Изобщо не е заблуден човека, храната в Лидл си е супер!Храни, напитки, стоки за дома- всичко е много качествено и на прилични цени!И аз купувам все повече от Лидл!Колегите, приятелите ми - също.
Малко манджа,повече хляб -за съжаление менюто на половината народ поради липса на пари за разнообразие на трапезата.
Не сте прав, г-н асистент, ама мноооого НЕ сте прав !Стига сте психясвали хората. Че има *** - има, но има и добри хлябове (доколкото го позволява индустриалното производство).Пък на който не му харесва - да вади нощвите на баба си и да меси. Ама преди това и жито да си произведе на нивата и да го смели на каменна мелница !!! Така се получава истински хляб, като на БАБА !!! В магазина няма ТАКЪВ .... за съжаление :(
До Анонимен 26 правядго от прясно смяно су 24 ... сега нали сте братя славяни с тях бе руско хибридно диване )
а бе то целия живот е вече с консерванти,набухватели,ароматизатори и "подобрители", та за един хляб сега ще ревем.
Човек трябва много да внимава като купува хляб. На повечето си пише, че съдържат Е-та, но никой не чете; други пък са плашещо евтини и леки като памук. А за лимеца и шпелтата е право асистентчето, защото в БГ има само 2 машини за чистене (много трудно и скъпо) на шлюпките на самото зърно - едната е в пловдивско, другата в едно село до Сливница. Затова не го чистят и мелят направо.
За уийкенд-а бяхме на екскурзия до Одрин, Турция.Ами хляба им е разкошен, явно нашите търгаши и производители са измамници!В Румъния и Хърватска също продават чудесни хлябове!Само у нас се произвеждат лоши храни!Затова пазарувам предимно в Лидл, те поне избират качествени български продукти!
Фирмите за търговия и складовете за зърно са собственост на червените олигарси.Те изнасят българска и внасят чужбинска пшеница.
Понякога си правя хляб в домашната хлебопекарна. Разбира се с брашно, купено от пазара. Никога не съм получавал хляб с аромата, който се носеше край селската фурна по онова време. Граждани идваха сутрин с автобуса, на бегом купуваха хляб или пърленица и със същия автобус се прибираха в града. Фурната беше на дърва, после на нафта, брашното беше местно производство. Какво се промени, че това е само спомен?
Имате избор на всичко сега.От това ли се оплаквате ?Това ли ви мъчи, че трябва сами да прецените кое е добро за вас?Преди 89-та нямахте избор - храната беше лоша, когато изобщо я имаше, доволни ли бяхте ?Русия ви чака, заминавайте.
'начи евриХейския съюз отпуска субсидии на нашите зърнопроизводители. Произвежда се качествена пшеница, която се изнася ( незнайно къде ). Внася се плява . Слагаме битова химия и се чудим защо хляба е синьо-зелен ! В чия полза работи евроХейския съюз се пита в цялата задача ?
Тоа асистент явно има огромна носталгия по Соц-а :)Сега никой няма да го спре да емигрира в Северна Корея или Венецуела.Да отива там да ги лъже.
Абе къв е тоя ***??? 18% глутен катов бялата пшеница...абе льоьло...и ти ли си си вземал изпитите с нещо друго освен с акъл. В бялата рафинирана пшеница, съдържанието на глутен стига 80%. А за смилането на лимеца с обвивката, направо разби, ами нали точно това е едно от добрите неща - да не се бели, рафинира и т.н. а да се мели направо цялото зърно, за да се запазят максимално качествата. Виждал той истински лимец смлян, жълт??? Ела да ти покажа какво става като се смели зърното...
До КОНСТАНТИНОВНапълно сте прав. Аз мога да ви дам пример за кашкавал. Купен от магазин и се води, че е "качествен", скъп и домашно приготвен. Слагат се на две филии еднакво количество кашкавал. Слагат се филиите в фурната и печеш. Купения почти не си променя цвета изтича от филията като течност, а домашния се е запекъл и няма течове.
Хлябът ни: Консерванти, подобрители, коректори...