206

Мен

преди 5 години

Ама баба дора като им тегли ножа за курбан и чеверме е ок, иначе били ги избили....

205

819

преди 5 години

До АнонименНаличието на нерегистрирани животни е добре дошло и отвързва ръцете на недоросъвестните ни управници да си правят това, което си искат! Оправят си нещата документално.

204

Анонимен

преди 5 години

За чумата по овцете има разработена ваксина. Управляващите не искат да я приложат, те искат ДА УБИВАААТ.

203

7

преди 5 години

До Стамат Ами вина имат и ветеринарите, хората ги чакат дълго време да си свършат работата!То даже като са броили стадото пост мортем са ги преброили с 8 по- малко. Какво да говорим за държавата ни. Отвсякъде гледат как да те ощетяват.

202

Анонимен

преди 5 години

Сега всички станахте ветеринаро -зоо специалисти по домашните животни. Самото наличие на такъв номер на неригистрирани животни е предпоставка за подобни действия.

201

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ, БСП, ПАТРИОТИ И ДПС, МАРЕШКИ със закон избиват невръстни сърнета и зайчета. Те са безкомпромисни слуги на олигархията. Баба Дора не е олигарх и следователно ще и припишат всички болести и вини на стадото и.

200

Анонимен

преди 5 години

Сега ще избият и сърненцата и зайчетата. Президент Радев обнародва ненормалния им закон за лова посред лято с по 10 глутница кучета, която да помете всичко родено наскоро.

199

Анонимен

преди 5 години

БСПарите като са толкова сигурни че нямало чума да си хапнат месце от убитите животни. Да направят кебапчета за цялата комунистическа пanлaч на Бузлуджа.

198

Анонимен

преди 5 години

До Мащаба на чуматаИзбити са около 4000 животни по официални данни . В действителност са повече. В областта официално са били около 24000 животинки. Щом в населеното място нямерят една съмнителна даже всичко се убива!

197

Анонимен

преди 5 години

Ето как един явен нарушител на закона се превръща в култов борец за справедливост . Типично за комунистите които възпяваха престъпниците в горите като партизани - борци за народна свобода.Комунизма е още в България, никога не си е отивал.

196

Анонимен

преди 5 години

Избиването на хиляди животни нямаше логична ветеринарно-санитарна обосновка. Чумата изглеждаше като Новичок тайнствена и неуловима. Случаят Шарково напомни с абсурдността си аферата Скрипал. Смисълът беше: никой за нищо не може да ни попречи. Може да викате, протестирате, плачете, пишете, бришете, ние ще ви смачкаме. Ще направим това, което сме решили. Не си мислете, че може да ни спрете.

195

По коментарите

преди 5 години

Като чета каква злоба се излива, каква помия се хвърля- няма нито съчувствие, нито хуманно отношение- нито към жената, нито към невинните животни, избити без да се знае защо и смятат, смятат ,смятат, всичко в пари смятат.Голи сме дошли на този свят, голи ще си идем, с пари нито здраве ще си купиш, нито ум, нито благоденствие и щастие.Иронично е ,че с пари не можеш да купиш нищо истинско и важно в този живот.Не искам да пиша какво мисля за тези коментари и за хората зад тях.Наистина е страшно.

194

Мащаба на чумата

преди 5 години

Реалната ситуация е - две положителни проби и едно умряло животно месец след инкубационния период. Изтрепани - сигурно хиляда. Следват въпросите - кой плаща. Ако ЕС - колко дава и колко реално стигат до хората, къде е разликата. Ако плаща бюджета (аз и вие), защо не се взеха други мерки - карантина, къде е превенцията, как ще се предотврати повторна зараза. Дори и да приемем, че не е корупционна схема, некадърността е безобразна

193

Анонимен

преди 5 години

До nikiОпитваш се да вкарваш аргументи, подкрепени от факти ... Не става така в България :)

192

Анонимен

преди 5 години

204 - За 140те си козички, ще получи по 230 лева (поне така, казаха последно), или 32 200 лева, макара да имаше и доста нерегистрирани. "Стопанството" ѝ е там. Една коза, върви по 120-140 лева. Регистрацията е 2 лева. Баба ти дора, ще има достатъчнио пари, да изкара зимата и да си вземе повече животни, отколктоо е изгубила.А за твоя пример - ами все едно, да ми "потрошат" нещата и да ми дадът 1,6 млн лева, за неща, които са стрували 900 000 лева. Навит съм :)

191

niki

преди 5 години

Зараза в Турция има и то не на малко места. За справки може да погледнете сайта на UK агенцията за околната среда и храните. Документът е за техно вътрешно ползване и има карта, на която се виждат различните видове зарази плъзнали из Турция.assets.publishing.service.gov.uk /government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/719103/poa-pdp-ruminants-bulgaria.pdfТо на тия ако не вярвате, не виждам на кой ще повярвате

190

до Паци

преди 5 години

Хей, пич, дай да ти унищожа бизнеса - да ти потроша инструменти, компютри, техника и ще ти дам 590 лева компенсация.Ще започнеш ли наново?!?!?

189

да не забравяме

преди 5 години

че проблемът е само на хартия за пред ЕС да платят компенсации, които виждаме как се разпределят. Зараза в Турция няма обявена,нито тук има умрели животни дълго след инкубационния период на болестта. Просто корупцията взема чудовищни размери вече, поощрявана от овчото поведение на тези, вярващи в `държавните институции` на Боцо.

188

шш

преди 5 години

Тъй,тъй.Ще слушаме баба ти Дора понеже е голям специалист...После като пламне всичко и чумата стигне до Силистра ще изпратим нея да обеснява на животновъдите защо е станало така...

187

Потребител

преди 5 години

Всичко, което се изписа по темата е един голям политически фарс. Мисля, че разумните хора ще разберат, че държавните служители постъпват правилно и компетентно. Не е нормално поведението на политиците да се заиграват с нещастието на хората. В която и да е държава по света при такъв проблем се подхожда по този начин. Животните се премахват и се ограничават огнищата на заразата. Противнот би означавало при епидемия да дадем възможност да се разпространи повече.