123

възмутен

преди 6 години

Типично за ГЕРБ постоянно да си променят мнението за всичко. По добре архитектите да не са българи, защото постоянно Витоша им е в главата когато се строи . Но нищо не правят за ски центъра. Едновременно саботират изграждането на небостъргачи. След като се притесняват че Витоша няма да се вижда, нека строят кулите в североизточната част на София. Там има място за нов съвременен град с небостъргачи. Кметството не трябва да се съобразява с фантазиите на природо фашистите и да се изграждат кули.

122

гост

преди 6 години

Във София има много празни места в центъра и грозни бараки и схлупени къщи като кокошарници. На тяхно място може да се изградят многоетажни паркинги или модерни сгради. София се е превърнала в ад за водачите на МПС. За да няма задръствания и безпрепятствено да се преминават кръстовищата, трябва на възловите кръстовища да се изграждат подлези и надлези на няколко нива. Но надлези със светофари правят само невежи хора. Лъвов мост трябва трамвая да е на надлез както и автомобилите по Мария Луйза.

121

до JJIvanov

преди 6 години

Трябва да знаеш че в Япония всеки ден има по много земетресения, но небостъргачите не падат защото ги правят качествено. Не се хвали с миналото си през социализъма, защото строихте грозни и не качествени панелни блокове еднакви като две кибритени кутии. Сега са с изтекъл срок на годност и трябва да се събарят. Освен това заемат много място и са много дълги и стоят като китайската стена, пречат на гледката към Витоша. Трябва да се срамувате с миналото си.

120

Кейси

преди 6 години

Някои хората искат да гледат планината, така туристите и всички други искат да гледат небостъргачи в центъра. Както нормалните мъже харесват жените, така и нормалните хора харесват да гледат небостъргачите. Има много подходящи места за високи кули в София. До хотел Хилтън зад НДК, може да се построят няколко небостъргача и многоетажен паркинг. Срещу централна гара на мястото на автогарата няколко небостъргача и МОЛ. Това е централна част и трябва да се разкраси за да бъде европейски град.

119

Ричарт

преди 6 години

Навсякъде по света небостъргачите са на показ в централната част да се виждат. Властите в София всичко правят наопаки, искат кулите да се строят в два крайни квартали скрити и незабележими. Също както млада и красива жена е скрила лицето си в бурка. Трябва и в централните части на столицата да се изграждат високи кули. Те са тесни а не като панелните блокове дълги и да пречат на гледката към Витоша. Когато са далече пред пистата на летището не пречат и на самолетите.

118

Анонимен

преди 6 години

София не е България. Да се развиват малките населени места с много бизнес за да има работа и хората да се заселват там.

117

баста

преди 6 години

София си има прекрасен естествен и зелен небостъргач -планината Витоша.Кич от стъкло и бетон не и е неоходим.

116

JJIvanov

преди 6 години

Като експерт препоръчвам НИКАКВИ НЕБОСТЪРГАЧИ В ЕВРОПА ВКЛ НА БАЛКАНИТЕ.За сведение на проектантите София е под угроза от ( по Рихер с режещи разломи.Истамбул и БУкурещ обаче с а под угроза до 12 по Рихер с цел Пълна ликвидация на нагло престъпни човеци развъдени последните 12 000 години

115

JJIvanov

преди 6 години

НАвремето се прочух като първия директор на инвеститорска диреркция който гони проектанти и нагли нарко манизирани архитекти като този искащ небостъргачи.Засякох проектанска мафия която ограбва народа с хиляди милиони живи долари чрез проектиране на нагло неизгодни обекти/между 1985- 1989//Вижте фирма "БЕЛинвест"//По това време другаря Григор Стоичков докладва за нагло неизгодни незвършени обекти за над 159 000 000 000 $ ограбени от народа..

114

Анонимен

преди 6 години

Провинциалистите, моля разберете, че някои го чувстваме този град като свой собствен. Ще ви хареса ли да дойдем във вяшия град и да беснеем над бащино огнище?

113

Анонимен

преди 6 години

и като ги праснат терористите - ПРААААС - с това рехаво строителство - какво ще стане. Много ви моля. Има закон - повееч от 8 етажа - не!

112

Анонимен

преди 6 години

До 117 - Става ... Да, има районни, където има високи сгради, където са съсредоточени офисите, изследователските центрове и някой забележителности, но винаги може и да има места за "къщички". Сега, друг е въпросът, дали ще задържиш къщата, ако ти предложат стабилна 7 цифрена сума за имота.

111

Joko

преди 6 години

До БГ планетаСигурен ли си в това, което пишеш ? Красотата на София е нискто строителсво. Ако т.н. гл. архитект иска нЕбЕстъргачи да си ги прави в Червен брЕг....

110

измет

преди 6 години

Шопите как да отидем по селата около София, като ни отчуждихте, бе, комундер?

109

Анонимен

преди 6 години

До хи-хи-хи 80Ти какво против имаш? Искаш тихо местенце с дворче, паркирана кола отпред, парк на 50 метра от къщата ти- отивай в Прованса. В град като София такива претенции са немислими. Всички инвестиции се изливат в Сф, новите работни места пак там, централите на фирмите пак там, бизнесът в Сф- изходът е 1- небостъргачи за целия преселил се в Сф народ. Хем оня до края, хем душата в рая- не става.Ще пътувате с часове, наоколо бетон, коли, парковете- извън града. По света карат велосипеди.

108

Анонимен

преди 6 години

А заплатите комунистически.

107

Анонимен

преди 6 години

Живели сме цял живот без небостъргачи, добре ни е без тях. Заврете си ги там, където намерите, но не ни ги пробутвайте против волята ни.

106

БГ планета

преди 6 години

Селяците трябва да разберат че небостъргачите имат над 10 асансьора и то много бързи. ОТ 110 етаж ще слезеш по бързо отколкото на една 10 етажна панелка със един асансьор и на всеки етаж спира и се качват непрекъснато. Има асансьори които спират през 5 етажа, други през 10. Небостъргачите са символ на величие и напреднала икономика. Освен в Люлин и Младост, още на много места може да се изграждат небостъргачи. Затова общинарите трябва да опознаят София.

105

Анонимен

преди 6 години

Така ли? Айде като е сме в ХХI в. да направите нещо по въпроса и с най-мръсната столица в Европа :)

104

Анонимен

преди 6 години

Абе ей,абе Здравко бе , че Англия не е ли в 21 век ? Я *** и виж -всичко е двуетажни къщи , зеленина и спокойствие за Хората !вие Алчници ниедни още небостъргачи в претъпканата София ,то вече не се диша от напрежение,народа ще се изтрепе от нерви -Алчни сте ,ама сте и прУсти .ми развивайте Враца,Пазарджик , Плевен и тн. и там е България !