70

Анонимен

преди 6 години

При намаляващо население, покачването на продажните цени и наеми на жилищата какво е, ако не БАЛОН?

69

????

преди 6 години

Странни са ми тези коментари от рода... "не си заслужава". То по тази логика - никой нищо да не прави. При едни се получава, при други не. То като всяка работа ("бизнес") - трябват си умения, опит, внимание... и не на последно място късмет. А това, че "блогърите" от днес.бг са решили да ни развият оптимистичен вариант си е тяхно право (на база статистиката на "колегите" от имоти.нет).

68

Анонимен

преди 6 години

Наема зависи от заема, а заема зависи от наема и накрая не печелиш а губиш/

67

Деликатесен шпек

преди 6 години

До да БЕ -ДААбе, откога такива неграмотни *** като тебе стават учители?

66

Анонимен

преди 6 години

На тези цени каквито и свободни пари да имам не бих ги дал за имот. Цените са безумни за нашата реалност.

65

Анонимен

преди 6 години

2002-ра нямаше оферта за 50 бона двустаен освен в ботунец в блоковете без прозорци-ония там цветните.

64

да БЕ -ДА

преди 6 години

Ох дръжте ме! Ще падна от смях. Когата строях жилище живеехме под наем и давах учителската си заплата-300 лв на хазяйката,днес моята заплата е хиляда , а нейният апартамент пак за триста лв.се дава.Да не говорим ,че тогава беше празен без мебели ,а сега само климатика ,който са й потрошили е хиляда лева,

63

Анонимен

преди 6 години

ще ти врътнат само ВИК партидата,за тока си солидарен длъжник с наемателя

62

...

преди 6 години

На тези които им бягат с неплатени сметки за ток, са такива които не си връзват гащите с договор да си спестят данъците. Направи си договор занеси го във ВиК и EVN да врътнат партидите, после ако има неплатено, тях ще търсят.

61

Анонимен

преди 6 години

Сметките са наекоректни. Взима се период 2002-2018 сиреч имотния балон вътре! Нещо повече- разчита се, че имате тези пари на готово.Нека сметнем реално нещата. Заплата 1000 лв, взимате заем 100 000 евро за 30 години. Да приемем, че 30 години лихвения процент ще е 3%, както е сега, което всички знаем, че няма да е така. Значи след 30 години при 850лв вноска на месец ще изплатите апартамент за 150 000 евро, който ще е на 30 години (ако е купен нов). При нормално поскъпване, ще спечелите точно 0!

60

Анонимен

преди 6 години

Данък софийска колиба ще скочи и ще трябва да продават.

59

Жо

преди 6 години

КАКВА Е ТАЗИ цена за кв. метър през 2015 г. от 1175 евро. Синът ми си купи апартамент в кв Бъкстон, ново строителство "на шпакловка и замазка" за 700 евро на кв.м.Преди това плащаше наем за жилище 300 лв, сега плаща ипотека 500 лв, но някой ден апартаментът ще бъде негов.

58

Не

преди 6 години

Жилищата са лоша инвестиция. Инвестира се само във търговски площи, магазини и то във централна локация. Другия вариант за по дългосрочно е инвестицията във земя за строителво в покрайнините на гадовете или във индустриалните зони.А най доброто е земеделската земя от първа категория. Грижи никакви, ниски данъци, а рентата си върви почти всяка година. Всяка придобита рента се реинвестира във нови декъри. Много хора за 20 години така направиха милиони от рента. А почнаха със по 10-20 декара.

57

Провлака на Несебър

преди 6 години

Бариера на провлака и визи и мита за старограденци, ако искат да влязат в Новия Несебър.Самозабравиха се тия кожодери!

56

Daniboy

преди 6 години

Имотът е добра инвестиция, дори най-добрата..хаха пак съвети ниво трети клас от изгладнелите брокерчета. Някакъв розов случай с някаква имагинарна кутийка и кукичката е хвърлена. Моят съвет е, който има тези пари, но никога не е отдавал под наем да не се залъгва преди поне да е поговорил с близък, който отдава. Такива сметки, месечно толкова по 12 охо толкова са само в статийките. Кажете за тези, дето купиха 2007, преди *** балона?! А тези, дето не могат и със Съд изгонят "наематели"?

55

обективен

преди 6 години

Ако имаш свободни пари в банка е добре да инвестиращ в имот и да го дадеш под наем ,но да вземеш кредит и да купиш апартамент и да го дадеш под наем си е чиста авантюра!

54

Discovery

преди 6 години

Тука, примера е за имот купен през далечната 2002, дето жилищата са били 5 пъти по евтини, не знам наемите какви са били тогава, но тая цена тогава със сегашните наеми си е направо перфектно. Ама я сметнете сега тея почти 100 000 евро ако дадете за такъв апартамент и при наем от да речем 400 евра това са 5000 евро на година, което прави че ще сте на печалба след 20 години и то при все че не сте теглили заем щото печалбата ще дойде след 30 години. Така че....

53

От Новия Несебър

преди 6 години

Ще се пазарят ами, искате майка си и баща си в Стария Несебър. И като не се разберете и луп в Новия Несебър на тънката лайсна.

52

Анонимен

преди 6 години

един двустаен апартамент в центъра на Варна се дава средно за 450лв,сложете половината от първият наем за брокера,данъка за НАП,3 месеца без наематели през година,избягалите наематели с неплатен ток и вода, ремонтите..то упражнението не си заслужава.

51

Анонимен

преди 6 години

Бе я си гледайте работата аз купувам по 10 лв продавам по 1 лв Защо ? Защото съм смел и така си искам, не ми давайте акъл на оная работа да печеля или да губя.