19

Жо

преди 6 години

ТОВА Е сезонна работа и трябва да се заплаща тройно по-високо от редовната работа. В противен случай, никой няма да работи за 25 лв на ден.

18

Поручик Ржевски

преди 6 години

Като няма какво да се яде, дори селяците се научиха да си стегнат куфара и да отидат да берат нещо в Гърция, Франция или Испания.Цените в БГ са европейски, така че или ще се плаща европейски или куфара...И след няколко години и бизньесмените ще го стягат да ходят да берат зарзали в Гърция.То толкоз им е акъла на бг бизнесменче.

17

Анонимен

преди 6 години

80 евра на ден как ви звучат :)

16

Анонимен

преди 6 години

KATO NYAMA KAKVO DA YADE SELYAZITE SHTE BACKAT I ZA 10 LV.

15

БЧК

преди 6 години

Като е голяма "лапачка" бизнеса,садете рози и карайте бентли-та :))Ама не на всеки му стиска да остави в полето ... стотин хиляди лева в корени рози. Иначе роби винаги ще се намерят да приберат реколтата,на една или друга цена.Ама българина така е научен, да го мързи, да го е страх да инвестира, да гледа в чуждата паница и да реве по форумите, как няма работа или не е платена, колкото на него му се иска. Бодливи били розите, пък в кал се работи, рано се ставало... ами учете за "меринджеи".

14

Анонимен

преди 6 години

До 10Съгласен съм с теб, но трябва да се вземе под внимание и факта, че това е много апетитен бизнес, което ще рече, че производителите са притискани д апродават на тази цена и не могат, да изнасят продукцията си, без сериозна опасност за живота и здравето си. Сега, не твърдя, пемакк реализираха големи печалби, щяха да плащат големи заплати, просто казвам,че още не са имали шанс да се докажат.

13

Анонимен

преди 6 години

Нормално е да се плаща повече от 50 лева на ден за тази работа .

12

*_*

преди 6 години

Глупости, мой близък иска да бере, не го вземат щото им била пълна бройката..

11

Анонимен

преди 6 години

Както винаги проблема е в прекупвачите. Големи тарикати са ,ако има начин за без пари да ти вземат продукцията ,ще го направят. Заради такива почти всички браншове копаят дъното в бегето.

10

Дъртий

преди 6 години

Ето за това не бачкайте за бг "бизнесменин", защото ще им развалите бизнесЪ климатЪ. Т.е. ако плащат повече, тази година няма да могат да купят на синчето и щерката ново Порше. Бг "бизнесмен" е средно между робовладелец и цар, ама найс вече няма кой!

9

Анонимен

преди 6 години

Самите фермери -земеделци(повечето от които са с по 2-3 Бентлита) заедно с роднините им защо не ходят те да си събират розите? Или е далавера да хвърлиш 15 лева за 8 часа-без осигуровки, без да му даваш работни дрехи и обувки друг да си дере ръцете, а капиталистът да събира приходите. Е не става така. Пазарна икономика. Плащайте по 20 лева на час-и кандидати ще има. Или си събирайте сами розите. Още ли не сте разбрали-безработица няма, и никой вече не работи без пари.

8

Анонимен

преди 6 години

А защо се кара в Турция, а не се продава по-скъпо, като по-качествено директно на големите потребители?

7

балами няма

преди 6 години

За без пари-балами няма. ХПлащат 2 пъти по-малко от миналата година, и се чудят,че няма кандидати. За сведение-работата освен че почва в 3 през нощта, освен ,че се работи и в събота и неделя, освен,че работата е крайно тежка, берачите сами си осигуряват работните дрехи. А след такава работа в калта работните дрехи(дори и да са стари)и работните обувки не стават за нищо, и ги хвърляш на *** после. Е къде излиза сметката-изкарваш никакви пари, с които да си купиш дрехите с които си работил?

6

Анонимен

преди 6 години

То е същото като с млечните продукти - производителите и работниците за стотинки се трепят, търговците печелят и дерат кожата на потребителите с абсурдни цени.

5

Роб на влаЗта

преди 6 години

Бюрото по труда да вземе списъците и да ги праща на полето ....Ха Ха 3.00 ставане До 11.00 бране в драките,бодилите и тревите (8ч.)без осигуровка ,храна,облекло и това за 15-25лв.....

4

Анонимен

преди 6 години

Плащайте им по 20 лв на час и ще се намерят хиляди розоберачи! За 20 лв на ден обаче розите ще си останат на полето.

3

Разпад

преди 6 години

Скоро няма да има и пари за пенсии,защото няма кой да работи за тези изедници.

2

Анонимен

преди 6 години

То в България на кое ли няма картел

1

Льольо

преди 6 години

едните лапат, другите гледат