121

Анонимен

преди 6 години

Дали е вярно или не е важно. Доказателството е , че в България вече няма нито работници нито специалисти. Всички избягаха в чужбина, защото 3 000 или 5 000 лв е малка заплата у нас . Тези работодатели вместо да плащат за поръчкови статии на пишман журналисти да дадат нормални заплати на хората.

120

Orsab

преди 6 години

Specialist eltehnik - 100 ?/h.

119

Анонимен

преди 6 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРтова е за колега, който твръди, че на такава работа зрял човек не би било разумно ра зачита на издръжка за семейството си. Един медицински лаборант също не взима повече пари.Това пък е реплика към един, който ни казва да сме учили..Хората са го казали-никой не е заботял с честен труд ...всеки краде ли ,краде.

118

П.Петров

преди 6 години

Хотелите и ресторантите по курортите са на мутри! Те пари не дават нито на работниците си, нито на обслужващи фирми, нито на доставчици! Единствения начин да си вземеш парите със сигурност е предварително, преди да си им свършил работат или в момент на доставка, докато са на зор!

117

Христо В.

преди 6 години

Не я знам тази Лелка , ама ги говори само глупости,Аз от години работя по морето и заплати под 2.5 хиляди с включени нощувки не съм получавал (сервитьор). Вярно има деца , които ги лъжат за по 1000 лева да работят, но това е при измамни работодатели. Всяка голяма верига хотели , знае какво е заплащането на такъв работник. Точно между 3 и 5 хиляди за такъв персонал. Изглежда госпожата клони към сивият сектор :) .

116

Анонимен

преди 6 години

И защо толкова сравнявате с Германия , не мисля че германия има развит морски туризъм ,поправете ме ако греша.Да имат си море но не и развит морски туризъм.Просто сравнение с Италия ,Испания, Франция ,Гърция поне ще бъде в темата но Германия извинявам се.

115

Анонимен

преди 6 години

Има пари за всичко и всички, но в бг искат да приключат сезона с една нула отгоре. Така е и в другите бизнеси. Всички се оплакват, че няма работна ръка или не е качествена. Банките правят десетки милиони чиста печалба на година, но редовите служители вземат по 1000 лв. Вместо репортажи за берачи на цветя, правете такива за робите в бг

114

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

Какви студенти и младежи бре ?!На Сънито камериерки са главно етнически туркини на средна възраст от близките села.

113

Анонимен

преди 6 години

Значи собственикът на активите-хотелиерът може да "преживява" D от своята дейност, а персоналът, който е физическият двигател на дейността му, не може. Айде сега пак ми обяснете как тази работа не може да е за постоянно, а само за студенчета през лятото.

112

Анонимен

преди 6 години

не мога да разбера какъв е този интерес ,към заплатите на някакви които работят към хотелите и ресторанти,това е частен сектор, и всеки работодател може да дава различни заплати, и всеки има право да избере към кой работодател да работи или да си намери друга работа.А и сферата на туризма работата не е 8 часова, може да е няколко часа на ден , може да е много часове,така че за каква месечна заплата говорим като това не офис с регламентирано работно време.

111

морски

преди 6 години

Камериерки, не отивайте в големи хотели.Ще ви скъсат от гърч.Има къщи за гости и малки хотели дето ще сте по-добре.

110

Karabadjakov

преди 6 години

Vednaga iskam da otivam tam...Kolcheva i Krusheva me pleniha...gledam v bookinga....prepalneno e...opashki ot debnesti, chakasti, zapisvasti, gledasti, rezervirasti...ooo, svarshili sa vsichki hubavi mesta...ooo, Kolcheva...

109

Анонимен

преди 6 години

До Германия,може 450еу ,за 2 дни по 4 часа, навсякъде определени професии събират часовете,и в. Швейцария надницата на строител е 55еу на час,но ако работиш за друг ти плаща времето.Въпрос на избор и качествата

108

Neger

преди 6 години

Ami to bez da rabotiat v germania im davat po 1000 euro na mesec....da ne im rajdiasvat mercedesite i beemvetata...taka im stava mnooo skuchno ...i si tarsiat rabota v Bg za razvlechenie, naprimer bg gotvach, bg camerier...idvat daje if Doha, Teheran, Abu Dabi, Bombai, Makao, Tel Aviv, Rabat, Alepo, Kayro...

107

МакКонар

преди 6 години

На Златни пясъци миналата година завърших сезона с 938 лева след всички удръжки и уговорки. Няма на кого да се оплачеш. Всички там са навързани. Почти четири месеца работа по повече от 10 часа на ден с един почивен за общо цената на един хубав телефон. Нито съм крал, нито съм се скатавал, че да плащам за останалите, да не говорим, че цифрите бяха измислени. Директора на хотела, една мутреса с охрана си беше решила да даде по 1000 на човек. Заложени са били в бизнес плана.

106

Анонимен

преди 6 години

ПС, във Франция като ти остават 20%си добре,в България преди 20 години ми се подиграваха ,че искам и живея често

105

германец

преди 6 години

Пичове, не знам защо ми цъкате минуси - само мога са ги обясня с факта, че сте платени ***. Споделям факти, не лъжи. Така че, на какво точно цъкате минуси- че българки и българки ромки са камериерките или че не им плащат толкова??!

104

германец

преди 6 години

което ако няма семейство е 5-6 евро нето на час. Ха сметнете колко е това, като заетоста и е не повече от 4 часа на ден. За какви 3000 лева бълнуват в България! Отделно, имам германка позната от Берлин, работи във фирма и почиства също хотели, офиси - държат я на миниджоб което 450 Евро чисто! Хайде спрете да пишете глупости, аман от ***, които ги дават по телевизията без да имат информация за реалностите в прекрасния Запад

103

германец

преди 6 години

Тази госпожа Анелия Крушкова да не говори на изиуст, ами да поживее малко да кажем в Германия и тогава да говори. Никой не ни иска кадрите и е голям зор да се намери добре платена работа. Да, български и български ромки са предимно камериерките в хотелите - имам и такава добра позната. Добре чисти, но е адски бавна. Е, мога да ви кажа повече от 2 месеца не я търпят в Германия. Работеше в един хотел, после в Реал - това са супермаркети от типа на Кауфланд. Плащат и 10-11 евро бруто на час

102

соц сервитьор

преди 6 години

До Анонимен Нямаш си идея какви пари "получаваха " сервитьорите по соца по комплексите. Въпреки милиционерите и стопанска милиция, само дето не можехме да се похвалим с милионите... Добре, че дойде преврата, че да си купим това , онова, я хотелче, я ресторантче.