло от теб, от интелекта ти и от уменията ти! Всеки некадърник си мечтае за комунизъм, за да може все пак да взима някой лев и да живее някак.... Но в природата никъде няма равенство то не е известно.... Винаги ще има богати и бедни, умни и глупави...

104

Анонимен

преди 6 години

Българина колкото и да гепи, все ще е недоволен.До толкова сме свикнали с престъпността, че дори не ни прави впечатление, че самите ние сме част от нея и дори не го усещаме. Пример:поне 50% от тука пишещите се осигуряват на по-малко отколкото получават. Което си е чисто престъпление. Хващат някой с белязани пари и 2/3 от държавата се хвърля да защитатава ...

103

Анонимен

преди 6 години

В София с 1200 лева си точно заникъде, освен ако нямаш собствено жилище.

102

Анонимен

преди 6 години

Написаното ми припомня стария казармен виц: в едно поделение войниците обядвали постно зеле, командния състав обядвал печено свинско.Средностатистически в поделението обядвали свинско със зеле.Статистиката показва, че богатите са още по-богати, в което ни най-малко не се съмнявам, щото моята заплата е леко повишена като стойност и драстично намаляла като покупателна способност.Но пък шефовте си купуват по-често нови коли, а и няколко апартаментчета в последните години придобиха, извода е ясен.

101

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 101Не знам колко взема IT специалист, но разходите в София са по-високи от тези в провинцията. Казвам го от позицията на човек, който живее и работи в провинцията, но пътува сравнително често по служба в столицата.

100

банкер

преди 6 години

стига с тея кретенски статистики, за пример - средно 85% от депозитите във всяка една банка са на средно 10% от клиентите, останалите 15% са разпределени при другите 90%. аман от заблуждаване на хората с *** статистики за финансови активи

99

Спасов Крайниковска

преди 6 години

Заради олигарси като Емилия Асенова Крайниковска и Васил Василев Спасов, които разграбиха и разбиха предприятието Анимекс 98, България е на това положение. Тези хора се обогатяват за сметка на страданието на бедния човек

98

Анонимен

преди 6 години

Преди години един мой познат от родния ми град в провинцията, работише в печатница и взимаше 1800 лева.Все повтаряше "Ще отида в София, те там взимат за същата работа по 3000 лева заплати". Аз започнах работа при него на същата заплата.Но после приятелката ми получи добро предложение за работа в София и заминахме в София. И отидох да кандидатствам за "същата работа" в София и ми предложиха 800 лева заплата. Де факто двойно по-малко и още. Извод - понякога в провинцията се взима много повече.

97

русофиль

преди 6 години

ама как така товарисчи, българите се оказаха с два пъти повече спестявания от магучите ***, недопустимо, веднага да започнат тролейбусите от депото в Петербург да тролят, НЕМЕДЛЕНО !

96

Бай Иван

преди 6 години

Мдаа ..аз имам един апартамент и ще го изплащам 20г а Цецоуу има 9 апартамента купени е брой!Средно двамата имаме по 5 апартамента..Аз живея в единия а другите най вероятно ги давам под наем и взимам пачка!..Та тошкова със осреднените работи!

95

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно вярно, ние с мъжа ми сме учител математик и учител по информатика, подготвихме сами дъщеря си, програмира перфектно, печелише награди от състезания. А сега на нея и предлагат 900 лева за програмист. Пусна си документите в над 300 фирми и отиде на интервю едва в 4 от тях.

94

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 97Стига с тая Сф, бе!Вече се отвратихме от постоянните ви писаници- София, София, София, София, ИТ, ИТ, ИТ,... Всеки ден едно и също.

93

Анонимен

преди 6 години

До стига с това ИТ!" Ти си тръгнал да мериш заплатите на ИТ и инженерите."ИТ специалистите и инженерите не взимат много повече. Само митове и легенди са, че взимат повече пари. На инженер със 7 години опит в ЧЕЗ (енергоразпределително предприятие в западна България) дават 600 лв чиста заплата. На програмист в някои фирми в София дават 750 лева нетна заплата. Знам поне 10 такива фирми. На заварчик дават 1600 лева. На сервитьорка в бирария или сладкарница дават 1400 за 4 часова работна смяна.

92

Ко,не

преди 6 години

До Цветомир Митев-ЯмболТо не е нужно да си учен или голям умник за да изкараш курс за заварчик, професионален шофьор , да се научиш да редиш примерно плочки вместо да си общак и т.н. С всяко от изброените занятия може да си докарваш нормални пари и в Ямбол ,ама трябва се напъне човек малко като иска нещо по-добро . Избрал си да си охрана в Ямбол , не ти се занимава да научиш нещо дето се плаща повече , ами 400 лв. явно дават за тази работа там. Избора си е твой , успех !

91

чичо Гошо

преди 6 години

До стига с това ИТ! Напълно съм съгласен с теб.Освен ИТ специалисти на България са нужни и средни специалисти,например ВиК ,защото като ти се запуши тоалетната не може да я отпушиш с компютърна програма,а някой трябва да си оцапа ръцете.

90

Анонимен

преди 6 години

Никога не сме били по- богати от турци, румънци или кой да е.Затова хората по Дунава ходят да работят в Румъния. И от гърците бяхме по- добре, нали? Ама само на думи. ПОСЛЕДНИ сме! ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ!

89

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 91Нека бъдем директни- НЯМА в какво да инвестират.

88

стига с това ИТ!

преди 6 години

До Анонимен 89А, стига си се пънал да философстваш! Над 30% от работещите се гърчат 6 дена в седмицата, 12 часа на ден за МРЗ от 400лв. По милост някой плаща 500лв чисто. Ти си тръгнал да мериш заплатите на ИТ и инженерите.Всеки ден по форумите едни и също лакардии, а през това време народа чезне, топи се от безпаричие и преумора.

87

Анонимен

преди 6 години

въпроса е защо хората си държат парите в спестявания в банки при почти нулева лихва, а не ги инвестират, отговора е *** лоша инвестиционна среда

86

Анонимен

преди 6 години

"" между 2000 и 2017 г. финансовите активи в България са нараснали 10 пъти, в началото на десетилетието те са били 7 млрд. евро. "".....................Време е да върнем другарите БКП/ДПС на власт ... активите моментално ще се върнат на старото си положение ... защото спонсорите на БСП имат нужда от спонсорство, а пък и хидроинженера от сараите има повишена нужда от пиячка и млади невести.