21

Анонимен

преди 6 години

До риторичноДа, така е, аз на моите познати тука като им видя възхитените физиономии когато им кажа, че взимам 5000 долара и повече не им обяснявам. Но реалностите са малко по-сложни. Абе не разбрах ти защо не си в САЩ, Холандия, или...

20

риторично

преди 6 години

До Анонимен8 мои познати от 20 години са в Щатите и 1 в Канада. Никой не се върна и няма да се върне. А колко са в Англия, Германия, Белгия, Холандия, няма да ти пиша.На такива като теб им казвам- На кривата ракета Космосът и пречи.

19

Анонимен

преди 6 години

На 9 септември като слезли шумкарите от Балкана и няколко месеца са мачкали и трепали, точно такива невинни интелигенти като този началник. Не бъркайте тази саморазправа с Народния съд. Едни мили хора, "цветът на нацията", дето са малтретирали, унижавали и крали (от към заплащане), работниците си и слугините си.Има много дето още се чудят, как такива културни и интелигентни хорица са пострадали от злите комунисти. Ами ето така, били са като тоя.

18

Анонимен

преди 6 години

Утре сигурно ще забрани и да се обядва.Носете микрофони и ако нещо стане нередно го качете в нета и да видим дали съда ще мълчи.

17

риторично

преди 6 години

До АнонименЗа първото изречение ли се хвана, бе Големия началник!Почивките "шматкане с цигара" ли ги наричаш,а?Къв си ти, че ще забраниш дремене през почивките?Откъде накъде ще държиш сметка за тези 15 минути, след като ти даже НЕ ПЛАЩАШ ПОЧИВКИТЕ!

16

Анонимен

преди 6 години

Конвейерна робия - който не може да стиска да ходи с памперси, а който иска да защити колегата си - на улицата.

15

Анонимен

преди 6 години

До риторичноЧудя се защо не си още в щатите:) В щатите знаят за какво работят! Искаш ли да ти кажа- взимал съм заплата от 5000 долара в САЩ, добре е нали:) 1500 е данъка, 2200 ми беше квартирата... много, много скромна.Ако имаш къща в Ел Ей си окей, не ти трябва даже да рабогиш, обаче ако си българче отишло да печели...

14

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 14Закона работи само за хората които имат пари.

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 12Ти какво очакваш?Хиляда човека да стискат 8 часа само и само да не се проидведе с една единица по-малко.

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 3Този шеф няма право да и крещи. Ходенето до тоалетна е съвсем нормално нещо.

11

риторично

преди 6 години

Всички институции са на страната на работодателите. Затова чорбаджията прави каквото си иска. Него законът не го лови. Преди време 1 изедник беше убил работника си. Завлякъл го някъде, сложил охраната си да пази на вратата и го бил с часове. Докато го убил. И медиите бегло споменаха за случая. Никой не писа, не разнищи нещата.По темата- работниците от фирмата не са надеждни свидетели, те са зависими от шефа и свидетелстват в негова полза. Изпържили са я жената яко.

10

Анонимен

преди 6 години

Нали се сещате в Карлово колко свободни работни места има. Нали се сещате защо свидетелите се застъпват за шефа - или са с него или няма да си намерят работа повече. Нали се сещате защо шефът си позволява физически и психически тормоз- или са му роби или нямат работа повече. Не вярвам колкото и да си селска тарикатка да решиш да водиш дело ако свидетелите не са го видели- просто са били принудени да оправдаят началника

9

ВИВА

преди 6 години

Така е поголовно. Била съм в производство. Като се налага да отиде в тоалетната ще я замести прекия ръководител. Тук т.нар. бизнес е душманска работа. Съдът е за съд.

8

риторично

преди 6 години

До До 3Ти да не мислиш, че тук работата на конвейр е по- различна?!Две почивки по 15 минути и 1 почивка от 30 минути. В повечето случаи 15-минутните почивки не се ползват или шефа прави физиономии и ти показва, че е по- добре да работиш през почивките. Разликата е в заплатите в Бг и САЩ. Оттатък океана знаеш защо работиш.

7

Анонимен

преди 6 години

Само талионно право ще ни оправи...Човек като пикае седмица кръв се вразумява. Сега да прати мъжа си с двама приятели с колове при тоз началник... Да го срещнат по тъмна доба...

6

До 3

преди 6 години

Завиждам ти на оптимизма.Преди години нашенско младо семейство си продаде апартамента, за да иде в САЩ с известна сума пари в джоба. Тук бяха инженери-химици, под закрилата на свекър със силни служебни позиции. Очакваха зад океана да живеят по-добре.И какво стана? Дадоха им работа на конвейр във фармацевтичен завод. Освен обедната почивка, имали само още две 5-минутни почивки - едната преди обяд, а другата следобед. Само тогава можели да ходят до тоалетна или да пият кафе.Цепят цента на две.

5

Анонимен

преди 6 години

трагедия са нашите съдилища

4

Анонимен

преди 6 години

ПРАВИЛНО Е РЕШИЛ СЪДЪТ. ТАРИКАТКИ, ВСЕ В ТОАЛЕТНАТА КИСНАТ.А СЕГА - ПРАВ И ПЪТ.

3

Анонимен

преди 6 години

Да си гледат работата никой никъде по света не иска разрешение от никой кога да иде до тоалетната, какви са тия глупости уволнение за съдията и цялата съдебна система на върбе.

2

:(

преди 6 години

Неприятна история.Може да изглежда незначителен случай, но не е така.Такива инциденти трябва да бъдат разнищвани докрай, за да се установи кой лъже, та после да има адекватна присъда, която да е за пример на останалите.За конкретния случай - не знаем дали става въпрос за самозабравил се нашенски деребей или за хитруша от махленски тип, която е решила да тормози някого.