167

Един българин

преди 6 години

Сега намерих един кинопреглед в youtube от 1965 година в България.Цитирам по памет един коментар на говорителя:"Тази година в България железопътният транспорт отчете еди колко си процента превозени пътници и товари над плана".Бе какъв е тоя план според вас за превоз на пътници бе???Това ми прилича на плановото извозване на евреи до концлагерите на Хитлер!Който иска ще се вози, който не иска, няма да се вози. Как ще го планираш това?Луда работа!

166

3333

преди 6 години

Как кой ще пише учебниците -нашите хора разбира се.Учебниците трябва дя бъдат написани по првилния начин.Бях на 30 години през 89 г.Никой не ме е бил нито преследвал,нито мене нито близките ми или колегите ми или съседите ми.Не съм стоял гладен нито ми е било провалено детството -играехме по цели нощи без някой да се притеснява за нас,а сега водя внуците си и не ги изпускам от поглед.Те децата ще учат но имат и баби и дядовци и те ще им разказват-не можете да изопачите стината.

165

Един българин

преди 6 години

Аз не съм чувал нищо подобно което твърдиш ти, а именно че Димитров и Сталин били казвали нещо.Знам обаче със сигурност, че съветски самолети са хвърляли бомби над България по заповед на същия Сталин, който толкова го хвалиш.Само че североизточната част на България, мисля че Силистра и други градове, не ги помня точно, по обясними причини - те са били най-близо до СССР.

164

Анонимен

преди 6 години

Добре че Сталин по молба на Димитров категорично настоява пред англичани и американци да спрат бомбандировките на София и други градове.И те ги спират-половин година преди 9-ти Септември.Тогава още сме на страната на Германия.Заслугата е на Сталин и Димитров.Иначе за половин година още,щяха да сринат половин София.И ако някой не вярва,нека се замисли защо все по-силната Съюзническа авиация спира да бонбандира София след април 1944г. Със сигурност не е от обзела ги жалост към българите!

163

Един българин

преди 6 години

За съжаление, "Andreshko" е прав.Не можем да очакваме от комунист да пише за историята на комунизма че тогава е имало нещо лошо. А младите нищо не знаят, и понеже се чувстват зле, въздишат за миналото като си въобразяват, че тогава е било по-добре.Да, може би наистина някои неща бяха по-добре. А те бяха основно, по лични мои спомени, че можеше да се краде много. Не че и сега не може да се краде, но не е както беше. В смисъл, тогава се крадеше от държавата.

162

спомени

преди 6 години

Партийните секретари във всички училища където съм учил бяха учители по история

161

Анонимен

преди 6 години

Цялата истина за комунизма казана от детето: Тате ще ми купи колело, ама утре !

160

Друг пенсионер

преди 6 години

Че нали комунистите пишат учебниците? Няма отъмване от тях , ей!

159

Анонимен

преди 6 години

Едно е сигурно - не сме научили уроците си по история

158

До 178

преди 6 години

Още ли ви има бе костотрошачи и античовеци.Като ти гледам речника си явно от тях Няма нито един наказан или осъден главорез от лагерите след 89та.А твойте хора избиха хиляди като взеха власта ,че и свои..А нас ни карахте да учим,,Основи на комунизма".Беше задължителен предмет.Въже и примка казвашЯвно си от,,школата" на Московска 5.Срам за човешкият род.

157

Анонимен

преди 6 години

В учебника трябва да пише само една дума годините когато строихме социализЪма - М И З Е Р И Я

156

Анонимен

преди 6 години

Чел съм немски учебник за история на ГДР писана след обединението. Много вярни неща имаше там за социализма, написани от умни хора.

155

Анонимен

преди 6 години

Концентрационните лагери у нас бяха на световно ниво през времето на НРБ. Бяхме на трето място в света след Хитлер и Сталин. Младите трябва да знаят историята и да се гордеят, че комунистите са стигнали до големи висоти в оскотяването и осакатяването на народа ни

154

Анонимен

преди 6 години

Комунизъм - това е съветска власт + мизерия !...с една дума - ГУЛАГ.

153

Анонимен

преди 6 години

абе американските ***.дали пак запяха за пенсионния фонд дето не го е имало90% селско население питайте някой оживял дали е имало пенсиипенсии само за държавните служители- то не е трудно да се провери но големоустителаячи соропитеци пак гракнаха с големите лъжислед войната българия е победена страна - благодарение на сатрапа сталин запазваме родапите и пиринска македония- гърците искат граница до асеновградда не ставаме като полската *** ли *** ли - дето им хариза четвърт от германия

152

въже стълб примка

преди 6 години

В Белене лежаха изро.ди рецидивисти и изнасилвачи,а сега техните деца са тежко корумпирани демократи!

151

RE: История

преди 6 години

Вижте, дори в СУ не се знаеше за този дебат. На първата среща са били двама юнаци. А доц. Лъчезар Стоянов си е възпитаник на НБУ, там го направиха доцент.Какво има да говорим? Вместо да си вземем поуки от историята...Пример Тервел спира арабското нашествие в Европа, как един клип не направихме, Европа да знае, че България я спаси от исляма.

150

Andreshko

преди 6 години

Младите не знаят,за да пишат историята,а от възрастните ще я пишат или фашисти или комунисти...

149

Анонимен

преди 6 години

ПОБЕДИТЕЛИТЕ МОГАТ ДА ФАЛШИФИЦИРАТ историята за десетина години, да построят някой друг фалшив паметник, обаче само товаВСВ отдавна отминаСтудената война беше загубена на соц.странитеИсторията ни остава поле на изява на комунистите, които все още владеят историческия факултет по разбираеми причини. Преди 89-та човек можеше да учи история само ако е синче на комунисти или активни борци. Сега тези готованчета се правят на историци и стават за смях пред всички с некадърността си

148

Анонимен

преди 6 години

ще напишат ли защо плащахме репарации до 70-година наследени и от първа световнаи репарациите на бяха към руснаците- те опростиха всички репарации на българия румъния унгария и гдр- а 6-ти американски флот в гърция си хапваше българско агнешконовата история е класическо измиване на мозъци - не промиванеда каже петко президенто дето е бил главен комсомолец в гимназията и дете на репресирани родители как му разрешиха да следва право- значи не е имало репресия или пък е бил сътрудник - изберете