39

Мошеническа държава

преди 5 години

Ако ми плащат на час трябва да взема над 2000 лв заплата а сега ме клатят с 800 на месец!

38

без име

преди 5 години

Спрете коментарите.Съгласно до сега действащата наредба, щом си на работа по график-болничните се плащат по часове.Но дали всеки така го прави-друг въпрос.На това се казва сива икономика и неспазване на правилата.Докато всички / и работодатели и работниците/ искат сива икономика, ще се пишат глупости по форумите.Ще се пишат и непрофесионални статии по сайтовете.

37

the Ghost

преди 5 години

само като чуя "Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал" ми се повръща

36

Хаха

преди 5 години

Страх ги е от почасово заплащане защото тогава заплатите ни ще станат по-високи! Сега плащат да кажем 600 лв за един месец, но ние работим и съботите понякога , работим и извънредно, но това не се вижда и минава някак си незабелязано в знак на добра воля от работника! И така вместо 160 часа на месец ние работим по 200-220-250, че и повече, познавам такива хора! Въобще ако продължаваме да сме балъци ще има и тарикати!

35

Анонимен

преди 5 години

Собственик на майкрософт съм.Съдрах се да кръшкам с болнични.

34

Ф.С.В.

преди 5 години

Ама КАК може!- Какво безобразие- Червена светлина за 6 дни болничен - АХХААХ Ами ако питаме бизнеса ТО РОБИТЕ въобще не трябва да се разболяват и въобще не трябва да почиват - Защо да почиват 20 дни годишно - Ами направете го 2 дни ! И защо да се прибират у дома след работа- Нека да седят на работното място - 2-3 часа почивка им стига !! Ами че те бизнесмените едвам свързват двата края- Едно ново Бугати вече е 5 мил лева ! Скоро БГ бизнесът ще фалира - РОБИТЕ СВЪРШВАТ ПРОГРЕСИВНО И СИГУРНО!

33

Прасчо от кочинката

преди 5 години

Миналата седмица отидох на доктор в 09:30 сутринта и влязох в 14:30 и докато се върна стана 16:30...ми той денят си мина, а прегледа е 15-20мин. и аз се прибрах направо в къщи като ***! И дори и да искаш да си платиш без направление, пак чакаш...няма час, няма два, ей това е даго ***! Който оцелее... Е нема такава държава...ПРОСТО НЕМА!

32

Роко

преди 5 години

За 20 години нямам нито един болничен.Болничните са за *** на държавна работа.

31

ЕС-осовец

преди 5 години

почасово не е достатъбно прецизно, искам да е посекундно!

30

Мазерати

преди 5 години

Дизайнер в Мазерати. За 7 години само 4.5 дни бонични.

29

Анонимен

преди 5 години

Как се боледува почасово, вие виждали ли сте болен, който да е боледувал 1-2 часа някои хора не са за министерства, а за 4-ти километър.

28

Анонимен

преди 5 години

До ot Мерцедескато ти е платена и престижна рабоитата, като си я обичаш там и ще спиш дет се казва. Първо, че няма как да сравняваш условията на труд в мерцедес германия и мерцедес в България (ако имаше такъв би се побългарил и експлоатирал работниците), да не говорим за сравнение м-у мерцедес и неква фирма на бивш, настоящ или потомък на партиец.

27

Анонимен

преди 5 години

Работя космонафт на марс и нямам един час болнични.

26

Анонимен

преди 5 години

В България в болнични излизат само хората, които не работят в сивия сектор. Другите просто гледат да не се разболяват, ако искат да вземат някакви пари на края на месеца.

25

Анонимен

преди 5 години

a? "в България се плаща повече, отколкото се изработва" горките чорбаджии, години на ред вадят от джоб, че да покриват разликата. Де е НАП да се самосезира от къде са ви доходите в този случай?

24

ot Мерцедес

преди 5 години

Главен инженер съм в Мерцедес, Щутгарт. За 14 години имам само 3 дни болнични.

23

Анонимен

преди 5 години

Който се раболее, остава без работа. Хев а найс стей ин България.

22

Анонимен

преди 5 години

Работя в Бентли като контрактор. За 2 години имам 1,5 дена болничен защото като контрактор не ми се плаща болничния. Ако толкова много искат да намалят болничните. ....... ми просто да намалят бюрокрацията в България и да насърчат контракторите! Но знаят че ако намалят бюрокрацията едни калинки и писаружки ще останат без работа което пък значи че на следващите избори ще гласуват за другите иззедници!

21

Мирослав

преди 5 години

Като ще правим болничния почасово като в другите евро страни, дайте да видим нагледно и колко ни се плаща почасово сравнение с тях. Да вземем МИНИМАЛНИТЕ ставки, ще ви ги обърна директно в лева за по-лесно - Англия - 17,22лв/ч; Германия - 17,32лв/ч; Франция - 19,26лв/ч; БЪЛГАРИЯ УМОПОМРАЧИТЕЛНИТЕ 2,89ЛВ/Ч....средно между 6 и 7 пъти по-малко..Само че в чужбина работодателя, за разлика от нашия не смята, че трябва след първия работен месец на фирмата му задължително да си купи джип за 200 000лв...

20

Анонимен

преди 5 години

Е как няма да взимат болнични, като не могат да си вземат отпуската. Работодателите, все едно са излезли от 1800 година. Нещо като робовладелци. Да се работи непрекъснато и да се плаща за покриване на обикновените нужди, колкото за да може да продължава да се работи.