85

до 72

преди 6 години

Не е попаднал на добра лична докторка. Мойта лична зорлем ме кара да ходя на прегледи-----------------------Ти откъде си сигурен, че личната ти докторка, която "зорлен" те кара да ходиш на прегледи, не е толкова заинтересувана от състоянието ти, колкото от парите от здравната каса, по клиничната пътека, която ще ти определи за прегледа и лечението??Не че съм против редовните прегледи, но като знам колко меркантилни и арогантни станаха лекарите, и аз не смея да стъпя в поликлиника!

84

очень хорошо

преди 6 години

бананская республика .

83

123

преди 6 години

Мноо глупости, мноо нещо!при флеботромбоза не се дава антикоагулант, при тромбоза на дълбока вена за 3-6 месеца, фалитромът струва стотинки, чорап се носи 24 часа в денонощието. Ходенето не е забранено, напротив, помага да не се образуват други тромби. ИТ-то вер сам си е виновен, щото цял ден седи, но може да се случи при някои наследствени състояния или ракови заболявания. Джурналист писател, не читател

82

Анонимен

преди 6 години

До ЗузиИ аз съм много доволна от д-р Ранева.Заслужава поздравления за професионализма и търпението, с което изслушва пациентите (при все че немалка част от тях имат спешна нужда от психиатър!).

81

Анонимен

преди 6 години

До 1то и да имаш пари, на частно не лекуват тежки диагнози, трябва да ходиш в чужбина.На частно лекуват леки заболявания за много пари.

80

Анонимен

преди 6 години

Трябва да каже името. Иначе няма да получи по-добро отношение

79

1

преди 6 години

Какви хора сте, вие още ли вярвате, че в България има здравна система, това е все едно да вярвате в дядо Мраз. Нямаш ли пари да си платиш на частно, умираш -такава е здравната система. А иначе със здраве си внасяйте здравните осигуровки.

78

Анонимен

преди 6 години

Освен това, време е да разберем - лекарите останали в Бъглария са тези които не са успяли да избягат. Т.е. вероятно с 10-15% изключения, които са наистина добри, става въпрос за плявата на професията. В поликлиниките работят пък най-слабите от випуска, които не са искали да правят никаква специализация. Така че не може да очаквате нищо хубаво да ви се случи в българското здравеопазване. Ако искате по-добро, на протест, за по-високи заплати за всички ни, и за повече инвестиции в здравеопазването.

77

Зузи

преди 6 години

Аз пък да кажа нещо хубаво за педиатрите от 25 ДКЦ и по-специално за д-р Валентитна Ранева, която е педиатър и на двете ми деца. Изключително компетента, винаги на разположение, с невероятен подход, страхотен човек и лекар! И един съвет към пациентите й, които е поела от деца - педиатрите са кът, моля ви като навършите 18 години сменете си личния лекар, че хората не могат да се доредят да лекуват децата им от вас!

76

Анонимен

преди 6 години

Както правилно се казва в статията, той е един от хилядите. Честно казано, не мисля, че му е работа на някой на опашката за личен лекар да приоритизира кой да е пръв въз основа на диагнозата. Това е много сложно, субективно и т.н. Трябвало е да изпрати близък за направлението или да се обади по телефона. А ако е спешен, направо да отиде в спешното. Разбирам, че му е тежко на момчето, аз съм чакала с кръвоизлив пред гинекологичен кабинет и си изчаках реда, защото нямах избор. Тъпо е но е така.

75

Анонимен

преди 6 години

Статията е написана по толкова махленски и неиздържан начин, че само мога да кажа - Хвала на таквиз драскачи! Дъщеря ми която не може да пише още, вероятно би се справила по-добре.

74

Анонимен

преди 6 години

В 25 ДКЦ висях часове да запиша новороденото си дете към някой личен лекар. Овсен, че повечето не приемат нови пациенти са също така и много арогантни и недружелюбни, ако се усмелиш да попиташ, дали биха ти записали детето. Така след няколко часа висене, опънати нерви и никакъв резултат се прибрах в къщи без да успея да запиша детето там. От още доста места съм чувала и имам и малко личен опит със специалист УНГ от там (много съм недиоволна от него), че там са особено кадърни.

73

Анонимен

преди 6 години

Та пак да попитам, щото не разбрах.Какво са виновни джипито и сестрата, че Иван няма къде да паркира пред поликлиниката???Какво са виновни, че компютърната система блокира постоянно???Така е, истината е че и без нея нещата ще стават много по-бързо!Какво са виновни, че има лимит, наложен от касата за направления?Какво са виновни, че са им вменени безброй глупави и неприсъщи задължения, като почнеш от издаване бележки за извинени часове в училище и стигнеш до бележки за дърва пред Горското???

72

Анонимен

преди 6 години

Не е попаднал на добра лична докторка. Мойта лична зорлем ме кара да ходя на прегледи. Дава ми направления но аз понеже мразя от дъното на душата си болниците изобщо не ходя а тя се сърди че поне веднъж годишно да съм ходил при нея на преглед. Понеже е много добра докторка много разбира при нея всекидневно е опашка от чакащи за преглед. Сигурно има хиляди пациенти. Ето такава лична докторка му трябва на този човек!

71

шматка

преди 6 години

До 67За направленията си прав.Не ги дават лесно защото мисля че имат някакъв лимит но аз пиша за рецептата.Защо няма да му я надраска.Или всичко е измислица или си има предистория която ни е спестена.

70

До Анонимен

преди 6 години

Някой май завижда ми се струва. Тук оправданието "системата не работи" е крайно измислена. Просто тази "ЛЛ" не и се бачка и не и се занимава. Ако системата беше долу много лекари нямаше да имат достъп и щяха да пропищят..

69

Анонимен

преди 6 години

До Realen - аз пък ще ти кажа друго - ако лекарите продължават да лекуват по този начин, хората ще ги линчуват накая и до 5-6 години нито един няма да остане! както идват келнери и камериерки от къде ли не, ше дойдат и лекари!

68

Плавник

преди 6 години

Тази лична лекарка изобщо няма да се сети кой е пациентът й, който е при нея от 23 години в 25-та поликлиника в Младост и има диагноза флеботромбоза. През декември да я сменя човека и да с новата да има по-голям късмет. Да, правилно разбрахте. При лекарите всичко е на късмет. Или попадаш на добър експерт, или не. Или попадаш на личен лекар, който не те гледа като 2,90 на цяло, или попадаш на пълен ***, на който не му пука, че е положил клетва.

67

До шматка

преди 6 години

И на мен старото ми ЛЛ ми е отказвало направление, при условие, че знае, че 1 път в годината искам 3 направления за конкретни прегледи. А също така ми се е заяждала, че ще види дали ще ми го издаде. И понеже и казах истината в очите за това, че щом си плащам здравни искам съответното обслужване - стана още по-гадна. И дори съм я лъгала, за да отида нормално на полагаем преглед. И накрая я смених. И момчето да я смени и толкова. На глава с *** не се излиза..

66

До ИВАН

преди 6 години

Няма много какво да направиш, за да спреш тромба да не тръгне, но се слага един филтър във вената на шията и ако тромба тръгне, този филтър го спира там, преди сърцето. Имаш после няколко часа да го махнат, но не стига до сърцето, за да напарвиш инфаркт. Баща ми има тромб в коремната аорта и майка ми помоли да му слижат. Това в кава-филтър, сложиха го в Правителствена, срещу 3000 лв, не знам доктора. Може би и при теб ще е приложиммо, не знам, само казвам нашия опит