14

Ауу

преди 6 години

Администрацията бойкотира с всички сили електронното управление. герб няма нужда от такова защото ще изгуби гласоподавателите си. Затворен кръг и грабеж. Последният пример е КАТ. Нито можеш да платиш, нито можеш да видиш глобата си. Пълна безумица.

13

AXE

преди 6 години

Къде навряха 2 500 000 броя компютри? Това е е... си обема хардуер, при ~20 области и ~200 общини и петнайсетина министерства! Т.е. държавната администрация е 2,5млн. души, което не е вярно. Не, че не ми е ясно, че са сменени/осъвременени няколко пъти компютрите, ама в която и малка община да отидеш, машинките там са пожълтели от старост:):):)

12

ined

преди 6 години

Не били компютри ами компоти, и 2-та милиарда не били инвестирани ами откраднати

11

do 6

преди 6 години

Бъркаш се - голяма част от тези компютри за нищо не се ползват

10

Анонимен

преди 6 години

Че те администрациите не знаят ли във всеки един момент с какво разполагат? Ако е така, значи всеки служител може да си обзаведе къщата с компютърче примерно.

9

Анонимен

преди 6 години

Но иначе се купува на килограм в държавните структури най - скъпата техника и гсм в огромни количества които остаряват по складовете. След това се купува нова партида и така

8

IT

преди 6 години

2 млрд е общата сума за компютри, софтуер, поддръжка на всички администрации за 15 години. За електронно управление са дадени 150 млн. Не че са малко, но все пак не сме толкова ненормални....

7

....

преди 6 години

Изхарчени са 2,5 милиарда, а не мога да си платя данъка на колата с варненска регистрация в София!?! Т.е. за да си платя данъка на мпс-то и да придобия необходимия документ със стикерче трябва да отида до Варна!?! Кви електронни правителства, кви 5лв!?

6

Анонимен

преди 6 години

Спокойно, преброяването ще само по документи. Иначе, ако трябва да се ходи от стая в стая, да се пише изчерпателно всичко в един тефтер, после да се съберат тефтерите, да се отнесат по-горе, да се напише отчет и отчет за написаните отчети - то ще отнеме десетилетие, ако не и повече. Всичко - само по документи. И на края ще ви издадат документ, че имате документ.

5

Анонимен

преди 6 години

Хващам бас, че 99,9 процента от компютрите за два и половина милиарда се използват за пишещи машини и нищо повече.

4

Анонимен

преди 6 години

Добре де, тая администрация не може ли сама да си ги преброи и опише компютрите. Та трябва отделно друга, нова, администрация да и ги брои компютрите на тази, старата. То това няма да има край.

3

Анонимен

преди 6 години

Българска работа не се наядохте ей да си таковам племето и долно пропаднало.

2

Момо

преди 6 години

Явно никой не знае какво е електронно управление и електронно правителство щом като ще броят компютрите и софтуера.Все едно да имаш един автомобил разглобен на части от които нищо не става и да казваш, че имаш автомобил.Примерно оказва се, че след дело за делба на ниви и изваждане на нотариален акт аз трябва да бия път от Каварна до Добрич, за да се впише това в кадастъра. А някои смятат, че като дадат на леля Гинка един компютър да си реди пасианс и вече са направили електронна услуга...

1

истина е

преди 6 години

Няма в света държава , в която да се крадат толкова милиарди ,и това го вижда ЕС. ,но се прави на глъмав ,защото си мисли ,че Путин ще ни превземе !