33

Петров

преди 6 години

Абе България нали губи Добруджа след Първата световна война?

32

Влади

преди 6 години

Велик е нашият войник! Велик, велик, велик!Това бяха нашите деди и прадеди...А ние???

31

Жоре Русофобикус

преди 6 години

Прадядо ми бил част от 35 Врачански полк и е загинал в защитата на Добрич от руска граната заедно с още няколко войничета. Благодарение на "братушките" децата му са израли сираци, а вдовицата му е ходела на полето да оре заедно с другите жени от селото, тъй като повечето мъже били убити или останали осакатени. Ми некак си не ги обичам рашките, защото и тогава та до днес са си примитивни, злобни унтерменшове....

30

Ром Бакарди

преди 6 години

Нали знаете какво е казал Бисмарк кога се лАже най-много ...по време на война ...И по какъв случай г=н АПопов пуска тази статия ?

29

Анонимен

преди 6 години

Варненския укрепен пункт - Сашо Попов, ти не си ***, ти си много ***.

28

Петров

преди 6 години

За колко ли още герои "историците" не казват,само и само да не засегнат "братята" руси!? А героите българи,дали живота си за България - те не са важни! Срамота!

27

Неосман

преди 6 години

к е н е ф и

26

Неосман

преди 6 години

Герои !!! Най-прочути във битки с *** във ЕС, Англия И УСА!!!

25

Осман

преди 6 години

По онова време мъжете са били "старци" на 40 години. Правели по 6-7 деца и били храбри и честни. Не са хленчели и мърморили. Стане ли на 50 му викали "тоя много живя". Повечето на 40 изглеждали възрастни и били брадясали. Не се страхували от смъртта. Голямо разминаване с днешните "мъже" скубещи вежди и носещи обеци с няколко татуировки по тялото.

24

Анонимен

преди 6 години

До Б_ките "ЧУДАКИ&Има да, беше предствено съвсем наскоро.Част е от същата поредица.Описва събитията, в които русофилът национален предател ген.Радко Димитриев спира нарочно настъплението на войската.Във филмчето се премълчава де.Нареждането било грешка на дипломацията.Така се казва.

23

Б-ките ЧУДАКИ

преди 6 години

Искам да попитам Откъде оръжие при българските ЧУДАЦИ???!!!Сороска пропаганда...!!!

22

Анонимен

преди 6 години

Рублофилите се пукат от яд, че царската войска е била казаците като брашнян чувал.И между другото 03.03 е нарочно избана от Васил Радославов дата за капитулацията на Русия пред царство България.Аз празнувам този празник.

21

Б_ките "ЧУДАКИ&

преди 6 години

Искам да попитам има ли филми за "българско военно чудо" срещу ТУРЦИ???!!!

20

български "ЧУДА

преди 6 години

СМЯХ!!!! "Българско военно чудо" - именно "ЧУДО" . Има руска думичка "чудаки".Вие сте големи ЧУДАКИ. Руские наивно верили и не хотели воевать с болгарами. И не они пришли сами, а прислал Царь, между прочим Немец."Филмите от "Българско военно чудо" се прожектират и пред ученици и учители в десетки градове в страната по време на открити уроци, които авторите на проекта провеждат. Обиколката с видеата от поредицата ще продължи през цялата учебна година. "Искам да попитам има ли филми

19

Цър-л

преди 6 години

1) "руснаци, които, малко НАИВНО ОЧАКВАТ да не се стреля срещу тях. "2)Воюват БЪЛГАРИЯ, Германия и ТУРЦИЯ срещу Румъния, РУСИЯ и Сърбия. бъ-и са ТУРСКИ ***. Ренегати и неблагодарници.

18

Гостенин

преди 6 години

До Анонимен 9Не са тактически и стратегически грешките - политически са! Щото българина много обича германеца и все гледа да е със него. А германеца е *** работа и става само да работи, понеже не мисли.

17

майорски

преди 6 години

Български войник е воювал срещу :турцисърбигърцимакедонциалбанци немци французиавстрийци дори и срещу австралийции какво като има една битка срещу руски войски ???лош командир от страна на обединените румънци сърби руснаци ...смело решение на български капитани/генерали ...резултата е на лице !!!лошият пълководец няма националност !

16

3-5 век

преди 6 години

Док. филм по немската ZDF за Християнизирането което е имало още през 3-5 век. само на български няма Информация

15

Антон

преди 6 години

Русофил=българофоб

14

Гостенин

преди 6 години

До Анонимен 12Американците са виновни!