315

Анонимен

преди 6 години

До русия=джуджеИнтересно как ще коментираш факта ,че в най богата страна САЩ над 20% от населението живее под границата на бедността и са на купони за храна давани от държавата и нямат достъп до здравни грижи.

314

русия=джудже

преди 6 години

Платените рубладжии тук искат да изкарат така нещата ,че все едно руската *** е рай.Истината е ,че россия ,колкото е голяма ,толкова е и бедна и мизерстваща.Руснаците масово имигрират на Запад,а повечето си мечтаят за живот в САЩ и затова половин милион руснаци ,всяка година играят за зелени карти.Когато света започне да имигрира в Россия ,а не обратното ,тогава някой може да се върже на русофилските лъжи и глупости.

313

Запознат

преди 6 години

Продължение;Никакви воени действия срещу Б--я. Турция не само не ни нападна но ни изпрати воена помощ-- 2 ТАБОРА,които стигат до Сарамбей /Септември/. В знак на благодарност към Англия ,българите се съгласяват да и изплатят линията Русе --Варна,която е Английска. Строена е от фирмата "БРАТЯ БЪРКЛИ" и е пусната 1866 г. Англия ни спаси и от руска окупация след детронацията на Княз Батенберг. Солсбъри казва; Ако трябва ще се бием с Русия за независ. на Б--я.Тогава Русия си махна флота от Варна.

312

Запознат

преди 6 години

Продължение;Русия иска МАЛКА И ПОСЛУШНА Б--я. Англия смята че от благодарност към Русия ние ще се превърнем в нейна маша. Роздения ден на Б--я е 13.07.1978 г. Тогава е подписан протокола в Берлин и съществуваме като Юридически субект.Когато стана СЪЕДИНЕНИЕТО Англия като видя че се опънахме на Русия го призна първа. Тя инструктира Посланика си Сър Уйлям Уайт да разкритикува Б-я ,но щом волята на на рода е да се обидини ,тя трябва да се ЗАЧИТА. Освен това Англия предупреди Турция ;НИКАКВИ ВОЕНИ

311

Запознат

преди 6 години

До До Запознат-350;Както казах в Берлин ни дават Источна и Западна + Софийския САНДЖАК. Подялбата на Б--я стана на 08.07.1876 г на РАЙХЩАДСКАТА конвенция между Русия и Австроунгария. На 14.01 1877 г. Те подписаха и Будапещенската конвенция .Те се отнасят и за Босна и Херцеговина.Двете се разбраха;ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА ГОЛЯМА И СПЛОТЕНА Д-_ВА НА Балканския По--ов. На 31 Май 1878 г Русия и Англия подписаха Лондонско споразумение известно като Спораз. Шувалов -Солсбъри.

310

Запознат

преди 6 години

Продължение;На 3 Март е подписана капитулацията на Русия през ПСВ пред Германия Б--я и Турция в Брест Литовск. Това става по настояване на Мин. Васил Радославов.Какво освободи Русия?Свищов, Плевен и Търново. Руснаците не могат да се справят в Плевен и там руското командване е заменено с РУМЪНСКО. Осве това 30% от офицерите им са ГЕРМАНЦИ. 70% от войниците им са УКРАЙНЦИ.Брянския полк и Орловския са 100% украйнци.. Руски крак не е стъпвал в Севертоисточна и северо западна Б--я. Германия и Анг

309

До Запознат

преди 6 години

Напълно си прави, радвам се че има начетени хора като теб, който наистина знаят причините за руско-турската война. Ако имаш желание можеш да им разкажеш и догорките м/у русия и Великите сили за разпределението на териториите, който са били договорени още преди започването на войната

308

Запознат

преди 6 години

Продължение;В указа на Александър 2 никъде не се споменава Б--я. В Сан Стефанския договор също. Там се говори за Руско--Дунавска област и Балкански територии.Българин не е допуснат в Сан Стефано. Русия допуска клауза ,че се разрешава преминаването на Турски войски през тия територии за да ни държи под страх и да искаме постояно присъствие на руснаци. Това е премахнато в Берлин.Какво празнуваме на 3 Март? Рождения ден на Александър 2 и възкачването му на престола.Празнуваме и капитулац. на Р-я

307

русия=джудже

преди 6 години

Стига с тея заучени фрази за освобождението,платени рубладжии.Да не мислите че сме освободени щото им е било гадно на руснаците че сме били 500 години под робство ли ? Ако е така защо са чакали толкова време ? Истината е ,че руско-турската война е била въпрос на време и за територии,а ние просто излизаме освободени от нея.Нито на руснаците им пука за нас ,нито на нас за тях и коллото по-далеч сме от тях,толкова по-добре !

306

НИЩО ИМ НЕМА ,БЕ...

преди 6 години

И ГОСПОД Е КАЗАЛ---СТРАДАНИЯТА СА ЗА ГЛУПАЦИТЕ ---ОТ ТЕХ , ТЕ СТАВАТ ПО-УМНИ!!!!

305

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--334;Напълно си прав. Според Картата на Българската Екзархия , Утвърдена със Султански Ферман 1870 г,територията на Б--я е 225 000кв. км. На Цариградската конференция без война ни гласуваха АВТОНОМИЯ и 175 000 кв.км територия. Граф Игнатиев я провали. На 15.01. 1877 г. той се срещна с Митхад Паша, велик везир на Турция иго принуди ,като му обеща територии, да не подписва решението и на 18.01.1877 г. Целта на Русия бяха проливите. Затова Англия дръпна флот в Мрам. море.

304

Анонимен

преди 6 години

русия е най-големия враг на България! Колко пъти са ни предавали...стига вече благодарности на пияния руски мyжик!

303

гошо

преди 6 години

До 344. Дай мейл и ще ти пратя снимки от бензиностанции в Москва и сметки. 3 години работих там. А за 1944, като съюзник на Германия, която започва война з унищожение на Русия какъв отговор може да очакваме? И далиразпределението на зони на влияние не става със съгласието на Чърчил и Рузвелт?

302

Анонимен

преди 6 години

А на друго място чета за "Гладомор", но и това е еврогейска пропаганда. Както и цитираните от "Дойче веле" в тази статия Руски източници. Единия беше "РОСТСТАТ", който източник със сигурност се финансира от *** провокатори. Не вярвайте на тези провокатори, само българските русофили знаят истината и са най-добре информирани, останалите са еврогейска кравари, който са *** тъпите и не виждат руската истина и благодат.

301

Стига спорове

преди 6 години

Стига спорове, ясно е че българите мразим русия, заради комунизма, ясно е, че само плaтeни трoлoвe възхваляват русия. България над всичко!

300

Анонимен

преди 6 години

А кой друг освен руснаците въоръжаваха , червените кхмери, същите *** руснаците

299

До Гошо

преди 6 години

Ахахахахахха В Москва не съм бил, но в Петербург съм бил, тия цифри дето си ги съчиняваш можеш да ги кажеш на другарката КYРнелия, само тя ще се направи, че ти вярва

298

антизападопоклонник

преди 6 години

До гошо, Не е нужно да се връщаш толкова назад в историята. Не са останали много живи хора в Русия, които си спомнят Ленинградската блокада! Само че т.нар. лихие 90-е си ги спомнят много добре болшинството от руснаците! Най- интересното е, че тогава руснаците правеха всичко според инструкциите на западни икономически "експерти"

297

Анонимен

преди 6 години

плaтeни, пoзитaнвски, бoклyци спрете да въртите партенката, как "любимата ви държава" ни е освободила от турско робство. Какво ще кажете за робството, което тези чepвени бoклyци ни наложи 0т 1944 до 1989? Колко хора бяха избити тогава от чepвените кхмepи?

296

гошо

преди 6 години

До 332. Двустаен апартамент, около 74 квадрата с топлата вода и парно на макс, вътре 25 градуса по всяко време- 2500 рубли. Около 65 -70 лв на месец. Няма вентили, изолации и изравнителни сметки. Бензина е 39 рубли , около 1.30 лева. Метрото е 1.50, 55 рубли в Москва