58

Анонимен

преди 6 години

до 66 ССтига беее...значи гонят собственика на апартамента за да настанят жена която не е собственик на апартамента понеже видиш ли нямало къде да живее? Брех....Муахахахаахаааха

57

Анонимен

преди 6 години

до 66 Няма никаква врътка тук! Жилището като е мое, АЗ решавам кой да живее в него. Ако даже не съм разведен и изгоня жена си и детето си на улицата- това е в мое право и те трябва да си търсят къде да живеят. Разбра ли, бе?

56

Анонимен

преди 6 години

Издръжка и липса на жилище са различни неща. При липса на жилище за майка с дете се гледа къде да остане. В случая тя си живее в апартамант, който не е неин, но това няма особено значение, когато правовата ни система го позволява. В противен случай държавата трябва ди и търси място къде да е настани и поради тази причина по-лесното е да остане там, където е. После с разни врътки за ремонти, подобрения и други разходи може съвсем спокойно да го вземе жилището. Невероятно, но факт!

55

МaйМyнaтa

преди 6 години

Всяко имущество, придобито след сключването на граждански брак, се дели между слючилите брака. И независимо дали е купено, дарено, или намерено на пътя се дели на две!Разбрахте ли бе юриститеее, патили препатили-това е положението...за сега

54

адвокат

преди 6 години

Ако съпруга е придобил имота преди брака, той не влиза в съпружеската имуществена общност и при развод съпругата не придобива собственоста. Но, ако имат деца присъдени за отглеждане на съпругата и тя няма жилище в които да ги отглежда, съда може да и постанови право на ползване до навършване на пълнолетие на децата. В тези случай е възможно съпруга да живее на квартира 18 години, като единствено плаща данъците на имота си.

53

Анонимен

преди 6 години

Патил, стига ни занимава с измислените си простотии, бе!

52

Анонимен

преди 6 години

до 58 Издръжката на детето ти е едно при развод, твоят апартамент е съвсееееем друго. Никой не може да те изхвърли от апартамента който ти е преписан от Роднини, ако в този момент си нямал брак.

51

патил

преди 6 години

Накрая излезе, че ремонтите, които са правили са на стойност по-голяма от апартамента и едва ли не може да се наложи не само да го вземе, но и да и доплащам. Колкото и странно да ви звучи това е нашата правосъдна система. 2,5 г. на квартира докато се водят делата. Тези неща ги пиша не да се оплаквам или жалвам, а за да ви предпазя да не ги научите тези неща по трудният начин, както мен. Жените са винаги привилигированите в подобни случай. Особено, ако са с дете...

50

Анонимен

преди 6 години

до патил единствено жена ти може да има право на собственост за апартамента ти, ако той е завещан на теб по време на вашия брак. Ако е така...извинявам се за обидните квалификации.

49

Анонимен

преди 6 години

до 54 Хайде бе, ти да видиш! Значи аз като имам по наследство апартамент, жена ми може да ми го вземе? СССтига беее! ))) Муахахахахаахаххаа...на колко ракия си кажи по-добре, брачед.

48

Анонимен

преди 6 години

до 54 Семейна собственост се води, ако си придобил собственост по време на брака. Почети ти малко, ***!

47

патил

преди 6 години

Може да има претенции естествено. Води се семейна собственост. Това, че ти е по наследство няма особено значение. Прочети за семейната собственост и тогава се учудвай толкова! Както апартамента е твой, така в един момент може да се окаже, че не е. Две години и половина нямах право да го доближа на 100 м. заради ограничетелната заповед. Ако нямах добър адвокат щях да го изгубя апартамента. Онея извадиха фактури за ремонти, баща и и брат и идват и показват и казват какво ли не, че са правили вътре

46

Анонимен

преди 6 години

Тоя Патилия явно е от обяд на 3 ракии. такива простотии пише ,че даже вече ми стана жал за него.

45

Анонимен

преди 6 години

до Патил 50 Жената има право на собсвеност над апартамента ти, ако сте го придобили по време на брака си, ***!

44

Анонимен

преди 6 години

Патил, ти не си патил, а си един *** драскащ небивалици. Това си ти. Изгонили го от апартамента му. Муахахаахахха...

43

патил

преди 6 години

Накои тук не им се вярва как могат да ги изгонят от собственото им жилище. Нормално, когато не сте се сблъсквали с българската правосъдна система, която защитава жената. Каквото и да стане жената е винаги права. Моята е с дете от предния си брак. Нищо, че повече го даваше на майка си да го гледа, но за пред съда тя няма къде да живее с ниски доходи и дете, та съдът в този случай се произнася винаги в нейна полза.Такива са законите и особено съдиата,ако е жена стойте та гледайте...

42

Анонимен

преди 6 години

48 Ти на малoумни ли ни взе? Ако е твой апартамента, какви претенции може да има жена ти към него ,бре?

41

патил

преди 6 години

Комшиите свидетелстваха, че са се чували викове, крясаци и удари. А аз завалията си слушам най-спокойно музика. Претенции към апартамента, че нямала къде да живее имаше и тогава се чатнах, че на нея апартамента и е трябвал и заради това е бил целият този театър. И така две години и половина докато траеха делата живях на квартира. Добре, че имах добър адвокат, иначе щьх и без апартамент да остана. Все пак ме осъдиха за лека телесна повреда. 1400 лв. 3 м.условно с 2г.изпитателен срок.

40

Крети

преди 6 години

До патил Аз на бившата и казах това което си е мое си е мое общото ти го подарявам , ако имаш претенции към това което си е мое ще те убия! Жената не беше глупава и не се излакоми и всеки си хвана по пътя!

39

Анонимен

преди 6 години

43 Ти си бил голям фантазьор!)))