47

До 42

преди 6 години

Принципно не е незаконно в даден хотел и/или ресторант да се забрани достъпа на лица под определена възраст, но понеже вече е пълно с кухи ***, които се чудат какво да правят и разни изгладнели НПО-та, веднага ще те атакуват, къде за се правят на интересни, къде за да изнудват за пари. Закона за защита от дискриминация е ултра неясен, ултра размит и въобще може да се тълкува по много начини, зависи как ти е изгодно.

46

ksarax

преди 6 години

До колкото разбирам ако от заведението бяха написали твърда такса (10лв. на дете на пример) е нямало никакъв шанс да ги осъдят.Иначе 3 години да се занимаваш с някво заведение - SJW без работа

45

ksarax

преди 6 години

До Анонимен+10000

44

Аз

преди 6 години

До АнонименЦитирам:Чл. 4. (1) Лицата, предоставящи туристически услуги в туристически обекти, са длъжни да обявяват техните цени в еднакъв размер спрямо всички туристи, като не се допуска различно третиране на туристите или поставянето на част от тях в по-неблагоприятно положение, основано на признаците по чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация.Един от признаците в закона за защита от дискриминация е "Възраст".По ясно от това на къде?

43

Анонимен

преди 6 години

До АзНапротив закона не е ясен, а решението на ВАС е тълкователно и там ако прочетеш добре се разисква казуса, за резличните цени, а не за това дали заведението има правото да откаже достъп или не.

42

закон

преди 6 години

Закона споменава, че не може да се прави дискриминация на база много неща, включително на база възраст. Затова и не може да слагаш надценка ако децата си играят. Виж обаче ако бяха написали "50 % надценка ако член от групата си играе", вече няма дискриминация на база възраст :) ....

41

Анонимен

преди 6 години

Бг-мама и нейното златно яйце са ме принуждавали многократно да си сменям масата или заведението. За мен леко неудобство, за собственика чиста загуба.Задължително трябва да има заведения и хотели без деца.

40

Стефан Попов

преди 6 години

До Анонимене това е най-смешният коментар, какъв Закон, правилата се установяват от съотетния домакин на съответното място, законът очертава общата рамка.Друго си е законът да ти разрешава кърмене в мола, детска количка в гърба на човека от съседната маса и детски красъци и летящи играчки по масата, щото те нали са деца и щото те нали са родители, айде моля, моля :) Закон за имането на деца или Закон за правата на родителите...хахахахахахх

39

Аз

преди 6 години

Мене не ми е ясно следното, след като закона е ясен, дори ВАС открива това в 2 закона, защо Старозагорския съд е решил друго? Може ли да се направи проверка защо този съд е решил нещо въпреки закона и на какво основание?

38

Анонимен

преди 6 години

С две деца съм. Като седна някъде с тях, аз съм първия, който ще им стъжни живота ако започнат да правят дивотии. Камо ли пък някой да се оплаче, ще потъна в земята от срам. Но бг-мамата е друга порода - на нейният Айнщайн-Нютон-Хокинг е позволено и кълбо да направи на чужда маса. После всичките му учители и съученици са все виновни. Ей така, по принцип. И накрая бг-мамата ги рони кървави с отрочето, което е "отгледала" като мамин златен.

37

Анонимен

преди 6 години

Не дай се боже днес да удариш един шамар на побеснял, чупещ, крещящ и вилнеещ сополанко, днес можеш само да търпиш. А това поколение което като в масата си не знае, що е това дисциплина, уважение и морал, не го чака нищо добро.

36

Анонимен

преди 6 години

Правилата не се установяват от Домакина нито от Домакинката а от ЗАКОНА!:)

35

Анонимен

преди 6 години

Аз не мога да приема мислене от типа, аз имам деца и не ме интересува дали те пречат на другите! Що за деграданстко мислене е това? То днес децата са оставени на самотек, правят си каквото си искат и на никой не му пука, защото били деца, ако им направиш забележка веднага те обявявят за сатана. Един ден тези деца ще порастнат и ще продължат да се държат неадекват, защото родителите им не са ги възпитали, но тогава някой ще ги научи по трудния начин, че така не може.

34

До 31

преди 6 години

Какво значи децата имат право на количка в заведение? Какъв е този долнопробен стремеж да пречиш на другите, да не се съобразяваш с правилата на установени от домакина ти, все пак не забравяй, че в хотел или заведение ти си гост, а не пълновластен господар на когото всички трябва да се кланят и да продължаваш да си демонстрираш простотията ей така напук? Когато в даден хотел или заведение не те устройват правилата, си тръгваш и повече не го посещаш!

33

Анонимен

преди 6 години

Никой не защитавам, но искам да питам родителите. Вие как бяхте обучавани и имаше ли израза "който чупи купи". Да имаше го ама станахте "мърлячи". Едно е стол за хранене друго е заведение, в което има и се сервира алкохол. По нареждане на МВР е забранено магазини за алкохол и цигари и заведения да се сервира на лица под 18 години( камо ли да учите децата как да пият). От другата страна е, че работодателя е частник грешката е да завиши сметката или да сложи стикер за под 18 години.

32

:)))

преди 6 години

На картинката в левия ъгъл за краварката е написано:Заведение без детска площадка.Не се допуска деттска игра"Не пише , че не се допускат деца, напротив допускат се, но при определени условия!Да не пречат и досаждат!Уведомени са родителите, ако не им харесва от вратата на вън са си ок.Възпитание му се вика на това, ама родители къде се възпитават....

31

аз-ът

преди 6 години

до 31Здравейте сем. КоличковиАз да съм пак няма ти пусна детето - ходи ме съди. Просто сте имали късмет, че сте попаднали на по-про.сти собственици. Слагам табелка всичко е заето и преценявам на место, кой да пусна и кой не. Нещо? Проблем?Това че сте се окотили си е лично ваша емоция. Вашето дете в най-важното нещо на този свят само за вас самите.

30

Анонимен

преди 6 години

Здравейте,ние сме родителите които не допускаха с детска количка в столовата на семеен хотел в с.Чифлик.От октомври 2017г. също имаме решение от Комисия за защита от дискриминоция в полза на детето. За сведение след 4 години.Знайте всички-децата ни имат право на количка в заведение.

29

имам деца

преди 6 години

тази е поредната изтрещяла бг мама, която счита, че като им а деца и всичко им е позволено на нея и на тях, подбутват ги навсякъде и в лицето навсеки, винаги, когато съм в заведение ме изкарват извън нерви, тичащи и крещящи хлапета между масите. ако случайно някой направи забалежека на децата стават едни драми и сцени. заведенията тип кафе, кръчма, бар сами по себе си не са за деца :) :) :) сори и какво по точно е дискримнациооното в случая. но пък сега тази супер бг мама е окрилена от успеха

28

Анонимен

преди 6 години

Важното е на мен да ми е добре, другите не ме интересуват - великите мисли на оредната куха лейка, която сигурно иска да кърми и по пейките в мола, нищо че си отделни помещения за което.