176

ГНЯВ

преди 6 години

АНОНИМНИЦИ ЖАЛКИ , ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ - НЕ ИСКАТЕ ЛИФТОВЕ , НЕ ИСКАТЕ БЕЛЕНЕ . ВИЕ СТЕ ПРЪТ В КОЛЕЛОТО НА НАПРЕДЪКА НА БЪЛГАРИЯ . ВАС САМО ОРБАН ЩЕ ВИ ОПРАВИ

175

Анонимен

преди 6 години

Народа каза ДА на референдума за Белене, учените казаха ДА изгодно е в бъдеще ще има недостиг на ток след спиране на ТЕЦ, в момента те произвеждат 43% процента от ел.енергия с какво ще ги заменим? С вятър ли със слънце ли дето зимата го няма или с някаква извънземна технология?

174

Анонимен

преди 6 години

Токът от АЕЦ дори според БАН занапред ще е много по-скъп. На Запад зелената енергия е много по-евтина. Дори в България пада ,а скоро влиза третия енергиен пакет и договорите отпадат. България ще увеличава дела на зелена енергия. Vestas вади вече 3 MW за около 2 милиона на MW. 1000 MW=1GW или реактор на АЕЦ. 1 блок на АЕЦ = 2 МИЛИАРДА. АЕЦ ни е 2 GW. демек 4 МИЛИАРДА за същата мощност. НЯма уран, няма плащане на Русия, Няма зависисимост! Това за 20 г живот МИНИМУМ. Работят поне 25.

173

PD

преди 6 години

Ако правилно съм схванал идеята, О'края_на кандидатства за европейски лидер по складиране на ядрени отпадъци. В Чернобил. Ако правилно си изиграем картите, щото Германците са пред екологична катастрофа по същата тема, може и ние да им пратим нашите.А за да сме наравно, ще им продадем оръжие например.

172

Анонимен

преди 6 години

Най-лесно е да се закрие държавата.

171

Анонимен

преди 6 години

До П.ПетровВ София направиха завод за отпадъци и там има депо за ядрени отпадъци, които може да се използват за материал за следваща АЕЦ към 2050-2060 г..

170

П.Петров

преди 6 години

До Анонимен 169В събота Йордания се отказа от строежа на руската атомна централа за на 10 милиарда долара, заради цената, а Белене струва повече. В Йордания има пустиня за складиране на радиоактивните отпадъци, ние коя плодородна земя ще превърнем в пустиня, за да ги складираме ?

169

Анонимен

преди 6 години

За кво в България АЕЦ? Ще купувате ток от Турция, като и газ

168

Анонимен

преди 6 години

Вече 4 десетилетия като каторжен лагер и още толкова десетилетия като АЕЦ-гьол, Беленее нагледен пример на удушващата хватка на вечната дружба, а русофилите продължават усърдно да смазват въжето на примката !

167

Анонимен

преди 6 години

на про.ст народ атомна централа не му трябва в москва учат няколко стотин турски студенти специално атомщициедна малка страна като йордания е протила точно 100 души по същата специалности там слънцето грее 3 пъти повече от при нас ама не разчитат на негоили йорданския крал е глупав или ердоган щяха да са гл.упа.ви ако са като банкянската кратуна ама не са- така че споко и без това рокфелер е обещал до 35 година да е затрита българия- от коментарите са вижда върви са в тази посока

166

Анонимен

преди 6 години

Ако инвеститорът е частен, купи готовите реактори и плати вече построеното , държавата не поеме никакви ангажименти и гаранции, тогава какво ви пука дали токът е необходим на България или не. Каквото и да продаде ще плати върху него ДДС, ще открие работни места, а как ще се погрижи бизнесът му да е печеливш, това си е негова работа.

165

PD

преди 6 години

Нямам обяснение защо пак правим нещата насила. Ако няма желаещи инвеститори, има различни модели.И Руснаците в момента са номер 1 по атомни реактори, но едва ли ще се класираме за новите им разработки. Дори Козлодуй е достатъчно преоразмерен, и закриването на блоковете, не бе по технически причини, а чисто политическо решение.Нито една консултантска фирма, не бе на нивото на нашите учени. Експертизите им бяха на ниво копи пейст, от шаблонни доклади.И Чернобил е различен от Козлодуй, много.

164

ognyanz

преди 6 години

До "Така е": Това пък 4600 как го сметна? Я по добре сложи още една нула отзад, та да изглежда по-страшно.А до 159: И какво общо има Чернобил, с реакторите си, строени през миналия век, с тези за АЕЦ "Белене". Ние пари за нови реактори нямаме. Ако американците ни ги дадат безплатно, бива, но не вярвам да стане.

163

Анонимен

преди 6 години

Зеленогорски твърди, че поради политиката на прогонване на все повече българи от страната нова мощност няма да е необходима.

162

OhoBoho

преди 6 години

Тя държавата 50 хил долара неще да даде за алпиниста ни Ти искаш АЕЦ ....Търсете от приятел(инвеститор) както стана и с Боян Петров светла му памет дано е на по-добро място от НАС....АЕЦ през крив макаронЩе има Бентлита X8-ци изпрани левчета тока ще си идва от чужбината и мравки до гроб Бойчето за това стана алюминат

161

Анонимен

преди 6 години

АЕЦ Белене е крайно необходима ... на енергийната мафия. Нали трябва да смучат тия кърлежи от народната кръв!

160

Съвет

преди 6 години

Предлагам да си построим две ядрени подводници и да употребим реакторите там. Става ли ?

159

ognyanz

преди 6 години

До Не на БЕЛЕНЕ: Това си го публикувал много пъти. Стига измислици. Референдум за ААЕЦ "Белене" никога не е имало. БСП предложи такъв референдум и събра подписи, но гербаджиите в НС смениха въпроса на "Да се развива ли ядрената енергетика със строителството на нови мощности". Мнозинството от тези, които отидоха до урните,гласуваха със "ЗА". Но процента гласували не беше достатъчен, а и да беше, поради гербаджийските номера не беше ясно какво ще следва от това.Сега решава бат' ти Бойко, да видим

158

Така е

преди 6 години

До PD do 145 154 Всеки българин става насила акционер с 4 600 лв.За ползи забравете.

157

Анонимен

преди 6 години

Ами проблема е че руснаци са правили реакторите, а както знаем какво е станало в Чернобил, то по-добре да ги продадем тези и ако ще строим то да е с американски реактори