17

Анонимен

преди 5 години

Е най сетне някой се сети че годишнината от Ахелой!Иначе ние сме сянка на минало величие.

16

Обективно

преди 5 години

Лафът на Росен -" Дано някой ден Симеон Първи си върне земите като Симеон Втори" е велик. Хитов виц!

15

Анонимен

преди 5 години

Арабите, при опита си да минат през Балканите, ги спира каннас Тервел, за което е признат за спасител на християнска Европа. Което обаче не е пример за римокатолическите княжества да се обединят и да не допуснат завладяването на Иберийския полуостров до средата на 15 век.Така че Симеон Велики няма общо.

14

Анонимен

преди 5 години

Едно от най-смислените предавания по телевизиите. Имам някой забележки, но все пак интервютата са на ниво.

13

Анонимен

преди 5 години

Тръбят я историята и има голяма кампания, целяща да спре отлива на млади хора от страната, ама то само с приказки от 1001 нощи и със залъгвания не става. Никой интелигентен човек не им се вързва на тъпотиите. Накрая ще си остане Тиквундера цар на шведите, но те едва ли ще го търпят.

12

Анонимен

преди 5 години

Днес на навършват 1101 години от битката при Ахелой. Можеше да го споменете в текста.

11

Анонимен

преди 5 години

Траките са били велик народ.После идват славяните и прабългарите и таковат таковата.По времето на Симеон 1, 200000 славяни "емигрират" във Византия.

10

ХИСТОРИ

преди 5 години

Колизеумът на Сердика е събирал не 5000 ,а 50 000 зрители. Ясно го казаха в предаването. Частта за Симеон много ми хареса. Много добро предаване като цяло, за който е учил поне малко история навремето. За останалите е направо безценно. Дано го гледат и млади хора, а не 42 годишни като мен.

9

Анонимен

преди 5 години

Аз пък си харесвам народа и нацията. И ако и да има около мен, някой дето ср е запътил да оскотява, с каквото мога се стремя да му помагам, да не му се случи.И много се дразня, когато псевдоинтелигенти, си затварят очите, но при първа възможност си отварят устите, на плюят по ближния си.Хайде свършете нещо за народа си. Умници!

8

Конфуций

преди 5 години

Симо *** дори се уговарял с арабите за съвместно нападение над Константинопол! Още в 10-век е щял да докара ислямското "присъствие" по нашите земи, а възможно и в цяла Европа. Ненормален *** и психично болен ***, внушил си че да бъде български княз е нещо под достойнството му, зер византийски император по ще му приляга!

7

Конфуций

преди 5 години

Симеон I, известен още като Симо *** е едно от най-големите *** заставали начело на България! Докато българските воини гинели с хиляди под стените на Константинопол заради психопатската му мания да става император, унгарците помитата малобройната гранична стража в отвъдинавските земи и се установяват в Панония и Трансилвания /дотогава български области/.

6

Анонимен

преди 5 години

Брей, Тодор Чобанов бил доцент...*** падението.

5

Ася

преди 5 години

Жалко, че не ценим историята си. Но още по-малко е, че от могъщ народ сме се превърнали в рушаща се и напълно оскотена нация .

4

Анонимен

преди 5 години

Още каннас Тервел е бил християнин. Има доказателства и за Аспарух.Нещо си чел пропаганда, даже се досещам чия.

3

Анонимен

преди 5 години

Между другото, сердите са били келти.

2

Анонимен

преди 5 години

Доцентите съвсем са изперкали.

1

Анонимен

преди 5 години

Двамата Доценти ли ли са какви са с купени Дипломи ли , да кажат нещо повече за насилственото Християнизиране на българския Народ при Борис 1 , там е доста интересно как сме станали Християни , нещо което не се коментира от срам и позор може би