20

Фактите

преди 7 години

До Баба ЛилиТолкова ли е важно това, дали е с 2 години по-възрастна или по-млада?Лили Иванова е не само част от българската музикална култура, но е и уникат. Откакто се правят записи на човешки гласове, не е известно други жени да имат същите гласови данни, както нашата Лили и Има Сумак - една необикновено красива индианка от Перу, която по майчина линия е принцеса, потомка на последния император на инките. Беше жива допреди няколко години.

19

АА

преди 7 години

Деца, ако не си изядете вечерята, през нощта ще дойде Лили Иванова и ще ви вземе...

18

Анонимен

преди 7 години

Защо не са качили и снимки от младите й години?Би трябвало периодично да се пускат и по радиото, и по телевизията нейни записи отпреди 45-50 години, защото много хора днес нямат представа какъв беше гласът й - като викне, струва ти се, че ще събори концертната зала, а същевременно имаш чувството, че гласът й е още по-силен и че тя го сдържа.

17

Анонимен

преди 7 години

Да е жива и здрава!

16

Баба Лили

преди 7 години

Аз пък знам, че тя е родена през 1937 г. Тоест сега ще празнува 80 години!

15

USA

преди 7 години

Как 78, като е набор 1938

14

Съвременник

преди 7 години

И,,Северни тигри"и Джейн Сверт са шведи. Направих тогава няколко снимки от концерта и още си ги пазя.С едни лъскави костюми бяха и тя и те.Милчо Червенков беше конферансие и обявяваше ,,А сега една 25 годишна певица от Кубрат ще изпълни..........и.т.н.Лили изкачаше пъргаво,подстригана както казвахме тогава,,като момче" и пееше в стил Рита Павоне.,,Тигрите" тогава бяха за нас явление защото западни групи не гостуваха.Те бяха инструментална банда поподобие на ,,Шадоус"От там се запалихме и .......

13

DORA

преди 7 години

Cestito Lili, mnogo zdrave ti zelaia i priiatno prekarvane v tozi den i vseki sledvasht

12

Анонимен

преди 7 години

da e jiva i zdrava. Poznata e v komunisticheskite strani. Na zapad nikoi ne ia znae samo bylgarite na koito e piala v restoranti.

11

Любопитен

преди 7 години

Това 78 годината на раждане ли е, имам предвид 78-та година от Сътворението на света?

10

бг

преди 7 години

Да ни е жива и здрава и да ни радва с нови и стари песни!

9

Анонимен

преди 7 години

Да! Джейн Сверт беше световна певица!

8

Анонимен

преди 7 години

ЕДНА ВЕЛИКА БЪЛГАРКА. ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА НА ПОП МУЗИКАТА НА ЗЛАТНИТЕ СТРАНИЦИ.за разлика от някои от тук пишешите, които ще минат и ще заминат без следа.

7

Анонимен

преди 7 години

Не ни занивайте сьс тая стара кукумявка

6

КИС КИС

преди 7 години

ГОЛЯМА ПЕВИЦА,ХАРЕСВАМ Я!ПО-ДОБРЕ СПРЕТЕ ДА НИ НАБИВАТЕ КОЛКО Е ЗЛЕ МАТЕРИАЛНО И ЗА ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЕЕ.ЛИЛИ Е МИЛИОНЕРКА.ДА,ПЕНСИЯТА Й Е МАЛКА ,ЗАЩОТО ,КАТО ВСИЧКИ КоЛТУРНИ ДЕЯТЕЛИ НЕ СЕ Е ОСИГУРЯВАЛА И НЕ Е ПЛАЩАЛА ДАНЪЦИ.ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ И МОЯТА ПЕНСИЯ БЕШЕ ТОЛКОВА,ВЪПРЕКИ ЧЕ СЪМ БИЛА 35 ГОДИНИ МЕД.СЕСТРА И СЪМ СИ ПЛАЩАЛА И ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ.ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА,ДА ПЕЕ ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ!

5

Иван

преди 7 години

Много е... "постно" това представяне. Можеше да се каже например, че първият й концерт в България (зала "Универсиада") е като подгряваща на Джейн Сверт (мисля, шведска певица") с групата й "Сребърните тигри" (много запомнящо се събитие за онези времена), както и че в началото на кариерата си пее в стила на Рита Павоне.

4

Анонимен

преди 7 години

forever young. браво.

3

Анонимен

преди 7 години

Koito pee v mongolski orkestur stava goliama rabota,no bez pensiya

2

Николов

преди 7 години

Мелсмон е чудесен приятел за ценителите на хубавата кожа,иначе песента Детелини винаги ме вади от депресия,Грация момиче

1

онбашията

преди 7 години

*** тя млада бе!