82

ощетен

преди 7 години

С 40 год стаж и последните двадесет години с непрекъснато повишаване на образованието си и къртовски труд по-вече от 10 часа на ден с удръжки над 400 лв. изчислената пенсия ми е 1 200 лв., но пак ми я крадат незаслужено се поощряват лентяите и крадците.Квалифицираните специалисти да бягат в чужбина!

81

Анонимен

преди 7 години

Социалните пенсии се дават НЕ защото са заслужени, а поради опасност от бунтове на хора с малки или без никакви доходи. Социално и справедливо са две противоречащи си категории. А да не забравяме: на избори всички имаме по един глас. Така че е необходим баланс.

80

До 96

преди 7 години

Нещо си се объркал.Когато БСП бяха на власт ми вдигнаха заплатата с 200 лв.а пенсията на баба ми с 10%.Единствено гербаджиите вдигаха с по 2% пенсиите и на всичкото отгоре се оплакваха,че пенсионерите са изяли бюджета.При положение,че са милионери и пенсии няма да им трябват,за тях е нормално да подложат на геноцид горките хора,работили цял живот за тая държава и за тях.

79

справедливост

преди 7 години

Добре че БСП не са на власт та предлагат нещо умно. С повишение на минималната да се вдигне и тавана на 1 000 лв. нали някой си е плащал за реална пенсия, а не осигурените крали цял живот защо да ги издържаме?

78

Анонимен

преди 7 години

Всеки платен и неплатен коментатор знае,какво стои зад намерението на бсп и имено не,че са се загрижили за старите хора,забравихте ли че им увеличаваха пенсиите с 4 лв?Дълбоко зад намерението им стои хватка за герб и патриотите имено да похарчат пари и за хора,които вземат 900 пенсии,за да саботират бюджета,всеки знае това и филмите тепърва започват.Ако не са бг в чужбина да помагат на старите хора незнам как оцеляват досега..има и самотни и болни..подигравката на бсп е тотална и жалко ..

77

Анонимен

преди 7 години

89 Уважавам мнението ви,но вижте тавана наистина.Познавам пенсионер,който 30 години е работил тежка работа в голям завод и си е заслужил тавана,щом му плащат толкова.Въпроса е за малките пенсии за,които е неблагодарна държавата.Познавам баба,която е била детска учителка 40 години и получава 150 лв пенсия.Отдала е много като учителка да възпитава деца.И е справедливо техните пенсии да повишат на хората,които са се трудили толкова много,а не на всички както искат бсп и то за да повредят бюдж

76

@@@@

преди 7 години

Ако приемат да се вдигне само минималната пенсия ще предизвикат социален взрив. Подобен подход е крайно несправедлив. Крайно време е родителите ни да получат по-достойни старини, но не и тези, които с нищо не са се постарали да допринесат за пенсионния фонд.

75

До Частните фондове

преди 7 години

Частните фондове ще бъдат следващата голяма кражба след няколко години. Вече се пече. Най-големия фонд го купи офшорка и никой не може да хване следите на кого е. Свързани фирми -на шофьора, на секретарката инвестиране в тях, разходи, фалити и сме готови. КТБ ще ни се види като кражба от бакалията, само да се наберат още парички и гледайте какво се случва...

74

Анонимен

преди 7 години

Тези с маките вноски всъщност си вземат пенсията предварително.

73

Анонимен

преди 7 години

Средно грамотен човек ще се съгласи, че пенсиите трябва да се вдигнат на всички. Това е справедливо. Не може да се вдиган песните на тези, които никога не са се осигурявали и нямат никакъв принос /голяма част от малцинствените групи/.Тези , който са работили 40 г. и вземат пр. 201 лв. и повече , не получават нищо.Що за извратеност от министъра на финансите.Не може, човек който се е лишава от средства, за да се осигурява на истинската си заплата, сега да му кажат "гледай се работата". Болен мозък

72

БЪДЕЩ КЛОШАР

преди 7 години

И КАТО ЗА 380 ЩЕ ТИ БЪДЕ НЯКОГА ПЕНСИЙКАТА, АКО ВЪОБЩЕ СТИГНЕШ ДО НЕЯ.

71

д0 79

преди 7 години

а как да стане ако не са всичките? Как да си плащам осигуровките, когато мога и без да работя да дойде някой *** и да каже - ще вдигнем на мързеливите, вие се оправяите. Защото сега какво се получава:Хасан лежал цял живот. Внесъл 3,50 общо осигуровки. Оп социална пенсия - 200лвИван бачкал цял живот. Внасял осигуровки - 210 лв. Богат е. Няма да му я пипаме...Не се ли замисляш, че за да получаваш малка пенсия си допринесъл малко (т.е малки вноски), я не си работил, я си си ги прибирал...

70

до 70 и някой си

преди 7 години

Той 56 не ти казва за колко работи , а на колко го осигуряват - на минималната , и аз лятото заработвах 1000+ в една дискотека на морето , но в пенсионното пише 380лв.

69

ganio

преди 7 години

Nqma da ima visoko pensii dokato na se svie siviq Sektor na pone 10%. Pri godishna pechalba ot 100000lv ne moje da davash po 400lv na 3 rabotnika

68

Анонимен

преди 7 години

Аз искам да ги намалят.Ей така, напук на тоя ***, мрънкащ народ.И билета да е 50 лева, докато вие си спорите в нета може ли или не може да се строят небостъргачи.

67

Анонимен

преди 7 години

Пенсиите за трудов стаж и възраст трябва да се увеличат, а минималната пенсия да се намали двойно.

66

Справедливост

преди 7 години

Справедливото решение е всеки да получава пенсия според осигурителните вноски, които е правил. Това означава, че минимална пенсия не трябва да има, а ако все пак я оставят, то размера й трябва да се намали значително. И разбира се ако има увеличение на пенсиите, то трябва да е пропорционално на размера на осигурителните вноски. Сега от доста време има една уравниловка при по-ниските пенсии - работил човека 40 години и редовно се осигурявал, а получава минималната пенсия, като неработилите.

65

ganio

преди 7 години

Pri pensionirane - psihotest. Ako Sa sklonni da hvarlqt prez djama - dogodin Po tva vreme pak, taq godina nuleva. A da vidim togava.

64

Анонимен

преди 7 години

Пуснете хората да правят нормален бизнес- без ограничения, без рекет, без обръчи.И ще има за пенсии.

63

Щерев

преди 7 години

Как могат да искат такива неща?Не им ли стига, че гроб ще вдигне минималните пенсии, т.е. само тези на своите платени избиратели - ромите!Останалото е ПУПУЛИЗЪМ!Гордейте се братя българи с "цивилизованият" си избор! Сами си го ... нагласувахте!