87

Анонимен

преди 7 години

До ,,,Извинявай, но никой не е длъжен да обслужва другите, пък били те и възрастни! Значи примерно аз се връщам от работа, нямам достатъчно време за собственото си семейство, ама ще отида да чистя на котките на бабата. Ами не, не си познал! Има си закон и в случай той е спазен! И съм убедена, че на хората наистина им е писнало много, за да предприемат това. Щото в една такава ситуация миризмите са най-малкото. Ами бълхи, зарази.. От къде на къде някой ще поставя в риск здравето на децата ми?

86

Анонимен

преди 7 години

Какво точно включва да бъдеш родоотстъпник?

85

Анонимен

преди 7 години

Скапаната ни държава не е в състояние да се погрижи за възрастните или за младите! И после защо да не се гоедеем с родината??!! Ето защо съм горд че съм родоотстъпник!

84

До 91

преди 7 години

Могат да подходят дипломатично и да я примамят по някакъв начин, я с котките, я с някоя друга благородна лъжа, едва ли е чак толкова трудно.

83

До 90

преди 7 години

Ако бабата не иска, няма да отиде в психиатрията и всъщност това е проблема

82

До 88

преди 7 години

Именно това исках да кажа и аз, в психиатрията ще намерят начин да се справят с бабата и всички ще са доволни. Ама да се скита по улиците и оправданието да е, че тя не иска да си промени живота не е много по- различно от досегашната ситуация, само измиване на ръцете.

81

Анонимен

преди 7 години

Имам печален опит с такива жени, дето на са в ред. Единственият изход е такива да бъдат затваряни в психиатрия и да не излизат от там. Излязат ли, спират да си пият хапчетата и всичко започва отначало. Жалко за съседите й, че са принудени да я търпят толкова години. Според мен държавата трябва да им плати обезщетение за този 20 годишен тормзо.

80

Иван

преди 7 години

Пич, баба на 84, младеж на 20, юноша на 16, лелка на 54 - няма никакво значение. Тук говорим за правила. Ако превръщаш апартамент в бунище и не спазваш социални НОРМИ - ти не си за сред хора. Това важи 2017-та, ще важи и 2217-та. Обществото работи само и единствено ако всеки спазва правила и НОРМИ. Всеки. Правила. Норми. Всеки. Не е сложно.

79

Do 85

преди 7 години

Донякъде си прав. Трябвало е да я изхвърлят още преди 20 години, когато е била на 64 години. Не че това ще промени нещо за жената, но поне съседите й щяха да живеят нормално, а не във вонята.

78

Анонимен

преди 7 години

Това че не искала да спазва правилата е пълна глупост. Дори здрави и силни шизофреници стават послушни с подходящите медикаменти, пък една немощна старица ли е неукротима бунтарка. Просто всички си прехвърлят отговорността и както казахте най- много страдат съседите.

77

Анонимен

преди 7 години

Как изхвърлянето на 84 годишна баба на улицата може да бъде решение на проблем в 2017??? остават изводите за деградацията на нацията като раковите клетки се саморазрушава сама отвътре

76

Иван

преди 7 години

Ние българите хубаво се гъбаркаме с ромите - но част от коментиращите по-доле са по-зле от всичките роми в нашата държава. Разберете едно - има ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Да живееш в блок/кооперация с други хора означава да имаш ЗАДЪЛЖЕНИЯ към тази общност. Задълженията включват - да не превръщаш апартамента в бунище, в дискотека, в летище, в склад, в месарница, във фабрика, в бардак, в автомивка и т.н. Не мога да повярвам, че е нужно да ги обяснявам тея неща.

75

Анонимен

преди 7 години

Пострадалите в случая са съседите. Тях трябва да жалим, а не бабата, която не иска помощ, но и не иска да живее според правилата без да пречи на съседите си.

74

Анонимен

преди 7 години

Баба Марийка я съжалявам, никой възрастен човек не трябва да живее на улицата, но сама се е докарала до това положение. Поставям се на мястото на съседите и, на хората не им се живее в бунище от котешки фекалии, всички знаят на, каква воня се носи. Сигурна съм, че са пробвали да се разберат многократно с нея, за да се стигне до изгонване, така че не винаги хората са виновни, а самия човек на който му се случва, същота е и причината близките ти да спрат да те виждат, явно проблема не е само в тях

73

Анонимен

преди 7 години

Много си прав. А най- грозното е, че децата после не си забравят наследството. Скоро станах свидетел на подобен случай- бабата умряла и цялата й покъщина, заедно с котките до кофата, а в апартамента тече основен ремонт. Как пък не се сетиха, когато беше жива.

72

До 79 Случаен

преди 7 години

На кой свят живееш?Много са случаите, когато родителите гонят децата си и отказват помощта им. какво са виновни децата, че бабата е започнала да живее като бездомник, нежелаейки да живее нормално? Ти какво ще направиш на тяхно място? Ще направиш същото, каквото са направил и те - след дълги безуспешни опити да й помогнат, накрая са се отказали. Съседите са същата работа - 20 години я търпят и се опитват да й помогнат, но тя явно не иска.

71

Случаен

преди 7 години

Вече има много възрастни останали сами! Трябва закон! След като жената има проблем и той е видимо ясен! Завеждат дело! Настаняват я в институция! Издирват се наследниците от институцията! Ако не се появят в определен срок, държавата взема апартамента за сметка на институцията, където ще бъде обслужвана жената! Ама ,къде закони в таз държава. И така, близки изоставили родствениците си няма да наследяват. Щом са безотговорни това заслужават.

70

Анонимен

преди 7 години

Пей сарсе кой като нея живей си живота и на никому не пречи. Само трябва да и усигурат подслон и най важното да се изкъпе с нови дрехи и да не забравяме да се гримира, ще бъде секси баба и така ще си намери спътник в живота само да не бъде като нея

69

Анонимен

преди 7 години

Тук явно също има куковци, които си мислят, че нормалните човешки мерки са приложими за тази жена. Не е ли повече от очевидно, че съседите са положили всички възможни усилия да помогнат на жената преди да се стигне до изгонването й от жилището?! Как някои не могат да схванат, че такива хора като нея не искат да им се помага, а без тяхното съгласие нищо не става. Била е на 64 години, когато е започнала да трупа мръсотиите - и тогава ли не е могла да се справи. Хайде мислете преди да се опитвате

68

,,,

преди 7 години

До АнонименА като децата и са я изоставили нека я оставим да умре на улицата. Тези хора са се грижили за нас като деца, не заслужават такава съдба. Котките могат да бъдат взети в приют за осиновяване и бабата да си живее старините в апартамента, не под терасата на блок