53

Анонимен

преди 6 години

Далавери Симеонов дали е поканен на откриването?

52

selajedin eyubi

преди 6 години

ISTAMBUL SEGA PREDI KONSTANTINOPOL E BALGARSKIA GRAD BIZANTION PO IMATO NA BALGARSKOTO PLEME BIZALTITOVA E

51

Анонимен

преди 6 години

Когато кръста и полумесеца са в мир, джахудите се пукат от злоба.

50

Анонимен

преди 6 години

В 1453 г. И ДЪЛГО СЛЕД ТОВА СТОЛИЦА НА ОСМАНСКАТА ДЪРЖАВА Е БИЛ АДРИАНОПОЛ ( ОДРИН).

49

Анонимен

преди 6 години

До 1923 г. когато Ататюрк спечелва войната, градът и бил известен като Константинопол, а турците са го наричали наистина Константиние.

48

Анонимен

преди 6 години

ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА Е ПОСТРОЕНА САМО ЗА 1 ГОДИНА В 1898 Г. НА МЯСТОТО НА ИЗГОРЯЛБАТА ДЪРВЕНА ЦЪРКВА (БИВШИ СКЛАДОВЕ), подарена от княз Стефан Богориди.

47

Анонимен

преди 6 години

До иванчоЕла в Русе . Той е бил най развития град преди освобождението.

46

****

преди 6 години

Новина,Бойко Борисов покръсти Ердоган в желязната църква,която се намира в Турция,от радост от събитието,Ердоган е обещал да посети България,и най вече църквата Света София,да целуне ръка на патриярха,и да измоли благословията на патрияха за своето покръстване.

45

!!!

преди 6 години

"Градът до 1923 г. се е казвал на турски "Константиние". "Много си зле... Града се казваше така до 1453г !!! :-) :-) :-) :-) :-)

44

Горд Българин

преди 6 години

До иванчоМай си кьорав, неук или абсолютен манипулатор. Ми вземи и се разходи малко из България и ще видиш много такива вкопани в земята църкви.

43

турчин

преди 6 години

Ердоган ремонтира църкви строени в Истамбул преди стотици години. Борисов кара Гюнай областния управител да чисти от храсти джамията в Разград. Популиста Симеонов от популистката коалиция да вземе отношение къде вижда ,,рабство".

42

Анонимен

преди 6 години

47 Света Петка Самарджийска в центъра на София ще ти извади очите Иванчо

41

!!!

преди 6 години

"Храмът, познат като "Желязната църква", ще бъде отворен след основна реставрация, продължила 7 години и инвестиция от 16 млн. турски лири - около 7 млн. лева."Как може да ни се бърка Турция във вътрешната политика!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-)

40

иванчо

преди 6 години

В Истанбул има десетки църкви и аз не видях нито една вкопана в земята, както се твърди в българските учебници. Даже и в България не съм виждал вкопана в земята църква или манастир. Май някой лъже а?

39

Анонимен

преди 6 години

Нямаме ли си външен министър, ами пак тоя *** се навря.Да каже нещо за историята на този храм.

38

Анонимен

преди 6 години

Бях за първи и последен път в Истанбул през 2007 г.Единственно хубавите неща са Света София и целязната българска православна църква "Свети Стефан.Нищо друго не ме впечатли.Ориенталски мегаполис.Подтискащ с виенето от джамии по пет пъти на ден.Недружелюбните погледи от огромните тълпи по улиците.И тогава жените бяха с забрадки и онези безлични дрехи приличащи на работни престилки.Тук там някое момиче облечено със съвременни дрехи.Най-вкусния локум с орехи си купих от български изселници в Одрин.

37

Анонимен

преди 6 години

Голямо мрънкане,пошла и нискоинтелигентна опозиция!Каквото и да направи Борисов веднага " специалистите" от форумите ще открият конспирацията,нередното и лошото.Сами си противоречат и се самолишават от мнение в името да плюят ББ.Вечно недоволни мрънкала.Под статия за ЕС им пресъхват гърлата да плюят по него,но иначе под статия за емигранството с цялата си мощ гласуват ЗА бягане от България в европейски държави.Смешни сте бе !

36

R2k

преди 6 години

До 34, 36 и други, които вероятно не са си показвали носа извън България и затова не виждат по далеч от него: Наистина, вътре е много красиво. Наистина, имаше нужда от реставрация, защото /ако не знаете/ желязото силно и бързо корозира, особено в близост до морския бряг. НАИСТИНА ИМА ТАКСА, НО ТЯ Е ВЪВ ВИД НА ДОБРОВОЛНО ДАРЕНИЕ В ПОЛЗА НА ЦЪРКОВНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО.

35

Гошо...Тъпото

преди 6 години

Църквата е започната да се строи точно 100 години преди да се роди Боко.Явно още тогава предците са знаели за него,че ще я...преодкрие след време и са бързали да я построят,за чудо и...приказ.

34

МАСОНСКИ ХРАМ?

преди 6 години

КОЙТО Е ХОДИЛ ДО ЦЪРКВАТА ЩЕ ЗНАЕ, ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ИМА МАСОНСКИ ЗНАК. НЯКОЙ ИМА ЛИ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ТОВА КАКЪВ ХРАМ Е ТОЧНО?