27

Анонимен

преди 6 години

Тази втора пенсия и сумата от 10-20 лева като такава означават едно..........престъпно управление на допълнителните вноски за здраве към фондове!!Т.е. фондове няма!!Фондовете са издухали парите ни незнайно къде и в какво направление!!240 лева НА ГОДИНА допълнителна пенсия?!?!?!?За чий и за какво сте създадени??За тази подигравка ли??И то наложена със закон,който задължава всеки ще,не ще да ви крепи далаверата!!

26

Анонимен

преди 6 години

Дръж се народе! Подготвили са ни нова секира!

25

Анонимен

преди 6 години

Същото ще бъде ако се пръкнат други здравни каси. Чакай ситият да повярва на гладния...

24

ужас

преди 6 години

Грабеж и геноцид....

23

Анонимен

преди 6 години

Блажени са вярващите :)

22

Анонимен

преди 6 години

Е, браво! Значи внасяй 30 години... и накрая 20 лева на месец! Да ви... и крадливите нахалници!

21

Я гледай

преди 6 години

Не , благодаря!

20

Анонимен

преди 6 години

Пълен майтап - стотици милиони пари изчезват за третия стълб а накрая 20 лева доплащане за 5 - 10 години. Ами не всички са в системата на МВР и пенсионери на 55.После верваите ми. Когато доиде време да взимаме - еми то трудно нали знаете, нямаше контрол такива са времената . Минала давност и др...Хубаво е че има и международни компании ама и там май същото... Кризи, фалити,продажби и накрая централните банки оправят сметките.

19

д-р Дрее

преди 6 години

До опетковЩом е така ПЕНСИИТЕ НА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ И ДА СЕ ДАВА САМО НА ТЕЗИ ПО ЛИЧНА ПАРТИД КОЛКОТО СИ ВНЕСЪЛ КАТО ОСИГОРОВКИ . АКО НЯКОЙ НЕ ДОЖИВЕЕ ЛИЧНАТА ПАРТИДА НАПРИМЕР ЗА 40 ГОдИНИ ТРУД ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ПО МЕЖДУ НАСЛЕДНИЦИТЕ. НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ. СЪЩОТО ДА СТАНЕ И СЪС ЗДР. ОСИГУРОВКИ ДА МОГАТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ПО ЖЕЛАНИЕ НА ТИТОЛЯРА И ОТ БЛИЗКИТЕ, КАКТО Е В НЯКОЙ ДЪРЖАВИ. НО НЕ ГО ПРАВЯТ , ЗАЩОТО С ВАШИТЕ ПАРИ лекуват малцинствата......

18

специалист ВиК

преди 6 години

ПОСЛЕДНИТЕ РЕДОВЕ ПОКАЗВАТ , ЧЕ чл.68, ал.1 цели някой категории работещи и ранно пенсионирали са хора да не получават допълнителен процент всяка година до навършване 62-65 години. В момента всички работещи пенсионери получават минимален процент добавка за всяка година положен труд. Но тези 5-10лева искат да ги спрат поне докато ви омекнат зъбите драги пенсионери.

17

Burzum

преди 6 години

Африка!

16

Анонимен

преди 6 години

Най-добрият вариант е пенсионните вноски в НОИ! Всичко друго е измама и мошеничество.

15

опетков

преди 6 години

До Анонимен Така е. Доказано е, че гладните живеят по-дълго. Затова и лекуват пенсиите-с глад.

14

опетков

преди 6 години

До Един от Северозапада Не си наясно с пенсиите и НОИ. От осигурителните вноски НОИ събира около 6.5 млрд лева, а всяка година за пенсии са нужни 11 млрд. Недостигащите 4.5 млрд държавата ги взема чрез данъците и ги дава на пенсионерите така, че няма никакви пари, оставащи от пенсиите, за да ги дадат на наследниците ти. Както е тръгнало, държавата няма да има от кого да прибира данъци и съвсем ще я огелпим пенсиите. А тук се говори за други пенсии, които нямат нищо общо с НОИ.

13

Анонимен

преди 6 години

инвестиционният риск от дълголетие - направо да ни кажат на колко да си слагаме въжето, че да не вземем да ощетим скапаната ни държава !!!!

12

ист

преди 6 години

Задължително доброволно пенсионно осигуряване.Огромно ограбване на нещастници, очаквайки нормална втора пенсия.Собственниците на фондовете станаха милионери, а ограбените- сиромаси.

11

Анонимен

преди 6 години

Нали са задължени да изпращат писма от тези фондове -напр. Алианц за натрупаната сума през годините. Вече 2-3 години нямам такова писмо! КФН къде спят!

10

Анонимен

преди 6 години

Дете пита баща си. - Тате ти къде беше през 90 те, когато хорат за огатяваха, че си останахме бедни?- Бащата отговорил. По митинги сине да се борим за демокрацията, докато други си разпределяха нефт, газ и пенсионни фондове.

9

Един от Северозапада

преди 6 години

Да приемем, че на 25 години, младеж е изучил, и почва легална работа, внася осигуровки.Пенсионира се на 67, или както скоро се очаква Герб да дигнат възрастта на 70-72, според корифея им Томислав Дончев. Колко пари ще внесе в НОИ младия човек, докато се пенсионира? И колко месеца ще взема пенсия? А къде отива разликата? Съгласен съм, НОИ има разходи за администрация и др, но това не е повод за ограбване на работещите.Пенсията, по-точно остатъка и, трябва да се наследява след смъртта.....

8

идилия

преди 6 години

Радвайте се и на тези пари, че трябва да се връщат над 30 МИЛИАРДА заеми, голяма част от които взети за здрасти от ГЕРБ. И това на дона докато ни обясняваха как АЕЦ Белене струвала колосалните 20млрд. Друго си е 26млрд да се вземат за нищо, нали. Някак си по-става!