105

Касиерка в Лидл

преди 5 години

Аз завърших с диплома 3.00 и взимам повече от учител,лекар и инженер.

104

До Бивш учител

преди 5 години

Едно е да имаш знания, друго е да можеш да мислиш. Всяко международно проучване показва, че българските деца не разбират текст, който са прочели. Така че всякакви оправдания за средата не вАжат. Фактите са безспорни-учителите не си вършат качественo работата. Като те могат, други може пък да могат.

103

Анонимен

преди 5 години

За 300-400 Евро учители няма да намерите.Разчитайте на пенсионери.Заплата + пенсия е по-добре.

102

Анонимен

преди 5 години

В БГ. всичко е вече изчезващо.

101

Анонимен

преди 5 години

До Бивш учителСтига лъга.За всяко учителско място има десетки кандидати.Един приятел от години кандидатства за учител и навсякъде има десетки кандидати.Тия обяви са проформа-навсякъде се знае кой ще заеме мястото.

100

Бивш учител

преди 5 години

До АнонименБлагодаря за отговора.Как ти звучи сега, катазжия със средно, или охранителен полицай, или пожарникар, работещ максимум 3 дни седмично да не кажа-понякога и 2, едвам избутал средното си образование с 3.00, да взима колкото учителя, завършил математика и информатика в СУ или Пловдивския? Справедливо, нали?ще продължа.

99

Бивш учител

преди 5 години

Продържение на 100.Защо след като се обявят свободни работни места, никой не идва да ги заеме, и директорите се принуждават да назначат пенсионери на тях? Да не би, защото е много леко да учиш на английски или на информатика, ромчетата, които едва сричат на български в 6-7 клас, а компютъра ползуват само за фейсбук, турски сериали или порно? Примера за съжаление е от действителността.Каква иновация би предложил в такава обстановка? Я да те видим?А после-тонове документи, които трябва да попълни

98

Анонимен

преди 5 години

До Бивш учителНачалната заплата на полицай е 720 лева.И не знам какво разбираш под интелектуален труд,ама учителите наизустяват един материал и преподават по него десетки години.Не е тайна,че учители стават тези,дето не са ги приели друга специалност.Аз съм завършил"Право"и всеки ден се занимавам с различни случаи.Срещу мен са елитни адвокати,които получават хонорари десетки хиляди лева.А моята заплата е малко над1000 лева.И въпреки това има над 500 човека осъдени по дела,които съм разследвал

97

Бивш учител

преди 5 години

До qwertyДраги, или драга, пожелавам ти, от все сърце, да станеш учител, да си иновативен, да си в крак с новото, с разбирания от 21 век.И да работиш в същата среда, в каквато работят сега "пенсиите". Да извършваш същия обем изискуема от теб дейност, не само по изпяването на уроците. Да получиш същите като тях, след години работа, и заплата, и авторитет в обществото.А сега, отговори си сам или сама, на въпроса-защо, след като всяга година се обявяват свободни работни места, те остават незаети?

96

Болгар

преди 5 години

Българите сме изчезващ вид, ако не направим нещо ,много скоро ще бъдем асимилирани. Земята и историята, златото и другите ценни ресурси ще бъдат окончателно откраднати.

95

Бивш учител

преди 5 години

До АнонименА сеа ми отдели още малко време, ако обичащ, и ми кажи, две неща-защо официарно не се обявяват тези свободни места в борсата по труда, например, или в специализираните сайтове, както това правят другите работодатели? Да не би да се явят по -подготвени и физически, интелектуално и образователно от протежетата им ли, или да се явят хора, знаещи да мислят? И второ-като публикуваш учителските заплати-публикувай и заплатата на начинаещ, със средно образование, в МВР, КАТ, например???

94

qwerty

преди 5 години

Докато разни пенсии се натискат като учители за "малките" заплати няма как млад завършил човек да припари до учителска позиция. Да не говорим, че дъртите не са в крак с времето и с нуждите на трудовия пазар в 21 век, което не е да назубриш един урок дето всеки може да го чукне в нета за 2 мин когато му потрябва, а да мислиш и да си иновативен.

93

Анонимен

преди 5 години

САЙТ НА МВР- УПРАВЛЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ- ОТВОРИ ПО ОБЛАСТИ И ВИЖ ОБЯВЕНИ МЕСТА, ОТДЕЛИХ ТИ ТВЪРДЕ МНОГО ВРЕМЕ- НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЧИЧКОВЦИ ПОСРЕДНИЦИ ДЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ВРЪЗКАРИ. НЕ РАЗПРОСТРАНЯВАЙ НЕИСТИНИ И СТАРИ ОПОРНИ ТОЧКИ.

92

Анонимен

преди 5 години

НАРЕДБА 4 ОТ 2017 Г В СИЛА ОТ 1 СЕПТЕМВРИ 2017Г, ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 76 ОТ 2017 Г, ПОДПИСАНА ОТ МИН НА ОБРАЗОВАНИЕТО- МИН РАЗМЕРИ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ- ОТ 760 ЛВ.

91

Бивш учител

преди 5 години

До Анонимен89Все пак, не отговори на въпроса ми, колко е първата заплата на току що завършил средно образование младеж, и решил да става полицай? И да прилага интелектуален труд само колкото да запомни кой му е прекия началник и какво трябва да прави днес?Ами, катое лесно да си учител, стани учител, ще работиш само 1000 минути седмично? Вторият ми въпрос, като няма кандидати за полицеи, защо няма публикувани обяви в Джобс бг за свободни места в МВР, а е пълно с обяви за учителски места?

90

Анонимен

преди 5 години

А БЕ ТО ЕДНИ УЧИТЕЛИ ...ПАЗИ БОЖЕ. Ь ПЪК И ЕДНИ УЧЕНИЦИ... ПАЗИ БОЖЕ.

89

Бивш учител

преди 5 години

До Анонимен88-89И къде е това, за което говориш, че няма кандидати полицаи??? Защото при нас даже връзкисе пускат, а в полицията можеш да влезеш само ако си сину внук или някакъв друг на полицай, а млади момчета-колкото искаш кандидати.За службичките в МВР пък, няма жена, която не е съпруга, роднина или любовница на полицай.Да си виждал в джобс бг обява за свободни работни места в МВР???В софия-може би, при 1500 лева заплата извън мвр, но в провинцията-свободни места няма.

88

Анонимен

преди 5 години

Стартова заплата за млад учител-650 лева.За учител с 32 години стаж/в елитно училище/ заплата чисто-850 ЛЕВА. Какви ги бръщолевите, о неукий.....

87

Уволнете учителите

преди 5 години

Учителите са изчезващ вид, безспорно. По-добре е да бъдат уволнени веднага всички учители. И без друго съвсем скоро ще изчезнат, и без друго има цяло загубено поколение, а идат и нови, още по-загубени. Да спрем гърча! Уволнете всички учители ВЕДНАГА. На България не й трябват учели вече. Положението е неспасяемо.

86

Анонимен

преди 5 години

25 години е доста оптимистичен срок. По-скоро още 1-2 мандата с ГРОБ.Ама за какво са ни училители и училища след като имаме магистрали. Така става като еднолично управлява един еднокнижник..