54

Анонимен

преди 6 години

.....Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира,него жалеят земя и небо, звяр и природаи певци песни за него пеят...Денем му сянка пази орлицаи вълк му кротко раната ближе;над него сокол,юнашка птицаи тя се за брат,за юнак грижи!Настане вечер - месец изгрее,звезди обсипят сводът небесен;гора зашуми, вятър повее,Балканът пее хайдушка песен!И самодиви в бяла премена,чудни, прекрасни,песен поемнат,тихо нагазят в трева зеленаи при юнакът дойдат та седнат.........

53

Анонимен

преди 6 години

Нито един исторически факт няма стойност пред паметта на народа. Спомнете си разказа на Ангел Каралийчев - "Грехът на дяда Ивана" и как всичките му построени добрини не стигнаха, за да се пресели в Рая. Където и да се намира сега Левски, сигурно е, че пак ще бъде открояващ се и бележит човек. Днес е ден за почит, а не за крамоли и кавги.

52

Анонимен

преди 6 години

Престъплението на Васил Левски с убийството на 14год.юноша направил опит ,да го залови ,след като Апостола се оплита в ограда от храсталаци ,бледнее пред ИЗТЕЗАНИЯТА,ГРАБЕЖИТЕ,УБИЙСТВАТА,ИЗНАСИЛВАНИЯТА в това число и на деца!И другата разлика е ,че АПОСТОЛА се е каел за постъпката си,докато турчулята са се кефили и гордеели с престъпленията си!

51

Анонимен

преди 6 години

Лъжеш. Говориш мръсотия.

50

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 54 И един от моите прадядовци го е разпитвал и с отвращение се предава от поколение на поколение какъв разбойни, крадец, лъжец и убиец е бил левски! Сега на твоя ли прадядо да вярвам, или на моя? Или пък на историческите документи?! Ти кажи, джанъм!!

49

Анонимен

преди 6 години

"Жив е той, жив е! Там на Балкана,потънал в кърви, лежи и пъшкаюнак с дълбока на гърди рана,юнак във младост и в сила мъжка.На една страна захвърлил пушка,на друга сабя на две строшена;очи тъмнеят, глава се люшка,уста проклинат цяла вселена!Лежи юнакът, а на небетослънцето спряно сърдито пече;жетварка пее нейде в полетои кръвта още по силно тече!Жетва е сега... Пейте, робини,тез тъжни песни!Грей и ти, слънце,в таз робска земя!Ще да загине и тоя юнак... Но млъкни, сърце!...........

48

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 52ВИЗИРАНИЯ ЧОРБАДЖИЯ Е БИЛ ЗА УБИВАНЕ А НЕ ЗА ОБИРАНЕ!!!КАК СМЕЕШ ДА ПЛЮЕШ ПО РОБИН ХУД :DКОЛКОТО ДО УБИЙСТВОТО НА МОМЧЕТО ТО Е ЗАЩИТАВАЛО СВОЯ ГОСПОДАР ПРЕСТЪПНИК ИСЛЯМСКИ СЛУГА!----ЛЕВСКИ Е МНОГО ЛЕСЕН ЗА ЗАЩИТАВАНЕ ТЪЙ КАТО Е МО ТА МО С РОБИН ХУД :D

47

Анонимен

преди 6 години

Твоите глупости не струват пукната пара. Един от моите прадядовци е крил Левски в кладенеца си. Възторгът с който е говорил за него се предава от поколение на поколение. Казвал е, че е свят човек.

46

Гост

преди 6 години

Велик човек, поклон.

45

Анонимен

преди 6 години

ЛЕВСКИ ИМА МНОГО ГОЛЯМА ВИНА, ЧЕ НЕ Е ИЗБИЛ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИТЕ РЕДОМ С ИСЛЯМСКИТЕ ОКУПАТОРИ!!ЩОМ НЯКОЙ ГО НАДУШАТ , ЧЕ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ Е ТРЯБВАЛО ДА ГО УБИЯТ ВЕДНАГА НА МЯСТО НО АПОСТОЛА Е БИЛ МЕК И Е ЖАЛЕЛ ПРОГНИЛИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И ЗАТОВА Е БИЛ ПРЕДАДЕН!!!ПОП КРЪСТЬО Е САМО ЧАСТ ОТ ЗАГОВОРА А РЕАЛНО Е ПРЕДАДЕН ОТ ДРУГ БЪЛГАРИН СРЕБРОЛЮБЕЦ НЕЖЕЛАЕЩ ДА ДАВА ПАРИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО А СИ НАПРАВИЛ ГОЛЯМА КЪЩА С ПАРИТЕ И ГО ХВАНАЛО СТРАХ И ЗА ТОВА ПРЕДАЛ ЛЕВСКИ!

44

Анонимен

преди 6 години

Какви исторически факти, бе джанъм. Ти ли си носителят на истината, ти ли. Кой те е упълномощил да ругаеш най-скъпото име, което всеки българин носи в сърцето си. КОЙ!

43

Анонимен

преди 6 години

За трон ли злат,за някой ли кумир?Да беше то - остали бихте живи,не бихте срещали тъй горделивикуршума... Спете в мир.Българио,за тебе те умряха,една бе ти достойна зарад тяхи те за теб достойни, майко, бяха.И твойто име само кат мълвяха,умираха без страх.

42

Анонимен

преди 6 години

Поклон пред паметта на Апостола!

41

Анонимен

преди 6 години

Левски е най святото и чисто име в българската история. Високо идеали, безмерна скромност и смелост. Честен до мозъка на костите. Еталон за висок морал. Поклон.

40

Анонимен

преди 6 години

ЛЕВСКИ СЕ Е БОРИЛ СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА!!!ОНЗИ КОЙТО ВИЗИРАТ , ЧЕ ЛЕВСКИ Е ОБРАЛ Е ТУРСКИ СЛУГА КОЙТО Е БИЛ ЗА УБИВАНЕ НЕ ЗА ОБИР!КОЛКОТО ДО РАТАЯТ НА ТУРСКИЯ ПРЕСТЪПНИК КОЙТО ЛЕВСКИ УБИВА АМИ ЩОМ ЗАЩИТАВАШ ПРЕСТЪПНИК ЗНАЧИ СИ МУ СЪУЧАСТНИК ДА ГО УБИВА! :DИЗВОДА Е, ЧЕ ЛЕВСКИ ТВЪРДЕ МАЛКО Е ИЗБИЛ ОТ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИТЕ!!! :D

39

Анонимен

преди 6 години

Другаря Мехмед днес това ще работи. Цял ден ще плюе по Левски , защото е нещастен и безработен. По добре си върви в Турция и там се радвай на правовата държава.

38

Николай

преди 6 години

Поклон пред Левски и Ботев!

37

Анонимен

преди 6 години

Българския Народ живее с Хипотези а за Покръстването никой не иска да чува имам предвид за насилственото Християнизиране при Борис I от Византия

36

Анонимен

преди 6 години

Да то и сега Турция е образец за правова държава и преди 145 години са били основоположници на криминалистиката и наказателното право! Я марш от тук! Пяна ви излиза от устата Турски тупани. Апостол е неумиращ! Щом ви дразни още след 150 години Поклон. И Кюрдите не са терористи!

35

Анонимен

преди 6 години

До корабче минава ли 50Другарю Мюмюн , селския престъпник са турските орди , които са избивали жени и деца без причина. Явно и ти си с такова мислене и доста си неграмотен за да ти се обяснява повече.