133

БоздуГанчо

преди 6 години

До АнонименЕквивалента на "***" както турчеещите се помаци наричат българите е "***". Ако искаш да те наричам така, продължавай да използваш "***"...Не знам дали усещате колко близо сме до гражданска война...

132

Анонимен

преди 6 години

Просто сме свикнали да се оплакваме непрекъсанто.Няма семейство без апартамент, кола и вила и поне 50 хил лв на влог.Но мрънкат.

131

Анонимен

преди 6 години

Имам познати, които вземат от заплати и наеми 5 хиляди на месец.Децата им са големи и са в чужбина. Имат 3 коли и един бус.Ходята поне 4-5 пъти в годината на екскурзии в екзотични дестинации.И те като ни дойдата на гости непрекъснато се оплакват как парите едва им стигали и едва изкарвали до края на месеца.А ние с гайдите си траем.

130

Анонимен

преди 6 години

Няма българин без имот на село и поне 2-3 апартамента.Така че това за бедния българин знаете къде да си го за..ете.

129

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЕвала пич! ако успяваш да си гледаш семейството, да си плащаш данъците и да ти остава за море и обиколки на Европа с 600 лв шапка ти свалям!

128

Анонимен

преди 6 години

Българите наистана работят за под 1000 лв, но имат помощ от чужбина, от село, наследствени апартаменти и вили от родителите. Не са за оплакване.Малко европейци могат да си позволят такъв висок стандарта като българите - всяка вечер да се хранят навън и два пъти в годината екскуризи в чужбина.

127

Анонимен

преди 6 години

Ако ганчовците бяха бедни, нямаше да има километрични опашки към Гърция и всички заведения да се пръскат по шевовете.

126

Анонимен

преди 6 години

Нямането в БГ е по-особено. Имам познати, които изкарват по 2 хил месечно и всичко им отива за месечна издръжка. Същевременно, аз работя за 600лв. месечно, жената е домакиня, 2 деца, не сме и без кредити. Обаче! Имаме си по един апартамент от родителите, по една къща на село, малко земеделски земи. Колицата ни е за около 7хил. Децата ги отгледаха родителите, помагат с пари, поне 1/3 от храната ни е от село. Не сме пропуснали море, уикенд-ескурзийки, обиколихме и Европата. Та така.

125

Анонимен

преди 6 години

Сивата икономика е в основата на това нещо.Познавам хора, които по документи получават 700 а в действителност 2800-2900 зависи колко часа са направили.Разбира се не навсякъде разликите и заплатите са такива, но е масово да се получава повече от това, което се води по документи.

124

ееееее

преди 6 години

Хич не изкарваме малко.Бедността на българите е илюзия.

123

...

преди 6 години

До ..."те после не са плащали данъци за тия пари! пък и защо да плащат след като държавата не е направила нищо за тях!"е какво се очаква да направи държавата, като никой не плаща данъци и пари няма?!?!?Основната разлика идва от сивата икономика. Плащат се едни пари под масата, после ходят вземат кредити, защото могат да си ги покриват със същите тея пари.

122

...

преди 6 години

Епа основно тия пари идват от българските гастербаитери дето са повече от 2.5 милиона! Основно от там идват повечето от "недостигащите" пари дето харчим! После идват от кредити и сива икономика! Но няма и как без сива икономика майка ми и баща ми лятото ходеха до гръчко да работят там им плащаха и те после не са плащали данъци за тия пари! пък и защо да плащат след като държавата не е направила нищо за тях!

121

Пак до Василев

преди 6 години

Индустрията ни е щяла също така постепенно да се развие, в условията на постоянна конкуренция. Така се гради просперираща икономика - бавно и трудно, в непрекъсната борба, в която е надделявал по-добрият.През соца имахме изкуствено създадено благоденствие, а конкуренция де факто нямаше, защото всичко се предрешаваше от Кремъл и от нашите висши партийни главурници. Конкуренцията беше само в рамките на служебните кариеристични интрижки с махленски средства, затова сме на този хал.

120

До Василев

преди 6 години

Повечето заводи работеха с дотации бре, лудньо! Такова беше и селското ни стопанство. После СССР изкупуваше калпавата ни продукция. Даваше ни и огромни заеми, които после ни опрощаваше.Не така се гради индустриално развита, независима държава.Печелившо селско стопанство сме имали до 1945 г. Било е на етапна постепенно преминаване към механизация. И това е щяло да стане.Имали сме и около 4 000 промишлени предприятия, всички до едно печеливши. Щели са да станат повече, но по естествен път......

119

Анонимен

преди 6 години

До Трактор380 декара нива за 200 лева? Абе туй тро ловете на Америка за затриването на България сте непоправими

118

Анонимен

преди 6 години

"Според финансиста Мика Зайкова" .... това ако е финансист вече наистина я втасахме! Ама наистина много сериозно я втасахме ! Съжалявам, но след 70-75 години вече човек не е с всичкия, без да обиждам никой... Старостта... хубаво е, че Зайкова има сили за интервщта по телевизията, но вече говори само глупости(с извинение)...

117

кардам

преди 6 години

в страната ни се укриват поне 60 % от приходите, виж спортисти, получават 30 хиляди намесец ,а осигурени на 500 лева, същото е и в строителни, охранителни и други фирми, виж какви коли карат и какви доходи декларират пред нап, въобще, затова няма пари за учители и пенсии и др. държавни нужди.Виж политиците-крадци 100 %, въобще всичков държавата е лъжа и фалш.

116

Анонимен

преди 6 години

Стига с тези фалшиви новини - нямаме прилични доходи дори и ИТ специалистите тук са на социални помощи , това не са заплати и както пишете по- долу това е , защото няма икономика , индустрия . Холандия доскоро си мислех ,че основно се занимават със земеделие , скоро разбрах , че там се произвеждат най- добрите навигационни системи за корабоплаване ,тук ни лъжат и снасят фалшификати как другите имат проблеми , *** е абсолютна и дори с новите правила за втори тотошанс ни прецакват

115

i'm

преди 6 години

никакво чудо няма! Това са официални статистики, а паралелно с тях върви и сивата икономика, която е 35%. Ами аз не виждам нищо изненадващо в констатацията за размера на приходите и размера на харчовете

114

Анонимен

преди 6 години

Б***нката дава пари на строителни предприемачи да строят жилища.същата б***нка дава пари на хората да купуват горните жилища от предприемачите.Кои са лихвари? Явно ви е важно дали са дребни или едри лихвари, на дребните им викате нефинансова институция.DD