59

пишман земеделец

преди 5 години

Шапка свалям на всеки занимаващ се със селско стопанство.Онзи ден пробвах да обърна 2м2 в собствения си двор.Резултатът е - ръцете в мазоли и мускулна треска на кръста.

58

Анонимен

преди 5 години

Нека се учат на труд

57

ХХХ

преди 5 години

Така трябва да е !

56

Dany

преди 5 години

В Англия на полето за подобни неща плащат по 7,50£ ... овъртайм малко отгоре и ако направиш 10ч то идватПовече от 100£ на ден... за тези пари работех 20 дни в София... И това е когато нямаш език, документите са ти на част готови или сега се правят....А като си стъпиш на краката заплащането се вдига (не във ферма или чистач разбира се) по 9-10£ и прочие на час Пожелавам на всеки който прочете това да намери начин да се измъкне от България или пък от там да печели добре. Успех на всеки

55

а тук

преди 5 години

в статията се премълчават много неща.Тези се карат там организирано,посредника пплучава по евро на глава на ден.Вземат им личните карти,действието се развива в южна Италия/която само географски е в Европа/Карабинерите са смазани..Тук..викнах двама по малко бели граждани да режат и редят дърва спазарихме се за 80 лв за 7-8 куб,стана една дойдоха и малките искаха и дрехи и обувки,та били гладни-старите искаха да ги почерпя и бира..Та ето ви по 20ев,работата не бе тежка и не бе 10 ч

54

хахо

преди 5 години

Май съм се прввърнал в невежа.Не бях чувал на роб да му се плащат пари.Робът е собственност на господаря си и работи за храната си,безправен.Тези роми ако са роби,ние работещите бедни' в България кви сме?

53

Име

преди 5 години

липсата на факти, аргументация, чест и истински ценности е принизявало и най-съвършенната демокрация до най-долнопробна фашистка диктатура от която евреите с богатствата избягаха, но сърце не им даде да не я повторят, не само чрез цензурата си!

52

Анонимен

преди 5 години

Оня ден летя от Рим за София. Един нашенец, женен за италианка живее в някакво село на юг пт Рим и ми твърди че получава пенсия 490 евро, братът на жена му- 500 евро.Днес Ст. Софиянски по Хоризонт твърди, че гръцкият пенсионер си взима 1 600 евро.На кой да вярвам?

51

Кашкавала

преди 5 години

Родните българчета роби в България...В ТВ Фантастико, годишно се освождават 2 хиляди работници и взимат нови роби... 5 Еоод-та под една шапка.

50

Анонимен

преди 5 години

Респект за тези хора, с труд си изкарват прекраната.

49

Анонимен

преди 5 години

Защо не се казва истината ? Защо се крие ,че навън се изкарват хубави пари ? Тук в БГ заплатите на болшинството са по 250 ? на месец , а пенсиите по 100 ? на месец.Това са пари които можеш на запад в белите държави да ги изкараш и за един ден по честен път с работа.А тук сигурно се крият тези факти за да не разберат хората колко е зле в България.Крият и от правителствата ,уж всичко е ОК.Крият и самите гурбетчии ,недай боже да не иде некой там на тяхното место и да им вземе работата.

48

Анонимен

преди 5 години

До СмешникГолеми пари се правят там по други начини. Нямам предвид тези, които си идват с някое ланче, каквото и тук можеш да купиш за 200-300 лв и с "Мерцедес", който им е връстник.Само наивник може да живее с мисълта, че някъде по света малограмотен човек може да стане богаташ само след една-две години честен, но неквалифициран труд.

47

видел

преди 5 години

За 10 дена работа на полето по 75 евро на ден равно на 750 евро.и то чисти ,,кога ще ги изкараш 1 500. лева в България за 10 дена ,в селското стопанство или където и да било.Никога.Но и много от тази информация се крие , пишеме си ние само тук във форумите.Истина е , за 10 дни 750 евро ,

46

Анонимен

преди 5 години

в южна Италия няма Хелзински Комитет да им промива мозъците, че имат права и ромите си работят, тук им се набива за права и не работят!

45

Анонимен

преди 5 години

"" Родните ромчета роби ... ""..................Родните ромчета, който с труд си изкарват хляба са за уважение и има немалко такива.Тука въпроса е що за клоака произвежда неграмотни, никому ненужни човешки същества в 21 век ?Очевидно посткомунистически държави като България и Румъния.

44

Анонимен

преди 5 години

Нека си работят на мен не ми пречат.Ама плащали им малко.Еми НАСА набира ракетни специалисти плаща повече.Да пробват там.

43

Анонимен

преди 5 години

Щом в Италия има работа за тях,не разбирам какъв е проблема та ни го навирате.Те са европейски граждани ще пътуват и работят където пожелаят, из всички европейски държави.Защо медийте ги закрепостявате с това наши,родни,български и подобни глупости.Политиците и медийте техни слуги насила искате да ги държите в България за да са купени гласоподаватели и да не живеят по-добре в чужбина.

42

Анонимен

преди 5 години

Ахаааа! Значи са ги интегрирали! Ако ние направи същото Съда в Страсбург ще ни е най-малкия проблем.

41

Анонимен

преди 5 години

По-добре да са там.

40

Ангел do 35

преди 5 години

Не те знам къде и какво работиш, но онзи ден помагах на приятел да си пренесе дървата на ръце. Плати и на един *** 35 лева да цепи дърва по-малко от 6 часа. Отделно въпросния се наобядва и си тръгна с бутилка ракия бонус.