120

Анонимен

преди 5 години

Ромите знаят че ако учат български ще се претопят и си пазят ***анския. Не може да накараш насила друг етнос различен от българския защото са човешки права и ще кажат че е като смяната на имената на турците.

119

Анонимен

преди 5 години

Кой е виновен, че братята Роми са награмотни. Кой е този злодей, който нарочно ограничава ученолюбивите малцинства да се научат да четат и пишат ?!? Този виновник е пълен злодей, задето спира тези деца да се развиват. Та, колеги съфорумци, кой ще да е този виновник?

118

Анонимен

преди 5 години

Според него част от децата не посещават предучилищни групи и това е също е част от проблема.=====Ами ние които през 60-те години не ходехме на преду4илищна и в първи клас непознавахме буквите и 4ислата как стана така 4е у4ителите ни нау4иха и имаме по две висши образования. Да не би сегашните деца да са от бавноразвиващите се.

117

Анонимен

преди 5 години

Много скъпо образование и все повече ще изпадат. За съжаление все повече българи се отказват защото нямат пари. Ромите са 90 % бедни.

116

Анонимен

преди 5 години

Евала! Открихте топлата вода! Само дето това си е традиция далеч преди 1989.И тогава бяха неграмотни и сега са така, но тогава имаше заводи и цехове, та все се намираше какво да работят, примерно да пълнят кутиите за прах за пране с лъжица, а сега нямаме производства и истината лъсва-просто няма какво да ги правим.

115

Не разбира се

преди 5 години

Аз съм виновен, че не изкарвам достатъчно да храня децата им и да ги образовам.

114

Бай Иван

преди 5 години

Те за нищо не са виновни ,расистко е да ги обвиняваш ,държавата колкото и милиарди да изсипе ,остават си на ниво 2000 г пр. н.е ;) !!!!!

113

мак

преди 5 години

Никой не им забранява да учат, ама те не щат. После викат, ама аз съм неграмотен и за мен няма работа, дайте ми помощи. Интересно ми е, как тези, които уж ходят на училище минават в следващия клас, с какви знания и умения, и дали има статистика, на колко от тях са взети детските, ако не пращат децата на училище.

112

Анонимен

преди 5 години

Чакам в България "университетите" да станат 500 бр и да ловят студенти по улиците с мрежи, както се ловят маймуни в джунглата.Тогава цената на дипломата ще е колкото цената на трамваен билет, а знанията на висшистите ще са като на хората от детската градина.Натам отиваме с купените дипломи, купените научни степени и цялаата далавера в образованието.Това е резултата от така наречената "демокрация" у нас, а в същност шуро-баджанащина, която всъщност се интересува само от далаверата.

111

Анонимен

преди 5 години

Четвърто поколение неграмотни: Виновни ли са ромите за това?Това племе никога за нищо не е виновно!Все другите са му виновни и все някой му е длъжен.

110

Тим

преди 5 години

Жа жалост цялата система на образование изкарва неграмотни кадри няма българи няма роми на един кантар са по неграмотност няма средно няма више както излизат неграмотни от основното и средното образование сричайки така излизат и от университетите ни с више и пак неграмотни щом се докарахме Вазов да го четът с речник не добре работата никак даже

109

Анонимен

преди 5 години

че то водещи журналисти в национални медии не могат да скалъпят изречение като хората, Вие искате ромите да могат

108

Анонимен

преди 5 години

За толкоз пАри толкоз...!

107

Време е за тоягата

преди 5 години

Някой им пречи да научат децата си да говорят български език.Някой пречи на ромчето да внимава в час.Някой му пречи да си научи уроците.Някой под страх от смъртно наказание го кара да се ожени/омъжи на 12-13 г.Някой му забранява да работи и насила го кара да взима социални помощи.Все някой друг е виновен.НАЙ-ВИНОВЕН Е ОНЗИ, КОЙТО ДАВА МОРКОВА.Най-справедлив ще е този, който развърти тоягата, без да обяснява защо. Те си знаят.И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПРЕУСТАНОВИ ПОДАРЯВАНЕТО НА МОРКОВИ.

106

Не само университети

преди 5 години

но и БАН прелива от неграмотници. Преди няколко дена написах тук нещо, на което не знам защо сложихте минуси.Написах "попитайте литературните редактори на списанията, които всеки институт на БАН издава." Моя близка роднина от доста години е на такава длъжност. Не само препинателни знаци и пълен член не знаят къде и как да сложат, но и самите им изречения се скалъпени малограмотно.Това важи за писанията на повече от половината ни "учЕни". Не само е бил слаб ученик, но и мисленето му е затруднено

105

Анонимен

преди 5 години

Давайте някакви реални предложения, а не някакви фашистко-комунистически.

104

Анонимен

преди 5 години

Виновни сме ние че ги търпим, също така че нищо не правим по отношение на основния виновник, а именно НПО които ги обгрижват и им обясняват че имат само права но не и задължения.Премахване на НПО или максимално ограничавене в техните правомощия, не могат да се интегрират, това е доказано.Ако искаме да има някакво развитие с така наречените роми повечко тояга отколкото морков.

103

Анонимен

преди 5 години

България е бита карта не до 10 години, а до 6 години. Защото след 6 години вече ще започнат да личат страшно много и липсата на лекари и липсата на учители и липсата на всичко.Но мечката играе според тоягата, държавата ще тръгне да загива и като види, че умира и ще не ще ще се промени. И след 15 г. вече България ще е друга. Но жалко за този дълъг преход. Можеха много по-лесно да станат нещата, като в Румъния.

102

Анонимен

преди 5 години

Неграмотният враг лесно да се унищожи

101

Анонимен

преди 5 години

България е бита карта като държава. Ако не се промени нещо генерално до 10-тина години държавата е пътник. Това което ме задържа в България засега е липсата ми на професионален опит, по което работя и родителите ми. Когато вторите си отидат от този свят и ако нищо не се е променило тук към по-добре си бия камшика и аз. Тук ще си стане ... държава.