122

Гаро Налбантов

преди 6 години

На всеки имот купен от чужденец и на всеки 3 ти и повече имоти купени от българи да се слага данък 0т 10% от пазарната стойност на имоте ,който да се заделя във фонд за държавно строителство на апартаменти за млади семейства на преференциални -нормални цени като за честно работещи хора....

121

TOTO

преди 6 години

До hmНали Баце ни повече към светлото бъдеще, ние искаме да се сравняваме с по-богатите, а не с тези от гетото. Ако ще се успокояваме, че е нормално да си беден и да се благодарим, че сме живи, не разбирам защо ни трябва Парламент, правителство и държава. Да ги закриваме и да се самоубиваме дружно викам аз...Стига вече комунистически лозинги как може да сме бедни, ама поне сме патриоти, демократи, за родину, за Сталину и т.н.Ние искаме да живеем като в Германия, не като в Сибир!

120

Анонимен

преди 6 години

Мутренското ново строителство - китайска арматура,турски гипс,да има асаньор е голям джакпот.Наскоро при подобна сграда във Враца,хвръкна целлия покрив при малко по силен вятър..

119

hm

преди 6 години

Това са луксозни имоти! Преди просто не е имало такива, защото не е имало кой да ги купи. Това не е за обикновения човек. Има си панелни блокове по 500 евро квадрата... има и жилища извън София... То бива фантазии, ама хора работещи за 600лв (каквито са 90% от хората в България, ако питаме троловете на БСП) не е нормално да се надяват на такива имоти :)

118

1123

преди 6 години

Маймуните купуват сега ;)

117

Анонимен

преди 6 години

Рядко ходя в София, но последните пъти ми прави още по-лошо впечатление. Около Лъвов мост пълно с глутници от араби, нигерийци и афганистанци, тук-таме някой бял англичанин пияндурник. По Витошка само джендърчета и мутреси.

116

Така е

преди 6 години

До сравнениеВ Чехия на 60 км от Германия в едно бивше миньорско градче си взеха приятели обзаведен от -до апартамент за 14 хиляди Евро!

115

TOTO

преди 6 години

Бързо търсене из сайтовете за имоти - китно алпийско селце на 5 км от Кемптен, Германия, с инфраструктура и училища, болници, всичко каквото ти трябва, - 450 хил. евро; природа-красота; има много работа в района!Нова къща, на замазка, висящи кабели, същата квадратура като немската, кв. Малинова долина, София - 810 000 ЕВРО!Мирише на нещо, но не се сещам на какво точно...

114

Доньо Пънт

преди 6 години

До АнонименВ София повече от 48 часа не мога да издържа.

113

Дарвин философ

преди 6 години

В Молдова-Кишинев имотите са също мега скъпи .В страни кадето няма реална борсова икиномика и банковата среда е мътна, единствено имота е средство за влагане на парите .Това е цялата истина.Бизнеса ти може да го вземат мутрите на НАП ,а парите в банката мошенниците и да побегнат в Сърбия...

112

Анонимен

преди 6 години

В северозапада има къщи за по 3-5 хиляди. Двуетажни с двор, летна кухня и други сгради. На мен ми предлагаха две къщи с общ двор и гараж за 8 хиляди.

111

Анонимен

преди 6 години

Т.е. в нашата страна се случва това, което се случва в джунглата. А това е така, защото държавата е абдикирала или като го каза Тодор Колев - мафията си има държава. Ножицата в доходите се отваря все повече, властва в хората отчаяние, безнадежност и чувство за безнаказаност. В такава една ситуация обикновено идва 1917 г., но аз мисля, че в страната не съществува потенциал за това. Освен това ЕС и НАТО никога не биха допуснали това да се случи. Затова и нашите Калинки слушкат и изпълняват...

110

Анонимен

преди 6 години

Конкурираме се вече с цените на имотите в Лас Вегас.Велики сме.Даже след време ще бием рекорда в цял свят за най скъпи имоти.

109

Анонимен

преди 6 години

Думите "висок клас" и "София", могат да са в едно изречение, ако никога не си напускал границите на милата ни татковина.

108

Анонимен

преди 6 години

Според мен България ще продължава да се гетоизира и то в геометрична прогресия. Всички знаят какво имам предвид. Ще има огромни проблеми с престъпността и хората ще бъдат принудени да живеят нагъсто и най-често в затворени комплекси, за да се пазят по-добре с по-малки разходи. Това ще доведе да силно сегментиране на жилищния пазар - много скъпи жилища в затворени комплекси и от друга страна жилища почти без пари в страната. И сега в някои села ще си купите къща с около декар двор за 5-6к лв.

107

Чичка

преди 6 години

До Анонимен 116Вярно е - в Германия си е скъпо, заплатите са високи, данъците са високи, жилищата са скъпи... и живота също е хубав, спокоен, въздуха е чист, улиците също, транспорта е уреден, училища, градини. Абе кажи Германия и спри до там, живял съм там - няма база за сравнение. Струва си всяко евро там. А тук като няма нищо общо защо да струва?

106

Емилиян Станев

преди 6 години

анюнимен: "По-противно място за живеене от София НЯМА!!! Като те видят,че си с Варненска регистрация се нахъсват още повече."бацка, замени София с Варна и варненска регистрация с толбухинска (ТХ). Ко станА? Картинката май стана още по-грозна?

105

Анонимен

преди 6 години

Къща с 12 стаи за 25к? в Германия - само в мечтите. Не заблуждавай, хората!Германия е подложена на огромна имиграция и вследствие на това жилищният пазар на страната се намира под жесток натиск. На практика проблеми с намиране на достъпен наем има навсякъде в страната. Цените разбира се са много различни, но в градовете 2.5к - 3.5к ? за кв.м са нещо за съжаление съвсем обичайно.За самите германци притежаване на собствен дом много често вече е непосилна мечта.

104

Чичка

преди 6 години

Винаги се чудя на брокери със съмнително образование и още по-съмнително неинтелигентен външен вид как прокламират, че в България цените били най-ниски. Здравееейййй, ами България е на последно място в ЕС и по-назад от някои, които не са там и пак са в Европа. Е какви да са тогава? Погледнете само градоустройството на какъв хал е? Ми то Факултета е по-малко шарен. Сгради - криви, кръгли, триъгълни, набутани една в друга, без намек дори за парк, транспорт, градини, училища. Бе вие луди ли сте?

103

Анонимен

преди 6 години

Многото шарани са от тези, дошли сравнително скоро, намерили са някаква работа за 2000-2500-3000 и хайде вече да си "купим" апартамент за 200к евро. Като се върнат на гости в провинцията само разправят за апартамента си.