31

Анонимен

преди 6 години

До AnonimenПравилото гласи, че сложни названия на институции и единични обекти се членуват с пълен член. Например БългарскаТА национална телевизия, СофийскиЯТ университет и др. (При "Софийският университет", разбира се, може да става дума за всеки друг университет, който се намира на територията на София, и тогава няма да се употреби пълният член.) Такъв е и случаят с ИскърскоТО дефиле.

30

филолог

преди 6 години

Правилото гласи, че сложни названия на институции и единични обекти се членуват с пълен член. Например БългарскаТА национална телевизия, СофийскиЯТ университет и др. (При "Софийският университет", разбира се, може да става дума за всеки друг университет, който се намира на територията на София, и тогава няма да се употреби пълният член.) Такъв е и случаят с ИскърскоТО дефиле.

29

Анонимен

преди 6 години

Бъбриви бодри бобри бодро бъбрят. Бъбрете бодро, бъбриви бобри!Има ли грешка в изречението?

28

Тинев

преди 6 години

НЕКАДЪРНИТЕ, НЕОБРАЗОВАНИТЕ, МЪРЗЕЛИВИТЕ управляват България!Всичката тая ... наизлезе по площадите, самоопредели се за демократично общество и започна да " реформира " изцяло живота на българина. Изказите им са в стил СКОРОПОГОВОРКА / бъра-бъра / но в стремежа си да парадират не са в състояние нищо смислено да кажат.Та!Никак не се учудвам, че и в МОН е тъпкано с учили-недоучили специалисти.Горките ни деца и внуци, дали ще могат да пишат и четат на български?

27

Наблюдателен

преди 6 години

Да ви прави впечатление, че "специалистите" от БАН не казват че е грешка, а че е неестествено. Странна констатация. Какво значи това. Някой да обясни.

26

Anonimen

преди 6 години

А някой може ли да каже къде е грешката в последното изречение? Не е членуването на Искърско дефиле, защото така написано, е собствено име и то не се членува (не казваме Старата Планина или Слънчевият Бряг). Или май трябва да е Искърско Дефиле, затова ли не го смятат за собствено име, а за дефилето на Искър, тоест съществително бройно (много дефилета има), а не съществително собствено?

25

Анонимен

преди 6 години

"спорен момент" имало... има чиста грешка, нарочно подвеждане на учениците, да не би целта да е да изкараме децата по-***?... що за манталитет?..

24

Прокурора

преди 6 години

Пълен резил!!!Защо прокуратурата мълчи??? ЦЯЛОТО министерство да пдаде оставка!!!Да се разследва случая и всички в пандиза!!!

23

Aman

преди 6 години

А защо се зачитат хората допуснали това да се случи ? Няма такава държава.

22

Посочете грешката

преди 6 години

Б.Б) Убедително написаната програма за растеж на красивия и уморен Министър-председател впечатли народ(китайския).Грешката е отгоре!

21

Анонимен

преди 6 години

хахахха велики умове

20

художника

преди 6 години

По Тошово време имаше един виц. Задачата е : Кой е верния отговор- 2+2 =4 ; 2+2=3 .Става Иванчо и казва:- Две и Две е равно на четири, но може и ТРИ, ако партията реши!Та тия от МОН явно си живеят още в онова време. :-)

19

Б.Б.

преди 6 години

Ако бяха прочели поне една книга !!! Като мене...

18

Песталоци

преди 6 години

А неграмотникът сътворил безумието ? Що го повишим в длъжност ли ?

17

Анонимен

преди 6 години

Правилният отговор е,че не се допуска нито една грешка при избора и назначаването на скопени мозъци в управлението на държавата! АОНСУ-джуклии,СУ-джуклии , БАН-дити и обикновени ***-това са кадрите на кликата "комарджи Симеон,Т.Живков и с-ие",превърнали социализма в БГ в "едно недоносче" и противоконституционно завзели властта!Ако Иванчо не може да смята не означава,че 2 плюс 2 не е 4!Ако те назначат за "премиер"не означава ,че не си пълен некадърник!

16

Анонимен

преди 6 години

Да вземеш един неокастрен кол и да ги подпукаш всичките там хрантутници неграмотни!Усилено действат по унищожаването на всичко българско!

15

Анонимен

преди 6 години

До ррррррррррЩе го прикрият, предполагам. Кой знае на кого е човек.

14

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

ОТ МОН: Правилното изречение е "Принуждение писать сопроводительное письмо молодого и амбициозного кандидата произвести впечатление на комиссию."

13

Анонимен

преди 6 години

Навремето се знаеше,който има над 5 средна оценка не ходеше на матури по български и математика,освен по желение за повишаване на петицата.Сега това,че си се трудил упорито през последните три години и си изкарвал добри оценки-да го дуат трудолюбивите! Или пък оценките не покриват и грам от знанията!

12

И каква стана тя

преди 6 години

Понеже простаците са повече от грамотните, приехме тезата на простаците. Да бъде мир. Ето защо сме най-бедната държава в Европа. Простащината надделява над всичко.