89

Един от Северозапада

преди 5 години

Ха, ха ха! Точно преди ден-два писах по темата.Търсехме работа за мой роднина, 50 годишен , инженер, работил в специалното производство. Ще се учудите-същата тая агензия по заетостта, в електронната си борса, като търсите работни места за инженери, първо-мяма много мв нашия край, и второ-обявени са за заплата 510 лева. Токова за търсенето на инженери.Търсят се работници за автомивка, с 700 лева заплата, явно знаят и могат повече от инженерите.Ще продължа.

88

ZNAETE LI

преди 5 години

Знаете ли че първото което учат във ВУЗ е как се казва и как се пише - Казва се Инжинер , а се пише Инженер .Другото което носи критика за Инженера - ако имате титла защитена в България ИНЖ. и я обявите на визитна картичка с две лица - никога не слагайте eng. на латински или английски език - ще ви се смеят в чужда Държава .

87

Анонимен

преди 5 години

До 81За тежък физически или умствен труд, тоест работа различна от чиновничеството, трябва да се плаща голяма заплата, защото здравето на човека е най-важното нещо на света...сигурен съм, че "тежък физически труд" не изпълняваш,и никога не си изпълнявал, ама съм убеден, че и "тежък умствен труд" не полагаш? абе ти случайно , да не си "работодател"? )

86

Анонимен

преди 5 години

До 81. "За тежък физически или умствен труд,....."От САЩ, през Русия, България и Кирибати, хубави пари взимат хората,които имат някакви умения- лекар,инженер, адвокат, готвач, автомонтьор, фаянсанджия и т.нСамо в България, не могат да разберат това и хора без никакви умения, искат да взимат повече пари от гореспоменатите.

85

Анонимен

преди 5 години

До 73"Като знам какъв съм инженер как да отида на доктор"..така е, аз затова даже антибиотик "сам си изписвам", да не говорим за аспирин и тантум верде

84

Анонимен

преди 5 години

Инженер вече някаква длъжност ли е, която всеки може да заеме? По мое време бе титла, която се заслужаваше и защитаваше.

83

Анонимен

преди 5 години

Има да търси бизнеса... При нас чистачки не могат да намерят. Ако назначат някоя или е мърлячка, да те е гнус да седнеш на бюрото или крадла или и двете. И не са от боята

82

Анонимен

преди 5 години

До 79 "Не е задължително да ходиш на лекар. И после увисваш на здравната и застрахователна система."А не. Като знаеш повече от "балата мафия" се лекуваш сам. И си носиш последствията.

81

Анонимен

преди 5 години

Пак не отговори на въпроса, кой те назначи на длъжност "Софтуерен инжинер" без ценз?Ей сега отивам да си купя автомобил 2020г на старо. Даже два ще взема.

80

Анонимен

преди 5 години

До 76Все тая. Инжинер, инжилер, инжелерин, инджинерин все тая.

79

76

преди 5 години

До 80Не съм инжИнер.

78

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 76За тежък физически или умствен труд, тоест работа различна от чиновничеството, трябва да се плаща голяма заплата, защото здравето на човека е най-важното нещо на света.

77

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 76Ми то трябва да си глупав за да не искаш така. Друг е въпросът вече по отношение на тежкия физически труд, понеже инжинери като тебе нищо не разбират и не могат да проектират машини, които да заменят човека. Бизнесмените, които също нищо не разбират, а и не искат да се охарчват също са против автоматизацията и роботизацията и реват за кадри, които няма кой да ги обучи, понеже не им се чака и не им се обучава и няма професионални училища.

76

Св до 74

преди 5 години

Не е задължително да ходиш на лекар. И после увисваш на здравната и застрахователна система. И ти събират с DMS пари за болници в странство. Щото програмирането е жизнено - важно-игрички и банкиране, някое сайтче и онлайн търговийка за финтифлюшки, снимчици в Инста и фейса, да си покажеш дупарата. Remember: Hard times creates strong men, strong men create good times, good times create weak men, weak men create strong times. И до безкрай..

75

До74

преди 5 години

Явно млад си и не схвана лафа,който е от време оно!Простено ти е.

74

инженер

преди 5 години

Твоите деца ще се возят на автомобил на старо програмиран от мен - работил съм всичко - табло , врата , огледала , двигател, резервоар. Защото ти модел 2018- 2020 няма да можеш да си купиш нов.

73

Анонимен

преди 5 години

Да, ама за инженер и икономист, трябва да учиш поне 5 години. Да си готвач си е квалифицирана работа,изискваща пак учене, време и труд.А масовия българин иска " Не знам език, нямам никакви умения. Искам работа от 08.00 до 17.00. Без събота и неделя, без нощни смени,без тежък физически труд, без да се изкисват някакви умения. За под 2 000 лв, няма да работя.

72

фффф

преди 5 години

Чак и допитване. В джобс бг може да се види от какво има нужда. Само харчат пари за глупости.

71

Анонимен

преди 5 години

До 73 ""Като знам какъв съм инженер как да отида на доктор"Ходенето на лекар не е задължително !

70

До64

преди 5 години

"Като знам какъв съм инженер как да отида на доктор"