182

Анонимен

преди 6 години

"Всичко, което се случи, беше заради българската гранична полиция," спомня си Трифа. "Взеха парите ни, пребиха ни, убиха ни", разказва емоционално вдовицата. Полицаите дори взели дрехите на децата от чантите, добавя тя.-----Хайдутлъкът (разбойничеството) е една от племенната черта на българина. Затова националните герои са все хайдути (разбойници), като се почне с Васил Левски и свърши с копелдака Динко!

181

фиро

преди 6 години

Не мога да им съчувствам на тези хора. Нарушават безброй закони, плащат сериозни суми на престъпници и накрая ние сме били виновни че не сме ги посрещнали с цветя и бонбони!Сбъркан свят, нагла жена. Меркел и подобни либерали псевдо-хуманисти демократи ни докараха дотам, хора извършили престъпление - незаконно преминаване на държавна граница - да бъдат третирани като герои...Ако не дръпнем спирачката на това мюсюлманско преселение в милиони към Европа, с нашия свят е свършено.

180

Анонимен

преди 6 години

В статията и оригинала от който е превода ясно си пише - мигранти. Това е политическа коректна думичка за същноста им нелегални икономически емигрант, а това че са получили бежански статут вероятно е свързано с получаването на допълнителни парични средства. Ясно е че никога няма да се върнат оттам откъдето са тръгнали. На всички е ясно. Следователно не за бежанци.

179

Насо

преди 6 години

До До НасоИ ти не четеш, благодаря за мекотелото, хайде като прочетеш, ще се насладя на коментара ти

178

Анонимен

преди 6 години

Няма пари, няма условия за живот, а гледат 7 деца. Европейските държави вместо да стимулират възпроизводството на собствените си граждани, те всяка година отделят милярди от БВП-то си за подобни "бежанци". Народите на Европа са се трудили за изграждането и свободата си, не е можело да се мине дори от Източна в Западна Германия, а сега разни психопати като Меркел ни подменят цивилизационния състав и ни превръщат в Близък Изток с атентати и т.н. Май е трябвало още малко да поостанат в гората тези

177

До Насо

преди 6 години

Мекотело нещастно, наемат трафиканти, за да ги отведат от Турция в Германия. Никъде не пише, че са имали визи за Германия и че си купили билет за самолет или автобус или че са пътували със собствената си кола или магаре. Доверили са се на престъпници, съответно са се превърнали в такива и са били третирани като такива. И аз искам да отида да живея в Лос Анжелис и за целта да наема трафиканти да ме отведат от Мексито в САЩ и след това да ревна, че съм репресиран и върнат от граничните полица

176

аха

преди 6 години

До НасоДобре, а като преминават границата законно, защо плащат на трафиканти по 8200доларес на калпак. Нямаше ли да е по-евтино с такси? Драмата е, че никой не иска да бъде регистриран в БГ. А друг въпрос е, защо са пътували зимата.Искам да бъда възможно най-толерантен, но за някои неща не става. Трагедия е това, което се е случило и отговорните трябва да бъдат наказани доколкото са отговорни. В същото време рисковете, които бежанците поемат са точно това - рискове.

175

Do 191 - Naso

преди 6 години

Насо, прав си. Само, че щом са платили на трафиканти са я минавали назеконно, иначе защо ще плащат.Освен това трябва да се направи разлика между мигрант и бежанец. 60-70 процента от цялата *** не е от Сирия или Афганистан и думата бежанец доби грозен смисъл.На никой не пожелавам това нещастиe , което се е случило с тази жена. НО НЯМА ДА ПЛЮЕ БЪЛГАРИЯ!

174

Анонимен

преди 6 години

Поради каква причина се наемат трафиканти като туроператори и да се харчат средства ако екскурзианта смята да премине легално на територията на дадена държава през ККП? Трафикантите на човешка плът се използват за нелегално преминаване на граници с цел най-бързо достигане до крайната дестинация - обикновено богат западна държава.

173

адаш

преди 6 години

До НасоА ти четеш ли, че са наели тафиканти? Аз водя семейството си в Гърция на море през ГКПП-то и не ползвам трафиканти, защо ли???И с тия 90000 долара, защо ли не са си купили самолетни билети??? Защото щеше да им е по-бързо, по-евтино и по-безопасно ... иска ли са тръпката на нелегално преминаване праз границите?!

172

неанонимен

преди 6 години

докато има такива като Иван все още има шанс за България...

171

Анонимен

преди 6 години

Щом е журналист и е бил преследван преди 2 г. от властите в Ирак, значи е бил сътрудник на терористите - Ислямска държава или Ал Кайда, а сега когато Ислямска държава губи войната бягат при нас гадовете! Бг журналистите обаче са толкова тъпички, че не могат да съберат 2 и 2

170

Насо

преди 6 години

Никъде не пише че преминават границата незаконно, даже става въпрос за гранична полиция кято ги закарва в Малко Търново. Май никой не чете, а???

169

Анонимен

преди 6 години

Е тва сте мигрантите, затова никой не ви иска. Значи трафикантите, които сте им дали 90 000 долара (по около 9500 на човек) са невинни, добри хора, които ви помагат, и ощетяват мен като данъкоплатец, да харантуря безделници.А българските полицаи, които са ви хванали незаконно да пресичате, е трябвало по закон да ви разтрелят на границата, не да ви бият.Така че го помни.

168

адаш

преди 6 години

До НасоДа, имаш права, но имаш и задължения по спазване на закони и държавни граници. Трафикът на хора наказуем ли е? И ако съзнателно се обърне към трафикант, не те ли прави съучастник и нарушител?Упражняването на дадено право, не ти дава Правото да нарушаваш закони!

167

Насо

преди 6 години

Виждам че много малко хора от тези които поставят мнението си, всъщност са прочели статията хахаха, мале, мале, я да се пръждосвам от тук, че фанатизма май е повсеместен.

166

Анонимен

преди 6 години

Спазване на закона. Нарушили ли са закона на Република България? Нарушили са го. Може ли да се преминава границата легално и да се влезе легално на територията на страната. Може. Айде стига с тези права на живот, щастие и сополи. Закон има.

165

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 178"Нали знаеш, че в България никой не може да причинява вреда на руснаци, украинци, белоруси, румънци, финландци, грузинци и други които са ни освобождавали?"А Русия на България може ли? Или за теб е по-важно Русия. Не сме 1980 година и великата българо-съветска дружба. Като прочета нещо такова ми се повдига. Ти Русия ли обичаш повече или България. Нека гледаме реално на историята и да не се държим като инфантилни тийнове.

164

Wings

преди 6 години

Съжалявам много за трагедията на тази жена, но не съм съгласен с обвиненията и, тъй като вината за всичко, което ги е сполетло е изцяло тяхна. Те са били наясно с рисковете, които поемат от момента в който са ангажирали хора, които нелегално да ги преведат през няколко държави. Как са били третирани и дали това, което твърди е истина е друг въпрос, но те сами са се поставили в това положение. Жалкото е че много българи, особено възрастни хора не получават такива грижи, както тези хора!

163

Анонимен

преди 6 години

Цанили се с туроператора 90 хиляди долара да им е ексурзията. Бедни, бедни миграни. С екстра нелегално пресичне на граници за покачване на адреналина. Ей, кви нещица имало по света.