77

Анонимен

преди 6 години

Абсурдите са че се дават разрешения за строеж без парцела да е в регулация или без законово изискване за отстояние от съседните сгради и други такива.

76

СДС

преди 6 години

Разрешението за строеж е дадено по времето на кмета Софиянски. Това обяснява всичко.

75

За изпълнение

преди 6 години

Съд и затвор на този който "дава" разрешително за строеж без наличие на асфалтиран път водопровод канализация и електроснабдяване.

74

Тошо

преди 6 години

*** много законен комплекс ще да е това да ви кажа :)

73

Указ 56

преди 6 години

45 години стигат ,СТИГАТ ...времето е наше,НАШЕ ! Викахте ,викахте че времето било "вашу" ,накрая след 10 ноември всичко пак си е НАШО .Айде който е недоволен сега да плаща за вход ,нали за всичко се плаща в капитализма?Ако не си плащате значи крадете от честните демократични собственици бизнесмени ,развиващи икономиката на страната с инфраструктурни проекти.

72

Анонимен

преди 6 години

Имат ли Акт 16? ИМАТ! Няма незаконно в тази ситуация. Общината дава Акт 16 и с това строежа е законен! Да се търси отговорност от Общината. Ако е бил незаконен, да не е давала Акт 16. Хората са си купили имоти напълно законно - с документи, с нотариуси и тн. Какво значи незаконно? Акт 16 дава законност на всичко това.

71

Новоизлюпентсофиянци

преди 6 години

Да пътищата са задължение на общината само на хартия, иначе задължават строителите и всички улуци и тротоари ги правят те. Така че жалвайте се на тези, които сте платили. И не слагайте в един кюп всички строители.

70

1

преди 6 години

ЕДНА ОФШОРКА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА СЪС ВИТОША

69

Анонимен

преди 6 години

До ИцоЛъжете!До имота НЯМА път. Подходът към комплекса е през паркинга на лифта. Това НЕ Е път, а част от чужд имот.

68

АА

преди 6 години

Ще реват на общината, защото плащат данъци, а общината не си мърда пръста! Имотите СА в регулация

67

Ицо

преди 6 години

Къде пише, че комплекса няма акт 16? Има си, има и път до него. Абсурда идва от това, че общината е дала пътя на частник, който сега се гаври с хората.

66

555

преди 6 години

Поляна, която не е в регулация. За какво говорим ?!?! .. и от къде на къде ще реват на общината?! Никой не им е длъжен.

65

Някой...

преди 6 години

...ходил ли е да види за какво строително мало.умие иде реч? Въпросният "затворен комплекс" е обгърнал терена на лифт "Симеоново" като раково образувание. Даже между два от блоковете там минават кабинките! Построили са го, само дето и от двете страни, от които е възможно влизането в комплекса са чужди имоти. Или ще се споразумеят със собствениците им за съвместно ползване / въпрос на доста пари!/ или ще чакат някой друг да плати за упражнението. Този "някой" сме ние, всички останали.Това е!

64

Дедо

преди 6 години

И тия ливади като ония,от Манастирските....ми дека брахте гъбите "хиляди семейства" и толкова ли няма измежду ви един адвокат,нотариус или познати такива?Като няма регулация какво ви пише в Акт 14 и 15-ти?Толко ли никой не обърна внимание на "Терен В Регулация" или "Предназначение на Терен/Имот" и т.н. и въобще някой гледал ли е ПУП-а или всите сте се радвали и захласвали задружно на гледката?

63

А

преди 6 години

На коментиращите, които спекулират със статута на имотите - ИМАТ акт 16, издаден от общината. Никой не си купува имот с презумцивта, че пътят е частен. Това става явно на по-късен етап. Всички собственици имат напълно законни (според общината) имоти, а няма да имат достъп до тях. Общината не взима страна, защото е ясно, че всички решения са взети под масата - за урегулирането на имоти без общински път, за РЕКЕТА от страна на частния собтввник за преминаване и т.н

62

0

преди 6 години

ТА НА КОЙ КАЗВАТЕ Е ПСТ ГРУП И ВИТОША СКИ СОБСТВЕНОСТ

61

Анонимен

преди 6 години

ТАЗИ СТАТИЯ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПОВОДЪТ ДА БЪДЕ ПРИЛОЖЕН ЗАКОНА, И НЕЗАКОННИТЕ БЛОКОВЕ ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ, И ПОЛЯНАТА -ВЪЗСТАНОВЕНА!!!

60

въпрос

преди 6 години

Кой издаде разрешение за строеж или това е публична тайна ? На парцели с какъв статут е строен комлекса... на земеделски земи или ливади ?Без акт 16 няма битов ток, тез извътре досега спали ли са...или и такъв акт издадоха за пари.Защо някои смятат,че общината няма общо с това- точно без общината няма как да стане комлекс или ако е строен на черно- инвеститора е за съдене, стига да го знаят или открият.

59

Анонимен

преди 6 години

Няма проблем ще напуснем София веднага щом 60 процента от бюджета спре да се разпределя за София. Само метрото е 16 милярда, ами Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Враца, Монтана. Изградихте южна тангента за 2 милярда, северна тангента за 400 милиона.София е един ***. Зорлем изгонихте хората от селата. В моето населено място няма пожарна, няма полицейско урпавление, няма съд, но плащам данъцици за всичко това.

58

Анонимен

преди 6 години

Въпросът е защо не е спазен закона, И НЕ СА ПРЕМАХНАТИ НЕЗАКОННИТЕ СТРОЕЖИ? Там бяха полряни, и тези поляни никога не са били частни преди девети септември. как пък сега станаха частни?