15

Предложение

преди 5 години

Предлагам на следващите избори да сменим сегашното правителство и да изберем ново правителство което да отркие работни места и да осигури високи заплати за всички! Сега сме демокрация и сме свободни да ги сменяме, демокрацията е най-съвършената система.

14

Знаещ

преди 5 години

Чудя се за какво ни е това читалище - спомен за отдавна отминали времена ? Наскоро ходих в едно село - Гюргич /намира се в Северозапада/. Та във въпросното село, до което единствената равнина по пътя е легналият полицай, ми показаха гордо "сградата на читалището" - наистина великолепна сграда ! С ал. дограма; изолация и ... дори и книги имало /така казваха/ ! Само дето никой не влизал вътре ама ... това е тема на друг разговор ...

13

Анонимен

преди 5 години

Причината за това хората да стават берачи на портокали не е в липсата на култура, а в липсата на работни места, за което е виновно правителството.

12

Анонимен

преди 5 години

При соца почти във всяко село имаше читалище, училище, детска градина, библиотека и кино.

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 7ЧИТАЛИЩЕ СВЕТЛИНА Е СТРОЕНО С ДАРЕНИЯ БЕ *** КАКВИ КОМУНИСТИ ТЕ ГОНЯТ БЪЛГАРКА ОТ БОСТЪН Е ДАРИЛА 800 000 ЛВ ДЪРЖВАТА МОЖЕ ДА САНИРА НЕКВИ ПАНЕЛКИ АМА НЕ МОЖЕ ДА САНИРА ЕДНО ЧИТАЛИЩЕ И ДОРИ ДА ГО КУПИ И ОБЯВИ ЗА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА

10

Анонимен

преди 5 години

Крим е руски. Въпросът е затворен.

9

Анонимен

преди 5 години

Пак някакви глупости и от едните и от другите. В България всеки който го сложат в някакво студио или пред някакъв микрофон почва да ръси само негативизми от сутрин до вечер. Венци Мицов и Иво Танев какво направиха за България освен да оплакват положението?!?!?

8

Анонимен

преди 5 години

Членката на ЕС и НАТО България е умираща страна с изтекъл демографски потенциал, вече напълно деиндустриализирана и потънала в мизерия, за каква култура става дума, приорите сега е чисти физическото оцеляване.

7

Анонимен

преди 5 години

Няма пряк път към културата! Всяка една тоталитарна система (било то нацистка или фашистка) е целяла да срути и унищожи културата. Ако се чудите защо Ислямска държава руши древни сгради в Сирия го казвам. И защо у нас култура извън големите градове тотално липсва... Комунистите са подкрепяли културата, трябва да се отбележи, стига тя да е отговаряла на техните разбирания и идеология, разбира се.

6

Анонимен

преди 5 години

Ама те на Запад си нямат инженери, менидъджъри, специалисти, само на нас чакат, ама ние им предлагаме само берачи, чистачи и миячи и пpocтитутки, аме те си имат такива достатъчно желаещи да работят това и от местните, ижнерери, специалисти и мениджъри очакват от нас нашите по-старши парнтьори.

5

Анонимен

преди 5 години

Културата е в ръцете на народа а това да влагаш пари в нея вече е впоследствие.

4

Анонимен

преди 5 години

Чудя се от два дена , кое е по добрия вариант - да ида да беда портокали , или да се напия с бояршчик?

3

Анонимен

преди 5 години

Гьоринг май е казвал "Като чуя култура и се хващам за кобура".Нашите мили 240 ... /сложете обида по усмотрение/ задминаха т.н. "нацисти" отдавна.

2

1

преди 5 години

и какво държавата да инвестира в частен имот...тогава да дойдат в нас да инвестрат сам ще си платя за проекта и ви обещавам, че ще е за културни цели ;)

1

Анонимен

преди 5 години

Инвестираш в хотели и нищо друго 30 год ставш народ на изчезване.