151

Анонимен

преди 6 години

Свещената римска империя на германската нация (това е пълното название) няма връзка с Римската империя. Тя е основана в 962 г. и на практика е германска империя, наречена още първи германски райх ( Има втори и трети).Съществува до 1806 г. като е ликвидирана от Наполеон .

150

Анонимен

преди 6 години

Римската империя просъществува до 1453 г. около 2000 години, с падането на Константинопол се слага край на Римската империя, това е най-дълго съществувалата империя, Османската империя съшествува около 6 века

149

????

преди 6 години

До Анонимен Затова назначили Дери бея на Търново за управляващ

148

АккА

преди 6 години

До АнонименВ енциклопедия Британиака така пише

147

????

преди 6 години

До Анонимен И КАКВО ОТ ТОВА

146

????

преди 6 години

До Лъжи КУПИ СИ АДИДАС ТЕНИСКА ЗА 60 ЛЕВА.....И НЕ НЕДЕЙ ДА ПЛАЧИШ КОГАТО СИ НА ДАЛАВЕРА

145

И пак до АккА

преди 6 години

А ако броим и Свещената Римска империя като наследник до началото на 19-ти векр с малки прекъсвания ги заформяме на към 2200 години

144

Анонимен

преди 6 години

До АккАИ колко точно века е просъществувала като чисто Османска / Отоманска, без разни дивотии от типа на: Селджукската империя си е била наша, че и Арабския халифат, а защо не и Древна Персия, броиш от възхода на Осман I до началото на 20-ти век.Нищо лично, но Древен Рим от създаването си през средата на 8 век преди Христа до адбикацията на последния император при вестготското нашествие от средата на 5 век е просъществувал малко повече от 1200 години.

143

????

преди 6 години

До Jas АКО МИ КАЖЕШ КАК Е ОПАЗИЛ ,ЩЕ ТИ ЦУНКАМ Х.....

142

True

преди 6 години

Vsichki obichashti Sultana,pod stroj kam Afrin da se dokajat kakvi sa osmanci!Samo da se vnimavat s Antraksa.

141

????

преди 6 години

До Наследника Библиотеките ти ще ти ги четат внуците...ама от Америка

140

????

преди 6 години

До Диана и сега си пращате децата по Америка........

139

????

преди 6 години

До М26 ти си човек държавник,живял в това време ,когато Султанът е заплождал .............

138

Антимен

преди 6 години

Турците не са нападали българия от 1396г насам за разлика от България....

137

Дизайнеро

преди 6 години

До Smej1915г-само седем години след официалната независимуст на България-българите като население са колкото половината Османска империя .Територията на Българие е над 200 хиляди кв,км-двойно по -голяма от сега.(Виж картата) След това "приятели и братя " бавно я делят и унищожават.....След Първата световна война е вече с 51% по малка(и най- малка вина за това има Турция която тогава е съюзник на България)

136

Smej

преди 6 години

Пак си отделям от ценното време, за да образовам туркофилите тук. Всяка голяма империя, напр.Британската, е направила задълбочена критика на имперския си период. Европейските деца ги учат да се срамуват от рязането на ръце в Конго или от избиването на милиони индианци в Латинска Америка. Държавна политика като турската - хвалба на средновековните и по-късните насилия, показва, че Турция няма място в ЕС. Не се е развила умствено и нравствено достатъчно. То такова е и полложението. Няма ЕС.

135

Илю Минатов

преди 6 години

До БългаркаДа тогава за престола в Константинопол воюват двама византийци. Единия взема за съюзник българите другия турците.Печели тоя с турците и Българие е дадена за наказание (и хронорар) на турците....Византийска схема която по късно им изиграва лоша шега след като папата се съглашав с турците и Константинопол пада....

134

Адонис

преди 6 години

До М26Ами да -доказателство ,че империята няма расови и етнически комплекси.А и български царе са били също евреи,татари и гърци

133

АккА

преди 6 години

Грешен превод и разбиране.Тук Ердо казва ,че Турция трябва да се върне към историята ,която беше зачеркната от поставените агенти- съветници в образованието.Все едно да се зачеркне Златния век на Симеон в българия.А Османската империя е най-дълго съществувалата империя в Света-факт.

132

Анонимен

преди 6 години

Абе той Борисов му го каза.мисля че във Босна той Бойко беше там на посещение !!Цитирам Борисов не трябва да се връщаме назад във историята ,а да гледаме напред.трябва ли да ми напомням чии земи са били преди османската империя.и докъде е стигнал Самуил чак до Цариград думи на Борисов за които му правя едно голямо браво.