18

Анонимен

преди 5 години

Дам, стана вече ясно. Ключовата дума е : "държавна хранилка" . Спасибо за доуточнението товарищи (или както там се пише)

17

Тъпанар

преди 5 години

До 14"..нашите с техника допотопна с която 50 години са могли изведнъж не могат"Бе за 50-те не знам, ама си спомням през 80-те как Минчо Празников и Любка Кумчева обикаляха с една показалка картата на БГ, закачена на стената и успеваемостта беше под 50%. Смятай с каква техника са разполагали, която най-вероятно е същата и сега.

16

Анонимен

преди 5 години

Да ги финансират но да направят като в Москва, Ако за следващите 3 дена напред нямат точна прогноза за големите градове - уволнение и съд. С грешните им прогнози само помагат за корупция и разхищение. Пример - ще вали обилен сняг - 300 камиона излизат и чакат, разбира се не вали - камионите обаче обикалят и ние им плащаме огромни суми. Друга прогноза - няма да вали - камиони разбира се я има я не, вали - фирмите веднага - не сме подготвени нямахме прогноза, а хората тънат в мръсотия, сняги т.н

15

Румен

преди 5 години

Като не им изнася - да се изнасят!Стига на държавна хранилка!Всеки ден цяла България - оранжев код,жълт код...а,дъжд вали в два града!

14

селянин от село

преди 5 години

Аз пък предлагам форумните професори да направят прогноза за след 3 дена до месец за всички централни градове в бг и да е вярна.

13

Анонимен

преди 5 години

До ТъпанарНе знам колко им отпускат но точна прогноза до сега е нямало - от другиден почва лятото, следващия ден - утре ни очаква потоп, на деня нито пече нито вали. Аз като се подам през прозореца правя по добра преценка, гугъл на телефона ми праща информация какво ще е времето и е по точно, нашите с техника допотопна с която 50 години са могли изведнъж не могат, мисля че не е от техниката а зад техническото устройство висящо на държавна хранилка и банкети.

12

свободен пазар

преди 5 години

като са недоволни, да си направят частно НИМХ, да измислят как да го направят печелившо на свободният пазар и конкурентно способно, да си спечелят сами парите и да си ги поделят... сега белите р0би работещите българи им плащаме заплатите и на тези чрез данъците си!!

11

DDT

преди 5 години

Подкрепям!Който не знае какъв е проблемът - ръководството на БАН изисква от метеоролозите научни публикации, за да може да разчитат на пълен размер субсидия (то пък един размер ....). Някакво безумие цари във финансирането на околонаучните дейности в държавата. На някой му е хрумнало всички да имат научна продукция - от университетските преподаватели до метеоролозите, за да разчитат на държавна субсидия. А хората просто искат да си вършат работата и да са от полза на обществото.

10

Тъпанар

преди 5 години

До 2 Димитров"То па мноо голема файда от тех...станали са като екстрасенси,"тука има,тука нема"."Ами когато парите за инвестиция в техника, които им се отпускат, стигат колкото да се купят машините 1 кило боб и половин кафе ще са като екстрасенси. Даже се учудвам, че с до поточните си средства дават точни прогнози.

9

До of 7

преди 5 години

по тези ключови думи ли ви плащат:"държавната хранилка, всички нас - данъкоплатците"

8

До Sas

преди 5 години

А случайно да знеш, Акууедър от къде взимат информация за България? За един прЕател от НИМХ питам.

7

of 7

преди 5 години

точно, така да си търсят работа на свободният пазар, като всички нас, да видим конкурентноспособни ли са или на държавната хранилка за неправене на нищо и заплати от всички нас - данъкоплатците, е сладка работа!

6

к0нсерва

преди 5 години

за какво са ни - ЕС има метеорологични сателити, мисля поне 2 бяха, САЩ имат колщото искаш, може в Интернет за секунди, да получиш точна прогрона и по-точна от тяхната. Хора, които нищо не работят, е крайно време да си ходят - това е свободният пазар!!

5

Yaw

преди 5 години

Vai, vai...turistite hepten mokri...

4

ll

преди 5 години

То пък едно време... :)

3

Анонимен

преди 5 години

Правилно. Да видим тв каналите откъде ще преписват. По работа преди години ми се наложи да работя в част от слжителите в НИМХ - въпреки очукани си износени канцеларии хората се гордеят с работата си и са безкрайно съвестни и отговорни. Естествено, вв всяка сфера има проблеми, но без протести няма кой да ги чуе и да помогне. Така че ги подкрепям

2

Димитров

преди 5 години

То па мноо голема файда от тех...станали са като екстрасенси,"тука има,тука нема". С една дума , или ще вали-или нема да вали.

1

Joko

преди 5 години

Бийте по един шут на оялите се политици, министри и "народни"представители.. Тогава ще видят "пърди ли свинкя в джамия".