21

OMG_Lucker

преди 6 години

Това изследване е като статистиката, направено е "както трябва", така, че резултата да е "какъвто трябва". Избрани са продукти при които няма как да има големи разлики, съответно се констатират "незначителни отклонения". И излиза, че всичко е наред.Същото е при статистиката. С оглед да се изкара, че няма инфлация се избират 15 продукта- пиано и т.н, установява се, че инфлацията е напр. 5%, после се прави изследване, което казва, че увеличението на заплатите е 20%!?! и народа е в екстаз от ГЕРБ.

20

Анонимен

преди 6 години

Баналната Кока Кола, която се пие всеки ден, за България е с фруктозеен сироп от ГМО царевица. За белите страни е със захар а цената е същата. Обяснението от производител беше, че вкуса и е съобразен с местния пазар, а за гърците примерно е със захар защото обичали повече сладко... Както и да е, Кола не пия защото за тях съм второ качество човек...

19

един от стадото

преди 6 години

До АнонименЕ ясно е че има разлика, защото ако се прави за износ нокой нема да ти ръфа пастет компас от свинска мас или италиански брускети марети от тракийския кварта у Шумен ... А последните уж ги глобиха преди години за заблуждаваща реклама, а сега пак същата песен върви по ТВ-то ... некви италианци ръфат марети и плещят на италиански ...

18

Анонимен

преди 6 години

Никой не ви вярва!!!Хората сами се убеждават,като отидат в чужбина и купят същите продукти,че разликата в качеството е огромна!!!

17

Анонимен

преди 6 години

Камен Николов. По известен като Лъжан Продажников Подкупников - Рушветчийски. По мъж - Корумпенко. Съпругът му е украинец.

16

Анонимен

преди 6 години

А бе, я да попитам - а нашите родни продукти, тези дето си ги ядем тука, и тези дето ги правим "за износ" - те как са? Има ли разлика, или да? БАБХ можеше да каже нещо и по този въпрос.

15

euroatlantist

преди 6 години

Важното е, че няма съществени разлики. Няма проблеми с храните у нас, но хората не вярваха и ето че се доказа за да са спокойни.Друг е въпроса с ДДС-то за храни, при което май ние сме от редките случаи на облагане на общо основание с пълната ставка ДДС. В евроатлантическия свят отдавна е възприето храните да се облагат с по-ниска ставка, като стоки от първа необходимост. Кога и ние ще се приобщим към евроатлантизма?

14

Анонимен

преди 6 години

ха ха ха ха ха ха ха.....хо хо хо хо...хе хе хе...не се хабете въобще за класации....и без това никой не ви слуша вече

13

Анонимен

преди 6 години

На маймуни ли ни правят? И бананите са по-криви от европейския стандарт, и тиквите са кухи, като кокосови орехи.

12

Анонимен

преди 6 години

Както и се предполаше.Да им .. майката.

11

Чикън

преди 6 години

Храна, като пастета например има огромна разлика между българския и немския. Да не говорим за хляб, колбас, месо.Не ни правете на ***. Опитвали сме.Ако зависи от родните комисии, направо сме с недадминато качество в света, ама на смлени кости, копита и кожа.

10

гербист-столичан

преди 6 години

За всеки влак си има пътници, нека да не искаме при нас положението с храните да е същото като назапад. Ние имаме едни вкусове, на запад имат други, ние обичаме повече добавки да има в храните ни, а назапад предпочитат да няма. Затова е нормално да има разлика, за да върви по-добре храната на пазара за който е правена. Същото е и при нашите производители, едно се прави за вътрешния пазар и друго за навън, защото там вкусовете са други.

9

Анонимен

преди 6 години

Добре, предстоят лабораторни анализи, но защо от статията оставам с впечатление, че тая проверка предимно се състои в четене на етикети? Знаем ги, че в БАБХ умеят да трепят кончета и кучета, но за изследвания не бях чувал да правят.

8

Анонимен

преди 6 години

Изненадани няма.

7

sante_dog

преди 6 години

На етикета на безалкохолното, което е купено в България, пише, че е подсладено с фруктозо-глюкозен сироп, а за напитката от чужбина е използвана захар.Това не е ли съществена разлика?

6

Мафия

преди 6 години

лобито на наще е силно. и преди някой да почне да кряка против злите западняци, всяка една била и кауфланд се държат от българи които плащат за лиценз и по сила да договора който са сключили за този лиценз внасят тази нискокачествена храна. Така че бой по кратуната на бай *** докато спре с тарикатлъка, белким си отворим наши вериги или договорите се изменят и спре да се внасят ***.

5

promo

преди 6 години

абе храните са като всичко в живота ни - колите и т.н. НЯМА как с БОКО и БЕЗ ИКОНОМИКА да яде народа качественни храни, просто няма да има кой да ги купуива ако са с качество като назапад.

4

месара

преди 6 години

абе с две думи : ние ядем най качествени храни в цяла Европа :)

3

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

Ама, ние друго не сме и очаквали.Колониалната администрация да открие грешки и престъпления на господарите от Запада ...Мисия невъзможна !

2

А дали, ама надали

преди 6 години

Поредния случай на "да всичко е наред", но когато отидеш в Западна Европа и се храниш там усещаш космическа разлика в качеството. Жалко, хем по-скъпо хем по-некачествено се храни българина и очевидно ще е така и за напред.