43

Ужас

преди 6 години

Интересно по каква пазарна логика цените растат, а купувачите чакали? Защо растат тогава цените?Други ми е интересно... Кой и защо би платил 1200-1300евро/м2 в кв.Витоша, последен етаж, север, с "артистични скосявания"?! Не се сещам за нито една причина! Доста неграмотни хора и сред купувачите има, с никаква мисъл и финансова култура!Няма значение на каква цена е обявен, то той не струва толкова, а струва точно, колкото би платил някой за него! Надявам се да има по-малко луди!

42

az

преди 6 години

До Факт2012 година спада спрямо 2008 беше в границите на 50-100%. Така че това както беше и 2008 си е чист балон. Ако погледнеш в момента дори и панелките в средните по желание квартали са по около 900 евро и то в доста кофти състояние. Сравни с жилищата, който се продават в Холандия и Германия(изключение на Мюнхен, Франфуркт) и ще разбереш за какъв балон става на въпрос.

41

Gost

преди 6 години

Хубавата новина от цялата статия е, че щом Стойкова се произнася балона много скоро ще се спука! За справка вижте статиите и от 2008-2009

40

Стар загорец

преди 6 години

Ако са ви много 1000е/м2 в софия заповядайте в Стара Загора тук са по 700.

39

Анонимен

преди 6 години

Аз от "брокер", дето не прави разлика между бетоновоз и самобръсначка, жилище няма да си купя!

38

Анонимен

преди 6 години

За 500евро съм съгласна, че струват като вътре е включена и печалбата на инвеститора. Иначе като себестойност е не повече от 700лв. Твърдо за ставам зад думите си, защото съм в тези среди от 13 години и съм остойностила повече сгради отколкото брокерчетата са сънували.

37

Светослав Абаджиев

преди 6 години

Все за софия се говори колко много са поскьпнали жилишата, а примерно в Каспичан там до тухларница ако искам да си купя жилище колко лева ще струва 100 200 лв А?

36

СМЕХ....

преди 6 години

Панел у Люлин ...65,000-Э....ха,ха,хааааааааааааааааааПЪЛНИ ТЪПИЗМИ!!!!!

35

Анонимен

преди 6 години

Купувачите не бързат защото всички чакат имотите да скочат още...някак си е обидно да купуват на безценица...наскоро едни видни брокери като тръгнаха да обесняват колко са скочили доходите ни, колко богати хора има вече сред младите, какви високи заплати получавали в София и нито дума за гадните панелки, за едни обявени квадрати, а в същност се оказва друго и си намираш квадратите в общите части, а около мен блокове с празни и непродадени имоти от 10/12 години, ограбени и разбити общи части.

34

Анонимен

преди 6 години

Брокерите в България са нахални необразовани неуки хора, с манталитет на магазинер и консултант-продавачка

33

Анонимен

преди 6 години

Тея коптори по Люлин, Дружба и Младост са абсолютно непродаваеми, иначе стрували по 65000?

32

Анонимен

преди 6 години

То в София чист въздух няма за дишане, пък имотите щели да поскъпват. На мен лично здравето ми е по скъпо.

31

Анонимен

преди 6 години

Зачудихте се какви статии да пишете, миналата седмица имало застой на пазара, сега цената се вдигала ...Каквото и да пишете, балъците свършиха.

30

Анонимен

преди 6 години

Общо взето непонятно за мен. Населението намалява, жилищния фонд се увеличава, а цените растат?!?В общи линии, е на по-голяма далавера да си купиш земя и да си построиш. Я ти излезе 600-700 лева на квадрат, я не. А те ми го пробутват на 1000 евра. Познат си построи къща на 3 етажа, по около 400 квадрата на етаж. Отделно изби и тавани. И му легна около 350 000 евро за 4 години. Сега смятайте - 3х400кв.м. х 1000 евро = 1.2 милиона евро. Ш, алоу, брокерите, бегайте у лево.

29

Анонимен

преди 6 години

Реалното ниво на квадрат в София, при добро състояние е 500 евро, всичко останало е спекулация

28

Анонимен

преди 6 години

Е то, ако влезне еврото на хората няма да им е до имоти, а ще са на жълтите павета с приготвени бесилки за политиците.Така, че брокерите пак ще са гладни! Относно сирийците, едва ли някой с 63000 еврака, ще се блъска на границата за да купи Софийски панеляк.

27

Анонимен

преди 6 години

Купувай, народееее, купувай!!! Йес, после и бърз заем теглете, йес!!! Сладури

26

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо напират за тая софия, е като вземаш 1000 лв и даваш 600 за наем с колко живееш ?

25

Данибой до 20

преди 6 години

Управлявашите искали евро, а ЕЦБ дали иска, щото те и Шенген искат, ама няма. Балонът е надут вече и тази година се пука - 10 години от 2008, и 20 от 98. Купувачите не се ослушват а ги няма на тези цени. Кой да дойде? Провинцията опустя, който се установи в чужбина не би се върнал, горящите парцали маймуни няма как, а деца не се раждат. Предстои излизане на пазара на започнатото строителство и дийп дайв на цените, придружен с фалити на пишманстроители и мутроинвеститори. Дежа вю.

24

Гошо...Тъпото

преди 6 години

И в Кривунделово цените растат...главоломно на къщите,защото продавам само аз,нямам...конкуренция.Други не останаха,само баба Гицка на 102 ама тя не...продава къщичката си,защото е свикнала и следващите десетина...петнадесет години иска да си остане там.