39

Надя

преди 5 години

Живеех в центъра, но се преместих в редута и ми е по-добре. Квартала е читав, но с кофти улици то къде ли са добри де.

38

до 37

преди 5 години

До АнонименЯвно си голям аристократ и гурме с много изтънчен и деликатен вкус, щом не ядеш шопска салата, но ходиш на ресторант в Перник, защото е с 20 лв. по- евтино. Перник е прочут в цял свят с многобройните си гурме ресторанти, с винени листи от най- висок клас и които не предлагат шопска салата. Страшно покритие имаш на празните си приказки :)

37

Анонимен

преди 5 години

На гол тyмбaк чифтe пищoви. Къде има лукс в София? Дори и да си купиш луксозен апартамент в някой луксозен затворен комплекс, пак ще живееш в същия сив, панелен, замърсен и разнебитен град. Пак ще дишаш същия мръсен въздух, пак ще си караш скъпата кола по разбитите пътища, пак ще ти се налага да я драскаш по разни клони след като няма къде другаде да паркираш, пак разни сeляни ще ти откраднат емблемата и джантите. Аз не виждам някакъв лукс.

36

Анонимен

преди 5 години

35 - Може, ама без виното и е място, което има в менюто си "Шопска Салата", така че не, благодаря !

35

man

преди 5 години

предлагам мрънкащите относно високи цени да построят кооперация и да ги продават на народни цени

34

Анонимен

преди 5 години

До до 27За да платиш 100 лв. или повече за вечеря за двама в София, трябва да се набуташ в много, ама много луксозен ресторант. В хубави и качествени заведения, при това в центъра, сметката рядко минава 60-70 лв. за двама човека.

33

Анонимен

преди 5 години

Бас държа,че ако се построи квартал с 2,5(полуподземна изба+2 етажа) етажа къщи с градини 1-2 дка и с чисти асфалтирани улици и тротоари в края на София,много хора ще се изнесат там.В София е депресиращо.

32

Гатузо

преди 5 години

До АнонименНаемите в Младост са високи заради Бизнес парка, а там средната заплата е над 2500 лв.

31

Анонимен

преди 5 години

Много ми е интересно какво означава "цените са в разумни граници" ? 600 лева за панелка в Младост е разумно при средна заплата за страната 1000 лева ? Да се прави анализ на база цитираният сайт е доста смешно, тъй като е пълен с фалшиви обяви ! Брокерите са едни от главните виновници за поскъпването на жилищата било те под наем или за закупуване, да не говорим за големия брой измамници брокери, за които държавния апарат не прави нищо !

30

Наемодател

преди 5 години

До До НаемодателАко в сметките сложим кредит от банка, тогава сметките никога няма да излязат :) След 2004-2005 г. абсолютно няма смисъл да се купува имот с цел отдаване под наем с кредит от банка.

29

Анонимен

преди 5 години

Това нововъведение с общите части,които влизат в квадратурата на жилището по документи е чиста ИЗМАМА и това трябва да се премахне!И изобщо защо трябва да се плаща данък за нещо,което е лична твоя собственост?!Това е като да си купиш метла и след това години наред да плащаш за нея още.Новото строителство и архитектура са ужасни и конкретно разположението и малките квадратури на стаите,баните.София е ***,с локви,дупки,тротоари на гъмули,олющени сгради или влага,мухъл,които се виждат и отвън

28

до 27

преди 5 години

Светвам те веднага - ами вечеря за двама в един много приличен ресторант например ми излиза около 40-50 лв с бакшиша.В София същото нещо ми струва около стотачка, при това в доста по-мизерен ресторант.

27

До Наемодател

преди 5 години

Не забравяй да калкулираш и загубата при изхода от инвестицията. При кеширането - наполовина. От Нот. такси, комисионни при покупко-продажбата, срива на цените, повишаващи се данъци, застраховки имот. Ако си на нула след 15 години разправии със ***, неплатени сметки и ремонти - ще си ОК. Щото това не е главница на кредита на банката, да си спечели от лихвата и накрая и е сигурна и главницата. Имотеца яде хлебец и то доста.

26

Амиии

преди 5 години

До Анонимен 26Светни ни кое е два пъти по-евтино у Перник освен винкела и наемите?

25

Анонимен

преди 5 години

Живея в собствено жилище в Перник, кв.Изток. Имам кола Мазда на 12 години. По АМ-Люлин стигам до метростанция Слиница за около 21 минути.Там наблизо е и офисът на фирмата, в който работя. Получавам 1.8 к заплата.С тези пари в Прник си живея като цар, защото всичко е коло 2 пъти по-евтнио от София.Поздрави на селя-ците, наводнили София, които ни се подиграват на нас, перничани.

24

Провинциалист

преди 5 години

Е говорим за тези под наем. Те не са вързани. Може би не ги разбирам, защото аз съм сравнително добре, а и хората около мен в дълбоката провинция не са кой знае колко зле, та си мисля че да даваш повече от половината си заплата за живеене ... Друг е върпоса че парите са си пари, но като се допре до лечение, образование, администрация - тичаме до София и пак ни излиза на носа ...

23

селянин

преди 5 години

ГА ЩЕ СТАНЕ 400 евро новото да купувам бря!!!ИДЕ 2020г, Новата криза от АМЕРИКАТА

22

Наемодател

преди 5 години

Абе я да направим една бърза сметка, колко струва прилично обзавеждане за двустаен апартамент. Кухня- печка 560 лв. хладилник 620 лв. микровълнова 180 лв. Куненски мебели 3500 лв. Дневна- диван и 2 кресла 2000 лв. масичка 200 лв. голяма маса с 6 стола 1100 лв. секция 1000 лв. още некъв шкаф/бюфет 400 лв. Накрая в спалнята отиват още поне 3000 лв. и баня за 10 хил. стават общо 22 560 лв. И некъв перко по- надолу реве, че искал хубаво обзавеждане за 400 кинта на месец. Няма как да стане.

21

ПОЗНАВАЧ

преди 5 години

До ПровинциалистГорките са вързаните доживот /или почти/ с изплащане, кофти съседи, БГ-манталитет, липса на паркоместа и пр. и пр. и пр......

20

Провинциалист

преди 5 години

Горките вие, под наем, за повече от половината от средната заплата. Жалко е, че не намирате работа, платена по родните си места. Това при условие че имате къде да живеете в провинцията де, или да си купите по - евтино жилище. Трудна работа, наистина. Има работа в провинцията за по - платена работа, и за по евтино обитание. Това разбира се ако сте ОК със манталитета и останалите услуги в провинцията.