72

Анонимен

преди 6 години

премахнете партийните субсидии и купете поне 1-2 хеликоптера за армията....или пък стига сте санирали базплатно.... с тези пари щяхме да имаме цяла ескадрила...или две....

71

до Боби

преди 6 години

Дай сега да ти опресня познанията. Първото реално офицерско звание беше мл. л-т. До едни години можеше и от фазан, после после остана само следният вариант. Свръхсрочно служещ, от сержантския/старшински състав на взводна длъжност, ако три поредни години представи отличен взвод на годишните изпити (за СВ обикновено август) се произвежда от министъра на отбраната, по предложение на командира на поделението и командващ армията! Анадънму, Бобчо?

70

Анонимен

преди 6 години

и този 30 годишен хеликоптер е предвождал парада и носил българското знаме във въздуха на гергьовден....с това ли трябва да се гордеем като военна мощ....а бил и единствения що годе здрав хеликоптер от двайсетината в тази база...никой не казва какъв щеше да е ефекта ,ако беше паднал сред множеството в центъра на София....

69

Боби

преди 6 години

До 100 милярдаКаракачанов ако наистина бяха му дали обещаните 2% от БВП сам щеше да се оправи с финансиранетоС налични пари всеки може - опитай се да направиш нещата с недостатъчно пари и дори и без пари.

68

Боби

преди 6 години

До 66Наричат се Генералски Лампази(отличия накити и прочие)Определени длъжности изискват генерал щабна академия. Ако не си я карал ИОК дори да изпълняваш длъжността(генералска) и да си ГЕНЕРАЛИСИМУС не може да се окичиш с съответните Лампази :-) Ако не си карал Генерал-Щабна АкадемияСъщото е и висшето образование Бакалавър и МагистърЗа да сложиш пред името си МД и ИНЖ пред името си трябва да изкараш изпитите за Магистър.

67

100 милярда

преди 6 години

Изключително гнусно е да си провеждаш политики на гърба на загинали хора. Господин Карадебелак , изкажи съболезнования на семействата на загиналите и спри до там. Липса на всякакъв политически такт и елементарно възпитание е да използваш този инцидент за да може да прибереш някоя рубла...

66

Бате Гойко

преди 6 години

До Боби:Възможно е, не съм специалист, разследването ще установи. Аз само се възмущавам на нелепите изказвания на министъра. И докато не мине разследването не бива да се изключва нито една версия, дори на пръв поглед да е по- малко вероятна от друга. А за пилотите- жалко. Те са рядка порода. Да почиват в мир.

65

до Боби

преди 6 години

Кой ти каза, че подполковник и полковник се ставало само след генерал-щабна академия? Я дай пак...

64

сара

преди 6 години

Толкова дебел човек е станал - неузнаваем е. Дано това не му пречи да мисли и работи.

63

бмп

преди 6 години

до Боби Не разбирам защо се правиш на компетентен по всички въпроси отнасящи се до ВС и военна техника? Цитирах ти думи на човек, който е авиационен експерт, и то доказан, а не ровещ в нета и после пишещ по форумите! Като си толкова отворен, защо не отидеш да спориш с него? Съмнявам се обаче, че той ще дебатира с любители! Що се отнася до теб, предполагам, че даже нямаш лично оръжие. Било то за лов, спортни цели или самоохрана.

62

Боби

преди 6 години

До Бате ГойкоСпоред очевидциМи-17 е летял бавно(под 100км/ч) на 30 м височина към площадката на заданието по учебна евакуацияХеликоптера се е завърял във въздуха и след 3-4 секунди е паднал на земятаОбърнал се е на една странаДвигателите са работели защото лопатите на основния винт са счупени в основата на витлотоОцелелия е спял всичко и въпреки травмите е излязъл и извървял поне 100м през полето където са го намерили спасителитеНа мен ми прилича на авария на опашен винтСъболезнования

61

дедо Ташунко

преди 6 години

Ако не беше трагедия, щях да кажа, че циркът е пълен. Бог да прости момчетата, отишли си в разцвета на силите си. На какво каракачанката е министър? На един куп старо желязо, оправдания и добри пожелания. Жалка креатура.

60

Анонимен

преди 6 години

бобииизабрави старши лейтенантите :)

59

Боби

преди 6 години

До бмпКакво 25 години стаж те гонят тебе?Лейтенант е първото звание в Армията, след него е Капитан и Майор. Подполковник и Полковник ако изкараш генерал-щабна академия и реално въпросните длъжности са командни летят само ако остане ресурс. Генералите са закопани в щаба и министерството и ако летят е по два пъти годишно за мотивация - това поне е за БГ Армия

58

Ивчо

преди 6 години

що не споменете Горановчето, там е разковничето, този пич армия не го интересува, при него отговора е като на старшина, няма и в склада няма.....е така е ,като няма сега двама доблестни българи ги няма..

57

:):)

преди 6 години

и като плюете министъра, къде видяхте вината му, мигър той не каза стотици пъти трябва да се ремонтира наличното руско въоръжение, е да ама посинялите пари не дават, как така руско, а точно с такива Ми 17 поляците осигуряват контингентите в Афганистан.

56

Бате Гойко

преди 6 години

Опитни пилоти на по 50г. с 500 летателни часа????????? Това наистина ли го каза министъра на отбраната?????Щеше да е смешно, ако не беше толкова трагично. Ако ще и по 50000 часа да имат, не може така да се изключи възможността за пилотска грешка.Да почиват в мир.

55

до 56

преди 6 години

Ти сигурно си бил и в двете машини, та знаеш какво се е случило и причините за това. Аман от форумни експерти!

54

прокурор

преди 6 години

Оставка за псевдо министъра!

53

Алооо

преди 6 години

Ало, министре, ти само ще констатираш проблемите ли? И ще се тупаш в гърдите какъв голям патриот си,а твоите хъшлаци- съпартийци и те като теб! Едно ,че нямаме армия, второ- загинаха млади хора,които имат жени,деца. Овен това- стара техника с много технически неизправности.Всеки едни полет на самолет и вертолет си е потенциална опасност!! Едно е да чоплиш семки и да фъфлиш патриотични тъпотии,друго е да носиш отговорност! А за носене на отговорност-вие от мвро -НЕ СТАВАТЕ!