70

магаренко

преди 6 години

Май тая работа със семейството и обществото, няма да се получи, ако само се залага на личностни свободи и права ... чини ми се, че и на разни нравствени категории , като ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ДЪЛГ,ОТГОВОРНОСТИ, СЪПРИЧАСТНОСТ И КОМПРОМИС, трябва да се стъпи, за да се гради колектив, било то в микро варианта на семейство или на макро ниво - общество.

69

Бай Тошо

преди 6 години

Добре де защо никой не говори за насилието което залива децата отвсякъде. Филми ,игри.....новини.Аз съм човек който е расъл с комунистическата телевизия..... Колко насилие имаше по нея а АМИ нямаше .... Помня че имаше едно Студио X и то за нас децата беше абсолютно недостъпно. Сега дори да искаш не можеш да предпазиш децата от насилието. ТЕ КОПИРАТ ТОВА НАСИЛИЕ

68

Анонимен

преди 6 години

До До 54 - Надявам се не очакваш, семейството да "замръзне" на етап отпреди 80-100 г.така, така! Добре си усвоил материала от "марксизЪма-ленинизЪма" за "постепенното отмиране" на държавата, в.т.ч. правото и семейството с развитието на "социалистическото общество" при "прехода към комунизъм".Що се отнася до "брака" между двама, това обикновено има силата на договор, засягащ имотни, обществени и морални отношения на страните. Напълно "буржоазна отживелица" в българските условия. Нали!

67

Бай Тошо

преди 6 години

- Какво искате хората са поставени с безумна среда -Холивуд - само и единствено насилие насилието и снимането е нещо което на запад отдавна го има . Нашите деца просто копират.- Родителите нямат шанс защото цялто общество и нео либерализма работи против тях...- Колкото боя аре малко по спокойно.мочетата сме се били и преди . Проблема вече е че жените се бият

66

х сапиенс

преди 6 години

Семейството се разпада поради социално икономически причини ! Първо семейството в което е израсъл и възпитанието след това средата която го променя НАЙ ВЕЧЕ демек даскало приятели и така до завършването.Демек на 18 19 години требва да знаеш накъде утиваш и какво правиш но тъй като това са предимно децата на прехода набор 90 -00 както аз повечето от половината са бракувани (тотални изперкали за пари интереси жени коли и т.н.)

65

Анонимен

преди 6 години

Направих си труда да прочета цялата Истанбулска конвенция. Тя ще е убиеца на българското семейство и отношенията деца-родители. Някаква измислена комисия, от незнайно какви хора ще има в България по-големи права от президент, Мин.съвет и народно събрание и главен прокурор, взети заедно. Тя ще коли и беси и ние нищо не ще можем да кажем.Тази конвенция окончателно ще убие страната ни.Не си правете никакви илюзии в тази насока.

64

до 60

преди 6 години

Тръшкаш се за "нероден Петко", а дали като си толкова радетел на семейните ценности, за по-сигурно когато излизаш, не взимаш със себе си и обувката (-те) на жена си. Аз съм имал такива колеги. Вярно, че беше преди доста време, но съм бил свидетел и ми е било повече от странно.

63

Анонимен

преди 6 години

Какво семейство бе?! Семейството умря. Вече никой не иска да сключва брак. Стана модерно да се живее на "семейни начала" и да се дава възможност на мъжа да офейка по всяко едно време като му втръсне половинката му и детето му. Без да плаща издръжка без да поема отговорности. За това и деца не се раждат. Коя майка ще иска да ражда незаконни деца, само за да си "мине от реда"!? Аз също съм заявила, че без брак деца няма да раждам, пък ако не е писано няма да и да родя.

62

за първи

преди 6 години

път има човек политически отговорен за демографския проблем - г-н Валентин Симеонов се казва. До сега никой не е чул от него нищо по въпроса за българското семейство. Но пък за сметка на това го видяхме в Слънчев бряг и Банско, изживяващ се като министър на туризма в сянка. Може да проявим разбиране - то едва ли под зоркия поглед на Европа може да се предприеме нещо в защита на българския етнос, по пък можеше нещо като политика за насърчаване на семейството да се направи.

61

Анонимен

преди 6 години

До 60Доста посредствена логика, ама Истамбулската Конвенция ще ви зомбира окончателно в "модерно" "европейско" мислене.

60

До 54

преди 6 години

Надявам се не очакваш, семейството да "замръзне" на етап отпреди 80-100 г., когато фамилията на преобладаващия средностатистически нащенец е обитавала едно стайче целогодишно и всички, от старите до децата и внуците, са спели на един одър. И българинът е имал голяма фамилия, защото на аргатите е трябвало да се плаща, докато собствените деца са най-вече са минавали с някой комат, изостанала дрешка и място, където да преспи. Частично, това разбиране и манталитет се прехвърли и в Соц-а. Имах коле

59

123

преди 6 години

как да има семейство като за 28 години сгрешен прехос вече 2.5 милиона напуснаха българия , работещите тука седат за 600 700 лв средно в големите градове а другите седат по кафетата и викат-***Нема работа бате ко да праа мен ми пращат сеш се ***

58

Анонимен

преди 6 години

Аз съм от Пловдив и тук се наводни с пришълци от Хасково, Смолян, Кърджали и съответните области. И все с претенции и сърдити, и искат, и нагли..Ами отиди ти в Хасково, Смолян или Кърджали и ти бъди с претенции, сърдит и т.н.

57

Анонимен

преди 6 години

Само боя може да вкара семеисвото у ред

56

Анонимен

преди 6 години

Преди като биех мойта я пращах да се оплаква на арменския поп а сега ще я пращам у наи близкото църкве браво щом и църквата е с нас ше се оправиме

55

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен - се възпроизвеждат ******= лyмпeни

54

Анонимен

преди 6 години

Преди повече от 30 години семейството в България се разпадна. Почти 70-80% от двойките не сключват брак. Живеели били на "семейни начала"! Ба си фразата! Наследниците на такива са 100% незаконни, наричаха ги с друг терммин едно време. На практика, основно се възпроизвеждат ***. А дървените философи нека се занимават с "истанбулска конвенция" до припадък!

53

Shark

преди 6 години

Знаете ли какво ми прави впечатление? Че хората на възраст около 28-35г., особено ако имат семейства и дете, са с особено големи претенции и необосновано високо самочувствие че са някакви си и едва ли не всички трябва с тях да се съобразяват, иначе са сърдити и много конфликтни.Това важи особено за хора в тази възрастова група, които са дошли от някъде. Аз съм от Пловдив и тук се наводни с пришълци от Хасково, Смолян, Кърджали и съответните области. И все с претенции и сърдити, и искат, и нагли.

52

Истини

преди 6 години

Развратът, насаждан със сексуалната революция, западната култура на безнравственост, взимат вече поредно поколение жертви. Отношенията в семейството се основават на секс, съвременния идол, който се втълпява от медиите, а не на любов. Затова и са толкова много изневерите, разводите, агресията в семейството, което резонира върху децата, прави ги агресивни или депресирани и все по безчувствени към проблемите, чувствата, страданията на другите. Обезчовечаваме се!

51

Анонимен

преди 6 години

Че какво семейство е това в което мъжът да не може да ступва жената която вместо ракия е купила леб?Какво семейство е това в което главата на семейството(мъжът)не научи синът си да бие геюве?Огън да го гори такова семейство!