85

дон

преди 6 години

Много образована,много учила и накрая станала май,мунска учителка. В Германия е пълно с такива капацитети по строежите и домовете да сменят памперси.Образовани некадърници.Ако си беше мълчала нямаше сега и аз да си губя времето с нея

84

Анонимен

преди 6 години

С две думи: Липсват светли примери._______________________Напротив, светли примери имаме във всички области, но, кой знае защо, като примери се посочват само онези личности, които са действали през последните 73 години. А те са подбирани селективно, преди да им се даде възможност за изява - нискообразовани, страхливи, послушни, комплексирани, дребнави, отмъстителни. Сред тях няма как да се появи светъл пример, достоен за подражание!

83

младен

преди 6 години

Айде нема нужда от такива статии. Всички знаем че е лъжа. Ако не са я изнасилили още тая трябва да е супер, ама супер грозна.

82

@

преди 6 години

Никой от управляващите в Берлин или Брюксел не отговори на този *** въпрос: защо тези "бежанци" не бягат в мега богатите братски мюсюлманските страни от залива? По близкото им е, не прекосяват морета, същият бит и общество, джамии на всяка крачка... Искали да се интегрират!? Нали ги гледаме интегрираните трето поколение германци като минават през България за Турция - шалвари, забрадки и прочие типични немски атрибути.

81

бай Иван

преди 6 години

Покрай имигрантите,платената учителница или джурналистка,не подминаха "бодигарда" и пришиха към него и нереформираната червена съдебна система.Но защо бе джанъм не написаха редче и за реформатора второ поколение хрантутник Серго Станишев който е специалист по "излъскване" имиджа на България,както и по брилянтните заменки,при които в бюджета не влязоха 2млд лева?

80

Наблюдател

преди 6 години

Тая си гледа дребния интерес - да има тарамбуки да им предава немски, че иначе няма работа за такива като нея с нейната безполезна специалност.

79

Циник

преди 6 години

Тази ЛЪЖКИНЯ не е виждала картата на Германия с "единичните случаи" на престъпления от имигранти от 2015 насам! Убийства...изнасилвания ..масови побоища ...палижи....и грабежи! Аз я имам...не се вижда карта всъщност!Що не отиде да обясни колко са уважителни мигрантите на близките на убитите на коледния базар в Берлин...или на родителите на изнасилената , и мъчително удушена студентка...и още ХИЛЯДИ СЛУЧАИ ..ЩЕ СЕ УДАВИ В ХРАЧКИ!!!!!

78

до 83

преди 6 години

Интересно,след като е нямало робство,кой е потурчвал родопските българи!?А и не само тях!?А данъка "диш хака" кой го въвежда?И кой засяга и плаща този данък?Като е нямало робство,кой е правил "кръвния данък",който засяга само българи,но не и турци!?Нали сме империя,и всички са имперски поданици!?Защо няма едно-едничко дело спечелено от българин срещу турчин в съда!?И т.н.!Така че хайде да оставим книжните определения ,и да говорим по същество!Как ще го наричаме е без значение!Робство е!

77

BOYAN

преди 6 години

Не го дочетох. Тенденциозен Либерален булшит

76

дедо сотир

преди 6 години

Авторката отдавна е станала по-германка от германците,в това не се съмнявайте!И пет пари не дава нито за българите,нито за България!Същата такава нашенска фрау с един eврoгeйзер обясняваха на дълго и широко че нямало Баташко клане,и всичко това били измислици!От такива направо ми се повръща!

75

Циник до 83

преди 6 години

Аман от такива "разбирачи".... заради такива като вас турците из форума вилнеят!*** - с 2 думи - робството не е "чисто физическа категория" то е и морално....и духовно....а теб ако те чуят Левски...Ботев....или останалите мряли за свободата - биха се запитали - струвало ли си е да *** за такива ***

74

Циник

преди 6 години

Офенбах не е Германия...всеки немец го казва, и го знае.Тези от DW бая зор са видяли да изкопат "черната овца" , дето лъже...та ушите и плющят! Това го могат либерасти и толерасти - на черното да казват бяло!

73

Анонимен

преди 6 години

Всъщност си е точно ОСМАНСКО ВЛАДИЧЕСТВО,никакво робство в класическия му смисъл няма,има аги и разбойници-***,има кланета при въстания и бунтове,има всякаква бандитска *** но поробители няма!Сега е например същото със съобщенията за вилнеенето на роми и мутри,никой не говори за мутренско робство нали, макар че хипотетично та дори и буквално си роб на някоя новозабогатяла червена мутра и си тероризиран от престъпници!Едно е как се чустваш,друго е какво означава робство!

72

Чичо беше прав

преди 6 години

Измислица. Дойче веле е толкова дойче, колкото Мустафа-Баклава е българин. Вижте сега колко гласове ще вземат националистите за парламента на 24-ти.

71

дедо ми Вазов

преди 6 години

На тези от Дойче Зеле требе да им се обяснява че има разлика между Отоманско иго и турско присъствие. Турците си присъстват и сега в бг и са граждани на бг, а Отоманското иго или робство сие друга бира, искат или неискат това са реалните истории. Да обяснят на дедо им Вазов литературния бг език, а не да ми съчиняват фейкове както им наредят отгоре. Заради тази ни бг простотия Вазов се разминава с Нобеловата награда въпреки, че е приведен на шведски точно любимият на Дойче зеле роман ПОД ИГОТО.

70

Анонимен

преди 6 години

До Fate"Това създание ако наистина съществува е срам за България."---Мисля, че това "създание" е САМО "литературен герой" на "статията".Срам за България са ТЕЗИ, който редовно, ежедневно ни натрапват такива "материали".(Много станаха кавичките, но в случая не може без тях).

69

Анонимен

преди 6 години

До славянин: По-полека с тези коментари! По-полека с тези коментари! Срам ме, че съм българин!

68

не пискай

преди 6 години

До АндрейНикой не ти е виновен,че си обратен!

67

Анонимен

преди 6 години

Объркали са посоката. Трябвало е да отидат при богатите си събратя - ОАЕ, Саудитска Арабия, Катар и др., но... те изобщо не ги искат, защото знаят какви са.

66

Андрей

преди 6 години

Най-накрая една човешка статия! Българите, които никога не са живели извън България не могат да я разберат. Опростачването на българите е напълно завършено! Жалко!