113

Анонимен

преди 5 години

Никакви гешевти не са - така е в много държави дори в Русия.. С подобна отстъпка или преференция или връщане на ДДС.. Можеш да се позваш един път през живота, трябва ти жена и дете.. Иначе не става ..

112

Анонимен

преди 5 години

Аз не съм против дискриминацията по възраст, но нека мислим по-обхватно, не само през очилата на строителите. Ако в някои малки градове се махне ДДС-то, то там имотите ще станат по-привлекателни за инвеститорите и те ще започнат да купуват, с което ще движат цените нагоре. И това, без да са се вдигнали заплатите в дадения град. Ефекта- още по-труден достъп до ново жилище за младите и още повече наврени млади хора в малки, грозни панели!

111

Анонимен

преди 5 години

Е това казах и аз, но онзи (той си знае) ми поряза поста не, че немога да го копирам и да го пусна от двадесет други адреса. Просто тук върлува жестока цензура.

110

Анонимен

преди 5 години

В много държави ти връщат ДДС-то за 1-во жилище , всяко семейство с дете се ползва само един път през живота с тази екстра.. Имам познат в Кипър му върнаха 15 000евро.

109

Анонимен

преди 5 години

Статия е за жилища без ДДС за млади хора, т.е. дискриминация по възраст. Обаче налазиха комплексираните, но с голямо самочувствие офис- хрантутници от Сф и о.раха темата с обиди към хората от провинцията.

108

Анонимен

преди 5 години

Проблема е че 90% от неизползваните жилища са на умиращи местта, където няма препитание и прогресивно се обезлюдяват, те и за това са празни и няма как да се дадът под наем. Да спрат да говорят, че българина е много имотен, защото това не е точно и обективно.

107

Анонимен

преди 5 години

Измислиха нова схема за гешефти. И сета като се почне - всички са семейства и все млади ...

106

хехехе

преди 5 години

Апартаментите са измислени когато големите градове като Лондон, Париж са имали нужда от работна ръка и са привлекли хора от селата да работят и са ги наврели в общежитията (апартаментитИ). В последствие са ги оставили да живеят там и са им продали кутийките. Как човек от покрайнините на Мюнхен ще продаде къщата си, за да си купи апартамент (място в общежитие). Ххаха. Софийската комплексарщина съсипа България, но сметката идва по един или друг начин: теснотия, мръсен въздух, нерви, пренаселено...

105

Анонимен

преди 5 години

До 97То и половина София няма да мине си тото и говоря за хора, който имат документи за имотите си от 1880-а насам.

104

Анонимен

преди 5 години

До хе хе хеЖивея в 180 квадрата апартамент със заден двор, където имаме барбекю, а ооторед има парко места с табели (разни селяни се правят, но за по 200 лев рулетка, чая четата веднага ги вдигат) . Има наета фирма за почистване и минават 2 пъти в седмицата. Живея там, защото къща до офиса ми не съм видял. Ако аз съм социално слаб, 99% от народа са социално загинали.

103

Анонимен

преди 5 години

Че то и сега не плащаме ДДС. Имота е писан 30000 лева, а реално дадох 160 000 за него, но по другия начин ;)Няма да им даваме на ония горе, ааа

102

хехехе

преди 5 години

Самият факт, че се живее в апартаменти, значи че сте социално слаби. Апартаментът не може да е самостоятелен дом, а само място за пренощуване. Няма как да имаш общи стени, покрив, коридор, земя, шум, обща мръсотия и да си въобразяваш, че имаш СОБСТВЕН дом. Когато чуеш "общежитие" какво си представяш: къща с двор и райграс или блок с пране по балконите?

101

Анонимен

преди 5 години

Аз съм си софиянец, имам наследствени 4 апартамента и 2 ресторанта, които давам под наем. Не работя, защото нямам нужда. Гледам си живота. Всеки месец екскурзии.Гледам да съм по-далеч и от София и от България, защото ми е омръзнало да гледам селяни.Искам да живея сред нормални хора.

100

Анонимен

преди 5 години

Като са празни да им намалят цените! Живеем в пазарна икономика. Всяко изкривяване на цените с каквито и да е подбуди води до напрежение и последващи кризи. Те и сега строителите крадат яко ДДС-то. Като се махне ДДС-то, цените ще си останат същите. Пазарните. За това реват. Да приберат още 20% отгоре. Книги, храни и т.н. Популиски простотии. Няма да намалят цените. Просто някои по лесно ще прибират и тези 20%!!!!

99

Динко

преди 5 години

Хахахах тука спорят едни селяни с други селяни!България 1944 година е била 75% със селско население!Проблемът е,че сега имаме градове,но нямаме граждани!

98

Gopeto

преди 5 години

Ок "софийски специалисти", спирам да се занимавам с вас ;) Т*пото си е т*по. Ще си ползвам апартаментчето, ще си карам колата с така важната за вас "софийска регистрация",вепреки че съм от СЕЛО (според вас)... и ще си гледам живота, пък вие си ревете и псувайте "селяните", на тях им през...К*ра за това какво мислите вие ;) Казвам ви го от първо лице ;)

97

Анонимен

преди 5 години

София си е София. Затова и всички искат да дойдат тук.Само че София не може да побере цяла България нали.Трябва все пак някакво сито - било по образование, ценз, произход.Не може *** и Пульо да става софиянец.

96

Анонимен

преди 5 години

Бил съм в Стара Загора - видях много малко бели хора.Сещате се коя дума не пиша нали.

95

Анонимен

преди 5 години

До 89Много далече си от истината! ;) А това,че слагаш град, като Стара Загора при селата, говори що за наивен прос*ак си :D Явно скоро не си излизал от Обеля и не знаеш,че Стара Загора е един от малкото ГРАДОВЕ в България, който не се обезлюдява и предлага добри условия за живот на младите!

94

Св до селянина от Пр

преди 5 години

Почти толкова вземам в прованса. Познавам и други такива. Големи тарикати са иначе, скъпи колици, телефончета, жилища. Ама жена им като забременее или детенцето се разболее, тичат в София на преглед, щото няма никой тук. За какво ми са в прованса и пачки, като не можеш да си покажеш носа от простотия и мизерия. Истински случай, детенцето на един такъв тарикат, препило, предозирало, разнасяха го с линейка по съседните болници, че няма и токсикология. Бременна да ражда спешно - абсурд. Инак гъзари