61

Анонимен

преди 6 години

Генади, главата ти е пълна с измишльотини. Не знам на колко си години, но аз съм живял, работил съм по онова време и знам какво говоря. Българският народ тогава живееше много по добре и задоволено от днес. А като гледам и по-зле ставаме, не по-добре. Писанията ако си ги вярваш - твоя си работа, но много приличат на тролска пропаганда.

60

Поп Грую

преди 6 години

Тоя "културолог" защо не е споменал, че картата за почивка през социализма беше за 20 дни? Сега колко наведнъж ще те пусне чорбаджията-изедник? За 5 дни... Руснаците да идват ПАК!!!

59

Анонимен

преди 6 години

Истината е,че почивка в България беше мечтата на много източно и централноевропейци, Черноморието беше пълно с всякакви туристи - европейци(източни и западни),азиатци и какви ли не.Дори западноевропейците ги настаняваха в по-луксозните хотели,в Албена и в северната част на Слънчев бряг.България не беше толкова затворена страна за чужденците,както много си мислят.

58

До Гедади

преди 6 години

Не дрънкай глупости! През 80-те години не е имало климатици никъде по света! Имаше планиран прием по специалности за средно и висше образование, а днес всеки полуграмотен може да завърши висшО всякаква специалност щом си плаща! Още имам тристайна не 40 кв. панелка от това време, а днес здравеопазването е на ниво.... абе моли се да не се разболяваш!

57

Анонимен

преди 6 години

До Генадити сигурно си най-много на 25 и не си живял през соца за да пишеш подобни глупости

56

Анонимен

преди 6 години

През соца чакаш 15 години и вземаш чисто нова Лада. Значи баща ти като ти направи първа вноска когато си на 5 години, като се уволниш от казарма си с чисто нова Лада. Ако искаш втора употреба си купуваш веднага без да чакаш за почти без пари. През капитализма и 100 години да чакаш, нова кола няма да видиш. Събираш 15 години за стара 15-годишна западна таратайка.

55

Генади

преди 6 години

До До каскетаБезплатно образование при соца, шегуваш ли се? Това не беше образование, а промиване на мозъци, пълнене главите на децата със сърпове и чукове и не случайно не се признаваше никъде по света, освен в СССРИмало безплатно здравеопазване - че сега няма ли?Всеки можел да си купи жилище - да, мизерна панелка 40 квадрата....ади мерсиВсички ходели на море - ходеха на почивна станция в някоя гора, без климатик, без басеин, без бар....а сега ходят в Гърция с всички екстри

54

До каскета

преди 6 години

Лъжат, че не е имало тоалетна хартия, защото родителите на днешните "демократи", когато са дошли от селото в града не са знаели предназначението на продаваната по магазините тоалетна хартия и са предпочитали да ползват нарязани вестници. Така са били научени и днес лъжат и се оправдават пред наследниците си, че не е имало т. хартия. Аз от както се помня от средата на 70-те години винаги сме имали руло т. хартия в тоалетната. А днешните деца не знаят, че жълтото ГМО по пазарите не е банан...

53

само БКП

преди 6 години

До ИкономистСпоред твоята икономика може и на 501-во място да сме били. Но ние живяхме през соца и знаем, че беше добре, без значение ООН на кое място ни поставяше. ООН използваше капиталистически методи, за да прави оценка на живота през социализма. През 1980 когато ние ядяхме евтини кебапчета от най-качествено месо, на запад се тъпчеха с фаст фууд и се хвалеха колко са добре. Промити капиталистически мозъци..

52

До икономист

преди 6 години

Икономист си, колкото аз багерист... Кога курса на долара е бил 5 лева бе, мозък като баща ми ги е купувал на черно за 1,20-1,50!? Чак след 90-та г. стигна 2 лв. и тръгна нагоре... И по БВП България беше на нивото на Дания и по-напред в класацията на глава от населението от Ю. Корея, Португалия, Гърция, Турция, Испания...

51

До каскета

преди 6 години

Далеч съм от мисълта да рекламирам социализма. Но истината е, че социалните придобивки на социализма няма да може да ги стигнем и след 100 години. Безплатно образование, здравеопазване, всеки можа да си купи жилище, а и много народ си построи къщи и вили. Всяко лято на море за всички, а не само 48% като сега. Смешно е като почнат да плачат за тоалетната хартия и бананите. Единстврното, заради което българите подкрепиха идващата демокрация е възможността да пътуват по света като сърбите.

50

Маркс

преди 6 години

Значи обществено-икономическите строеве исторически вървят така: родово-общинен, робовладелски, феодализъм, капитализъм, социализъм, комунизъм. Това зависи от начина на производство и разпределение на благата. Капитализмът е отрекъл феодализма и в началото е било добре, произвеждало се е повече. После се стигнало до свръхпроизводство и свръхзадоволеност и капитализма се оказал неефективен - започнали да произвеждат ефтини чупещи се буклуци и въпреки пълните магазини хората умирали от глад.

49

Анонимен

преди 6 години

50-60% глупости!Кога не сме могли да си платим хотела?Една стая струваше 1,20 лв.,а луксозна 2,50 лв.Не ставйте смешни,ходеше се на две почивки редовно - зимна и лятна.И никога никой никакъв телевизор не ни е заключвал,защото никой не се интересуваше от телевизор през почивката,ставаха големи игри,разходки,купони и в детските лагери и в станциите и базите.А рано сутрин плажа го заглаждаха с машини и беше перфектен!

48

,,,,

преди 6 години

То и източногерманците се радваха като бутнаха Берлинската стена,ама сега като лудата бабичка напълнилни Германия(а и ги пробутва и у нас)с тарамбуки на отглеждане на гърбовете им,гледат с носталгия назад към ГДР.

47

Икономист

преди 6 години

До след Занзибар1989 България е била на 27 място по Бруто вътрешен продукт - ама това според комунизите и при техния измислен курс долар/лев - 0.89 а според ООН и по реалния курс 5 лева за долар беше на 147-мо мястотогава комунизите си нагласяха курса както им е удобно и отчитаха голям БВП а реално нямаше нищо такова

46

Каскет

преди 6 години

До до каскета. Нещо не си уцелил много коментара. Не че сме цвете, ама като знам май и поляците здраво дърпат на запад. За чехите и унгарците не знам, сигурно са по-малко, ама и те едва ли биха отказали да живеят там. Така че, айде без такива тарикатски отзиви.

45

Анонимен

преди 6 години

До КаскетЗащото социализмът беше създаден като експеримент в по принцип бедните страни като Русия и България. Ако западняците не бяха създали СССР, то социализма щеше да се възникне първо в Германия и Англия, и досега капитализмът щеше да е в историята.

44

Каскет

преди 6 години

До до 43. Защото *** е представител на *** племе и не може да си подреди държавата, затова. Защото непрекъснато се лутаме и все гледаме да рушим, затова. И затова имаме поговорки като тази "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле". Иначе до известна степен и наследството на *** много трудно се преодолява, а и те са от тези, дето само гледат да правят мръсотии.

43

До каскета

преди 6 години

Защото западът направи и невъзможното да рухне. На Сащ и Запада им трябва нашата земя, но не им трябва българския народ. Или им трябваме като колония, която да купува стоките им. И си го постигат, слагайки марионетни правителства навсякъде, където могат. С нас уцелиха десятката. Нашите политици се продадоха евтино. Виж с унгарците, чехите, поляците удариха на камък. Хората имат достойнство и се съпротивляват. Затова те ще оцелеят.

42

Анонимен

преди 6 години

Е ние сме последната съветска република по-католици от папата,навеки свързани с руската олигархия и бълваме статии да се харесваме.а кой създаде днешната реалност нали те комунистите станали олигарси