144

Анонимен

преди 6 години

До AnonymousРуските *** и руските зетьове може да искате да сте с "Русия заедно завинаги" , ама ние българите искаме да сме далеч от руската ***!

143

Бау

преди 6 години

Тук пак стана състезанието САЩ с/у Русия. Какви самолети точно щели да се купят. Това не ви е Android с/у iPhone. Няма значение .. ще се пръснат милиарди за излишни неща. Там е проблема...

142

Анонимен

преди 6 години

da im dadat po edin deltaplaner na voennite i po edna pra6ka

141

до запознат

преди 6 години

След като сте запознат, би трябвало да знаете че Ф-22 е официално забранен за продажба със закон на американския сенат. Въпросният Ф-22 досега не е участвал в бойни действия, но вече има един свален над Сирия от комплекс С-300 или С-400. Що се отнася до Ф-35, в момента единичната му цена е 300 млн. долара и то главно защото ВВС на САЩ се отказаха да купуват първоначално предвидените 150 самолета. Доста други страни дъщо се отказаха да купуват Ф-35 - още има много проблеми за оправяне.

140

СатаНАТО™

преди 6 години

Изтребителят трябва да бъде Ф-16.

139

Анонимен

преди 6 години

До 140kato go znam naroda kolko my e akala po-dobre da si sedi da tarka toto-milioni

138

cazzo duro

преди 6 години

Единствената добра новина е, че даже и за Грипен всяко руско желязо е безпроблемно за сваляне.

137

Анонимен

преди 6 години

Няма да е лошо с един референдум да питат народа дали иска този разход. Защото мисля, че го искат шепа хора.

136

Анонимен

преди 6 години

Петата колона воглаве с руската болонка Бойка направиха всичко възможно да спечели изгоден на руската *** кандидат.

135

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--129;Разсъждаваш като първобитен. Като купим Ф--16 след след него следват Ф--22 и Ф--35.Грипен ще изработи ли такива? А Юрофайтър? Трябва да се мисли за бъдеще. Това може да реши министър като Каракачанов и събратята му от Атака. Това са вредни за страната късогледи и вредни политици.

134

Анонимен

преди 6 години

До защитниците на "пазенето":Тук не става дума да водим война с тези осем самолета, целта е да можем да охраняваме въздушното си пространство и да обучаваме и облитаме пилотите си, чийто изключително ценни умения в момента закърняват.

133

Анонимен

преди 6 години

Наблюдение: Тези, които горещо защитаваха трийсетгодишните Ф-16, сега също така горещо защитават двайсетгодишните Юрофайтър-и.Извод: На тези хора изобщо не им пука какъв самолет ще вземем, важното е да се прави сечено.ПП. Грипен е единственият чисто нов самолет в офертите, при това с боекомплект и добра многогодишна програма за поддръжка и актуализация. Този самолет ще ни служи поне 40 години. Освен това е малък и евтин за поддръжка, покриващ много от специфичните ни изисквания.

132

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--114;Казвал ли ти е някой колко си глупав?Руската окупация след Девети ни струва 140 милиарда лв. Освен това СССР ни изкомандва да сменим Немското качествено оръжие с руски ръжди.Всичко го плащаме скъпо и прескъпо. "безплатния" нефт го купувахме по $22,5 за барел ,а на запад беше $18. Лъжеш като русофило--комунист. Русия само ни е грабила.

131

Анинимен

преди 6 години

И от кого ще ни пазят и опазят няколко самолета? Ако е до трениране на пилотите, не може ли да летят на натовски самолети в някоя от базите, нали сме партньори.. Хем ще направят по стотина часа годишно.

130

Анонимен

преди 6 години

Юрофайтър с два двигателя и повече товароподемност. Повече оръжие носи и гориво.

129

Анонимен

преди 6 години

Президентът каза,че е нужен план за 5 години напред.Това е подобие на стария план от комунизма, който също бе за същия срок.Нужно е обаче и Българската армия да е филиал на военно промишления комплекс, тъй като доста често използваното и готово въоръжение се продава на цена като ново от нуждаещи се държави или както си беше и преди.Няма да измислим топлата вода,основните схеми на работа са известни на всички.

128

cazzo duro

преди 6 години

Руската пета колона пак надделя.

127

Анонимен

преди 6 години

Ами, зависи от ПВО - то, бих казал ;)

126

Proximus

преди 6 години

До КрайПВО-то е като космите на п-та. Пречи, ама не те спира.

125

Анонимен

преди 6 години

През 1997 щатите купиха 21 Миг29 от закъсалата Молдова за смешните 40млн долара и няколко камиона. Израелците също тогава купиха 11 Миг29 от "неназована източноевропейска страна". Тяхните пилоти са били силно впечатлени. Още тогава са имали някои много по-модерни системи, напр. каската на пилота за прицела, катапултирането и т.н.