48

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 26Толкова голяма, че няма да се събира на картата и ще трябва да и се добавят още листи, може би с изображения на части от Луната, за която съседите претендират да е тяхна. Има и още един вариант, да стане "най-голямата" (???) на Балканите, но под името Албания, което е напълно възможно

47

Анонимен

преди 6 години

До До МАТ'РИАЛА ЧЕ КАК ИНАЧЕ ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА........УЖКИМ ДЕ

46

бдинец

преди 6 години

България за тия 25г. независима Македония,почти нищо не е направила за българщината там. А Сърбия пробутва сърбоманството си с 10 телевизии и още толкова радиа ,които се разпространяват в МК ,и тук вината е при нас, не в Сърбия или Македония,защото сръбските тв канали влизат безплатно,а ние искаме пари от макетата дори за БНТ.Цяло поколение израсна в Македония без БГ телевизия ,в 21 век това голям минус.

45

До МАТ'РИАЛА

преди 6 години

А УТРЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОИСКА И ПОМАШКИ ЕЗИЙ ДА СЕ ПРИЗНАЕ .

44

бай хой

преди 6 години

До МакеПреди цитирахте Сталин, после Тито сега Путин, а главите ви служат само да си носите капите.

43

Анонимен

преди 6 години

Многу цпициалистини и иекспертини. Вместо нацията да има цел и посока и да се справи с бруталната престъпност, се занимава с друга нация, която е независима и може да се определя на каквато си иска и да нарича езика си както си ще. Но тоя начин на действие е приоритет на безидейните и неспособните.

42

Анонимен

преди 6 години

договор със скопие трябва да гледаме след като скопие и гърция си решат проблемите с името.в противен случай,ние правим компромиси,подписваме договор,макетата не го изпълняват,гърция налага вето и късата клечка остава за нас.или най просто и ясно-ние няма за какво да бързаме с договор.ние сме в нато и ес,други имат интерес да бързат

41

кирил

преди 6 години

много от нас дори не се замислят какъв късмет имаме че македонците са отделно със своя сепаратизъм и албански проблеми.в противен случай щяхме да сме втора босна на балканите.по далече от тях иначе се връщаме 100 години назад

40

продължение на 53

преди 6 години

Молдовнците не се наблагодарници и дума не може да става за присвояване на разни такива "подробности" като ардялската книжовна школа, иконопис, архитектура и т.н. Че даже знамето им е на 99 % с румънското, само гербът е друг. А макетата са едни подли, долни, смотани нещастници. И не си струва изобщо да се занимаваме с тях. Албанците и без друго ще им видят сметката.

39

До 50

преди 6 години

Горе-долу си прав. Примерът с Молдова е много добър. Половината си я дели Османската империя, а другата - Руската. Но след 1990 и разпада на СССР и дума не може да става от страна на Румъния за териториални претенции. Де факто - румънците правят както ние с македонците - първи признават независимостта на Молдова! Но! И дума и не може да става, че съществува молдовски език! Има румънски, гагаузки, руски и украински! Като румънският е много, ама много диалектна форма! Но молдовците не са неблагода

38

бдинец

преди 6 години

До 50 Руско-сръбското престъпление го замазват самите македонци,които отказват да са българи! Нещо повече ,има македонци/и то не малко/,които признават общатта ни история,и пак си говорят че са македонци ,а не българи,и за капак ,има макадонци ,които признават,че са българи ,но си я искат Македония и нацията.Има държава ,има нация,това е съвременото схващане по въпроса!Нужен е някакъв ,компромис ,политиците ни трябва да го намерят ,нали се имат за велики!

37

Анонимен

преди 6 години

България изобщо не трябва да се занимава с Македония,насила хубост не става

36

Има наливна бира

преди 6 години

Охридския диалект на Българския език е известен отдавна той се ползва в условията на спеицифични радиоактивни находища и вардарския линиамент.В Македония македонци викат само на потомците на Българите.Относно воеводата Самуил всички там знаят че е от София син на комит НИкола.

35

Анонимен

преди 6 години

Не може да твърдим,че езикът който е официален в Македония е със сръбски заемки,както и азбуката им,и да го причисляваме към българските диалекти!Сърбия признава черногорския и босненски език и нация ,а те си приличат повече от БГ език и МК. Полша признава каушубския език,който е диалект на полския.А щом има държава значи има нация,още повече,че има хора с македонско съзнание.Има не малко хора в МК които вярават ,че историята ни е обща ,но не искат да са българи.С инат напред не се върви!

34

Анонимен до 44

преди 6 години

Как е напредваш ли с чаламбата ? И сам знаеш че не си истински турчин, продължавай да копипействаш и да даваш *** коментари. А между другото за един приятел питам, мина ли от козички на кравки?

33

Анонимен

преди 6 години

По въпроса с Македония има една добра и една лоша новина. Добрата е, че след 10 години държава Македония няма да има. Ще бъде част от Велика Албания. Лошата е, че излизаме на граница с още една ислямска държава наред с Турция....Напълно си прав и за двете. Допуснал си само малка незначителна грешка. Объркал си местата на добрата и лошата новина.

32

Анонимен

преди 6 години

"Не може да се пренебрегват научни стойности и лингвистични анализи. Казвам го от гледна точка на учените, а не от гледна точка на политиците", обясни тя....Може, може. Виж как признахме арменския "геноцид".

31

Анонимен

преди 6 години

БГ политиците винаги когато им стане на печено като например при днешното увеличение на тока, парното и водата, изваждат темата за Македония за да отклонят вниманието на материала от истинските проблеми.

30

Един

преди 6 години

Всички които искат да печелят от нас го правят и ние нищо не подозираме.Когато го разберем,обикновено е късно.Ако ние смятаме едни хора за наши,трябва да ги дарим с любов а не с омраза и да им казваме всичко с злоба.Ние просто сме едни *** и не е необходимо някой да го доказва,ние го правим.Моля ви спрете с завистта и лошотията.

29

Добронамерен

преди 6 години

С какво ще се подобри или влоши вашия живот ако признаят или не македонския език?Защо се връзвате на журналистите,които печелят и отвличат вниманието на вас хората с множество проблеми,като на пример:Ако извикате линейка в София идва за най бързо 40 минути.А лекарите ,които работят там са пребивани от разни злобни хора............