33

Анонимен

преди 6 години

русия туморът на свободния свят.Финландия пак ще унижи мизерната русия както преди го направи.

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 27По същата логика, България е независима държава благодарение на Османската империя.

31

Анонимен

преди 6 години

Финландците направо скъсват **** на руснаците когато ги нападат през ВСВ.

30

до 28

преди 6 години

Тези не знаят с кого си имат работа!". "Тези" - ясно - дето си мислят за американската мечта и искат да "демократизират" целия свят.А другите са хората, чиято душа е по-голяма от света, които гладни ще умрат, но ще размажат всеки враг!----------------------Ясно, последните, дето имали душа по - голяма от света, са руснаците... Които щяли гладни да умрат, но да размажат "врага". Ама това не се нарича душа, а сатанизъм! На руснаците непрекъснато им се привижда някой враг. Те от това живеят. А иначе и през демокрацията доста хора си умират от глад там, така че каква е разликата?

29

Има инвазия

преди 6 години

АКо финландия беше отстъпила оная зона до Ленинград без бой..И бяха растреляли навреме няколко чужди шпиони в кремъл нямаше да има над 70 000 000 жертви във втората световна война..Сега нямаше да трепериме от десетки хиляди ядрени бойни глави вкл с големина по малки от бутилка кока кола..

28

Тровят с ХЛор EU

преди 6 години

НАй тежко пострадал от евро наркомани след БЪлгария е Швеция.Милиони там са тежко отровени с хлор токсични разтвори подавани вместо питейна вода.Шведи по морето са по отровени с хлор зомбиращи препарати отколкото Елцин и Медведев.

27

M26

преди 6 години

Еми нормално, Финландия е стотици години по-напред от Русия....

26

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Брех, тъз Русия много добра и била и хрисима, а Пyтя направо херувимче!! Тя никой не напада, само анексира. Нямаше бомбардировки в Сирия, в Чечня, не поддържа терористите в източна Украйна. Да се чудиш колко мирна била!

25

Анонимен

преди 6 години

Тази глупост е написана от Дойче Свинеле, нали.

24

Анонимен

преди 6 години

Имам един приятел, световно признат учен, професор. Той е такъв русофил, признавам,че е по-голям от мен дори! Всяка вечер гледа в Тубата по един руски филм и знае такива песни, че аз вече мълча! Негови са думите:"Тези не знаят с кого си имат работа!". "Тези" - ясно - дето си мислят за американската мечта и искат да "демократизират" целия свят. А другите са хората, чиято душа е по-голяма от света, които гладни е умрат, но ще размажат всеки враг! Финландия не им е враг, те се възхищават от фините!

23

Анонимен

преди 6 години

Финландия получава независимост единствено благодарение на Ленин. Иначе ако е зависело от останалите и европейски съседи е щяла да бъде вечно просто регион в нечия държава. Също като България. И те го знаят това и го помнят. Такива заблуждаващи заглавия и статии изобщо не отговарят на действителността. Е, и те си имат такива като нашия Плевенлиев, но не са много. За да са угодни на САЩ, обаче, по медиите се пускат само техните мнения по въпроса.

22

Виж ти

преди 6 години

Това местоположение на Финландия, позициониращо я до Русия и особено до Петербург, в мирно време си е плюс, но при назряващ конфликт Русия - НАТО, за Финландия това е истински ужас както през ВСВ. Ще не ще, територията й се превръща в бойно поле, запазването на строг неутралитет поне й гарантира, че първата нахлула армия ще щади населението и инфраструктурата доколкото е възможно.От там на сетне, гаранции няма. България има същата съдба.

21

Виж ти

преди 6 години

Я каква тънка интерпретация на историята:) Обявила независимост с разпада на Руската империя. Руската империя не се е разпадала обаче, тя се трансформира в Съветска империя. Ленин подари независимостта на Финландия, за което и във Финландия все още съществува единственият в света музей на Ленин.Впрочем, Ленин много сбърка и Сталин трябваше да оправя грешката му през 1940г. с частична окупация на Финландия, иначе германците на втория ден от войната срещу СССР, щяха да излязат на 20км от Ленингра

20

Анонимен

преди 6 години

Отново поръчкова статия с антируска насоченост. Широката публика не знае, че пиреди ВСВ UK и Франция са готвел нападение на СССР и са построили десетки летища във Финландия, от които после се възползват хитлеристите. Разни субекти тук се радватна многото жертви, които е дала Червената армия, забравяйки, че тя е била победената страна и е загубила Карелия, Кандалакша,, Виборг.След войната в политиката им е победила линията Паасикиви-Кеконен, а не "криво-ляво с цената на огромен ювелирендиптруд"

19

Анонимен

преди 6 години

Авторът написал тази,,статия ,, няма и капчица понятие за отношенията мужду двете държави . Преди 3 месеца бяхя подписани договори за увеличение на връзките и търговията ,за решаване на правни проблеми ,за добро сътрудничество . А че фините ненавиждат шведите ,съмнение няма .

18

Анонимен

преди 6 години

Търси се конфликт там където го няма,важно е само едно-Русия да е лошата!Аман от поръчкови статии,кой каквото прави,накрая все Русия е лошата.

17

анонимен

преди 6 години

Западните страни се управляват от една англосаксонска мафия и масони, не разбрахте ли?Няма "демокрация", и там тече масово промиване на мозъци, само дето нас ни лъжеха с комунизъм и светло бъдеще, а тях ги лъжат с приказки за демокрация и правата на човека!

16

пущиняк

преди 6 години

Най-важната страна във външната политика и икономиката на Финландия- това е Русия! Факт 1- Финландия има обща граница с Норвегия! Въпреки това, Финландия внася близо 100% от необходините й въглеводороди от Русия!Факт 2- финладското корабостроене на практика беше фалирало докато не премина в ръцете на руснаците- обединаната руска корабостроителна корпорация!Факт 3- Икиномиката на Финландия е правопропорционална на икономиката на Русия! При условие, рсуя е в криза, Финландия също изпитва тр

15

Анонимен

преди 6 години

Очаквам Финландия да нападне Русия. 95% от статиите за Русия в техния печат са силно антируски, Финландия масово изземва децата на руснаци от смесени бракове под предлог насилие върху тях, спрямо руснаците, имащи къщи в близост до военни обекти или границата се упражнява натиск да ги продадат, пред къщите на руснаци се организират шумни прояви с искания да се изселят и директно ги наричат ***. Да продължавам ли? И това става в силно "толерантния" и "демократичен" запад, но за него не се пише

14

анонимен

преди 6 години

Русия никога не е била заплаха за Финландия, аман вече от поръчковите антируски статии.Руснаци и финладнци се разбират много добре, и едните и другите правят много хубава водка.