151

Анонимен

преди 6 години

Нямаше богати хора. Но имаше работа за всеки, имаше радост от съвместния труд. Сега има богати хора, а останалите ходят на работа и работят като животни на богатите само за да си платят сметките и да изкарат криво ляво месеца в мизерия и се тресат от страх че могат всеки момент могат да ги уволнят и да останат на улицата без препитание за себе си и за децата си.

150

До 148

преди 6 години

България днес е такава каквато я направиха комунистите. След 45 години червени мозъчни промивки, вижда се няма как да изградим от днес за утре благоденстващо общество от западен тип, чията основна ценност да е свободата. Хубавото е че новото поколение необременено от комунизма, вече показва зъби, взима живота си свои ръце, бори се, разива се, мисли, действа и успява

149

Анонимен

преди 6 години

За ужас на комунистите дори Маркс, отбелязва че икономика основана на свободната предприемаческа инициатива е в пъти жиненоспособна и с несравнимо по-голяма възможност за развитие от която и дае хипотетична икономика подчинена на държавните бюракрати. Всъщност Маркс не случайно днес се изучава на Запад, той има добри анализи, макар изводите му да са крайни и погрешни.

148

Анонимен

преди 6 години

Живяло се било добре преди 89г. - пълни глупости. Добре беше за 10-15% - върхушка, роднини, партийни членове и свързаните с режима послушковци. Останалите мизеруваха на общо основание.

147

Анонимен

преди 6 години

България днес при олигархо-демокрацията и диктатурата на търговците - демографска криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.

146

аман

преди 6 години

Някакви неизвестни цецки - мишоци- пропагандисти писали учебниците- изобщо не са искали съдействие от Софийския университет, примерно. Същите комунисти, но с обратен знак- така някога плюеха периода преди войната...

145

Анонимен

преди 6 години

До До 140Радвам се, че ти е интересно.

144

До 140

преди 6 години

Много интересно как в тази първа в света икономика, хем има комунизъм, хем има над 600 милиардери и колосален брой милионери? Кое точно му е комунистическото на този тип икономика другарю?

143

Олег

преди 6 години

До Анонимен 141И затова дай-да станем пак комунистическа държава където 100 от 100% с абедни и мизерни!

142

Анонимен

преди 6 години

Проблемът на България сега е, че все още има живи хора от пред 89та години, затова българите си мислят че живеят зле, но истината е, че сега в ЕС при демокрацията живеем най-добре. Младите хора днес още от малки в училище трябва да се обучават да не вярват на разказите на техните баби и дядовци понеже социализъм = фашизъм и е най-лошото нещо на света.

141

чогуниии

преди 6 години

Комунизъм=фашизъм. През 40г. и 41г. СССР доставя на фашистите петрол, а на цистерните в Бургас и Варна гордите български пролетарии са писали с комунистически плам огромни лозунги по вагоните: ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ ХИТЛЕР! ДА ЖИВЕЕ БОРБАТА НА НЕМСКИТЕ ДРУГАРИ! БКП води активна пропаганда за присъединяване на България към Тристранния пакт. Комунистите печатат позиви с хвалебствия "Да живеят другарят Сталин и другарят Хитлер";агитират хората да посрещат немските войски като приятелски..

140

Анонимен

преди 6 години

90% от капиталистическите икомомики е мизерия. България разбира се никога няма да влезе в 10% на богатите копиталистически страни които се броят на пръсти и винаги ще си остане мизерна капиталистическа държава катко всички капиталистически държави от Третия свят.

139

Анонимен

преди 6 години

Първата икономика в света е комунистическа.

138

до 133

преди 6 години

Да американците са ни бомбандирали, факт. Ама защо го споменаваш в тази тема?Или тезата ти е, че щом американците са ни хвърляли бомби, то престъпленията на комунистите сме си ги заслужили и трябва да искаме още?

137

Анонимен

преди 6 години

БСП за пореден път доказва, че живее в миналото и странно, но се гордее с този факт. Другари стагайте си гащурите, защото електората ви прогресивно намалява, поради биологични причини.

136

Анонимен

преди 6 години

Комунизъма е едно недоносче - другаря велик червен вожд Бай Тошо правешкия овчар.

135

Анонимен

преди 6 години

Нито сме наследници на "фашистите", нито оправдаваме нацистките концлагери. А БСП са официални наследници на БКП. Това е съществена разлика. Не виждам проблем с младото поколение - дори децата на червените се кланят назапада и особено на USA. Проблемът не е дори и с все по-малкото червени бабички,а е в руското влияние в България. Но и то отслабва.

134

До 132

преди 6 години

Дай пример за една развита комунистическа страна? Дай пример за страна в която комунистите идват на власт с избори по мирен път и след това не избиват цялата опозиция и в въобще всеки мислещ по различен начин. Колко са жертвите на комунизма? Само другаря Сталин избива повече свои поданици отколкото са жертвите в най-кръвопролитния конфликт в човешката история ВСВ. Комунизъм - религията на посредствия неудачник с *** манталитет.

133

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНищо подобно. Диктатурата е форма на управление. Също както и фашизма, както и комунизма. Имат съществени прилики и разлики разлики. Според товарищ Ленин обаче не може да се установи комунизъм без налагане на диктатура на пролетариата, тъй като водещата роля в новото общество е на работниците. Та накратко - според крупния теоретик това е междинна стъпка в изграждането на завършения комунизъм.

132

Анонимен

преди 6 години

19 октомври 1943г. София. Американските бомбардировачи изсипват бомбите над цилилното бтългарско население в София и избиват близо 5 хиляди българи мирни невъоражени граждани, жени и деца.