13

Armagedon

преди 6 години

По време на война е много важно на коя страна ще застане ПРОВИДЕНИЕТО.Когато каузата е справедлива битката се печели,макар и с много жертви.Така е при Тутракан. Така е било и при Одрин.Всички са считали,че крепостта е непревземаема,но в един момент нещата се обръщат и крепостта се предава.Няма пленено българско бойно знаме в битка.Пословичен е героизма на българските войници,защото е плод на вайпиющата жажда за свобода.Жалкото е че и преди,и сега не съумяваме да се възползваме от нея като народ.

12

Discovery

преди 6 години

Готини клипове... гледам от известно време все повече подобни културни неща се въртят в нета, което е ок... принципно съм оптимист, че нещата ще се обърнат в БГ след известно време, новото поколение колко и да го хулят е излязло от робското мислене на родителите ни родени и отгледани през комумизна. Лично за мен комунизма за най-кратко време съсипва манталитета ни най-много.. И е кофти като слушам някои хора още да си мислят, че е нещо хубаво... просто на нас българите ни е къса паметта изглежда

11

ХХХ

преди 6 години

Шапки долу !

10

КОЙ?

преди 6 години

Не винете румънците, че са се помамили да вземат територии от балъци като нас, които от една тежка война с турците скачат на друга сякаш са вермахта. Руснаците и германците като делят Полша на три пъти в историята някой да ги вини?

9

Бай Тошо

преди 6 години

Румъния ни напада през 1913, защото управниците ни са били аматьори да не си подсигурят гърба. Коя държава води война без да се презастрахова? Отговор - губещата.

8

Анонимен

преди 6 години

Нещо се обърка.Коментар 8 е отговор на коментар 5.

7

До 2

преди 6 години

Имаш ли представа какво са преживели нашите сънародници, докато Южна Добруджа е била румънска?Да не би, като Леа Коен, да кажеш пренебрежително"Какво пък толкова? 50-ина села!" Така тази жена оценява връщането на български етнически територии,докато сме били съюзници на Германия през ВСВ. Трябвало да жертваме тези земи и населението им, за да спасим нейните 14-15 000 сънародници от същите райони.Как бихме могли да го направим и защо еврейската кръв да е по-ценна от българската, това тя не казва

6

Анонимен

преди 6 години

Напразни жертви, защото България губи войната и Добруджа и Македония и само благодарение на Стамболийски и БКП успява да спаси София и останалото от България.

5

Младши

преди 6 години

Велика победа,незабравим подвиг!

4

Анонимен

преди 6 години

Големо важно!Загубени човешки живота в една безмислена война в която разбира се ние отново сме сред губещите!1940 г.Румъния ни връща .Ю.Добруджа без *** пушка!!Единствения успех на нашата дипломация от както съществува 3 българска държава.

3

Анонимен

преди 6 години

Не искам да омаловажавам действията на българската армия, но мисля че е много манипулативно умишлено да не е спомената и дума за чужденците взели участие. Крепостта е планирана от френски инжинери и без помощтта на немските офицери е нямало шанс да бъде превзета. Всеки който е ходил до там е вдиял големия брой чужди имена на паметните плочи. Да се игнорират е обидно спрямо паметта и подвига им

2

Българина

преди 6 години

С кръв и безумна патриотичност си вземаме нашето, с турски партии и фондации го подаряваме вече 28 г. На предателите и техните деца им пожелавам къс но много тежък живот!

1

Анонимен

преди 6 години

Браво!!! Само ,че в една война е важен крайният резултат,а той е отново национала катастрофа!Не е ли по-добре ,да бяха приели предложението на Великобритания и Румъния ,да ни върнат Ю.Добруджа ,ако станем съюзници на Антантана!